Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +22 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 31. maijs
Jūsma, Alīda

FM rosina publiskot Parex bankas pārņemšanas līgumu

Lai nodrošinātu iespēju publiskajā telpā sniegt objektīvu informāciju par a/s „Parex banka” pārņemšanu, trešdien, 23. jūlijā, Finanšu ministrijas (FM) valsts sekretārs Mārtiņš Bičevskis ir nosūtījis vēstuli bijušajiem Parex bankas akcionāriem V. Karginam un V. Krasovickim ar aicinājumu piekrist Parex bankas pārņemšanas līguma (Ieguldījuma līguma) publiskošanai.

Patlaban Parex bankas pārņemšanas līgums paredz, ka tā saturs ir stingri konfidenciāls, izņemot gadījumus, kad to nosaka likums, Latvijas Republikas valdības rīkojums vai jebkuri citi piemērojamie noteikumi. Lai nodrošinātu sabiedrību ar pilnīgu informāciju par_ Parex bankas_ pārņemšanu, FM uzskata, ka šo līgumu nepieciešams publiskot.

Arī bijušais premjers Ivars Godmanis (LPP/LC) uzskata, ka dokumentus, kas saistīti ar "Parex bankas" pārņemšanu, vajadzētu atslepenot, jo krīze ir jau novērsta, vēsta aģentūra BNS. Viņš atzina, ka atslepenot dokumentus var tikai tā institūcija, kas attiecīgos dokumentus konfidencializējusi - Latvijas Banka, Finanšu un kapitāla tirgus komisija, Finanšu ministrija un valdība katra savus dokumentus.

Jau iepriekš ziņots, ka 2008. gada 10. novembrī tika parakstīts līgums par Parex bankas akciju kontrolpaketes pārņemšanu, ar kuru 51% bankas akciju tika nodotas valsts a/s „Latvijas Hipotēku un zemes banka” īpašumā. Savukārt 2009. gada 2. decembrī tika panākta vienošanās grozīt līgumu, nosakot, ka bankas lielākie akcionāri valstij nodod visas viņu īpašumā esošās Parex bankas akcijas jeb 84,83% no bankas kapitāla.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas