Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

FOTO: Āboltiņa: Vienotības ilgtermiņa uzdevums ir iedzīvotāju labklājības veicināšana

Partijas Vienotība ilgtermiņa uzdevums un atbildība ir Latvijas iedzīvotāju labklājības veicināšana, lai ikviens Latvijas iedzīvotājs šeit justos labi, spētu produktīvi strādāt un realizēt savas intereses, sestdien, uzrunājot Vienotības kongresa dalībniekus, uzsvēra partijas priekšsēdētāja, Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa.

Viņa uzsvēra, ka Valda Dombrovska vadītās valdības daudzējādā ziņā ir ielikušas spēcīgu pamatu valsts turpmākajai attīstībai, taču darāmā vēl ir daudz, kongresā norādīja Āboltiņa, portālu Diena.lv informēja Vienotības pārstāve Laila Timrota.

Kā galveno uzdevumu Vienotības līdere minēja nevienlīdzības mazināšanu, lai ekonomiskos rādītājus ikviens mūsu valsts iedzīvotājs visupirms sajustu savā maciņā un savas ģimenes budžetā.

"Mazinot nevienlīdzību, mums vienlaikus jādomā par attīstību, par produktivitāti un investīcijām,” uzsvēra Āboltiņa. "Strādājošiem cilvēkiem ir skaidri jāsajūt sava darba atdeves pieaugums, arī nebraucot prom no Latvijas. Jauniešiem un studentiem ir jārada iespējas realizēt sevi, tādējādi veidojot viņos izpratni par Latviju kā iespēju valsti. Savukārt vecākajai paaudzei nepieciešama drošība un pretimnākšana it visur, kur tas ir vajadzīgs. Šie uzdevumi ir krietni sarežģītāki, nekā vienkārša naudas dalīšana, un Vienotība kā atbildīga partija turpinās šos jautājumus risināt,” apliecināja Vienotības priekšsēdētāja.

Savukārt aizejošās valdības premjers Valdis Dombrovskis (Vienotība), kurš kongresā izpelnījās ilgus un vētrainus aplausus, uzsvēra, ka nākamajai valdībai nebūs dots "ieskriešanās laiks”, tai būs jāspēj ar pilnu jaudu ķerties pie valstij būtisku jautājumu risināšanas, nepieļaujot populistiskus lēmumus, saglabājot racionālu un pragmatisku pieeju un pieturoties pie uzstādītajiem makroekonomiskajiem mērķiem.

“Mūsu vēlētājs vienmēr novērtējis neatlaidīgu, mērķtiecīgu darbu valsts labā, un tieši tas ir Vienotības stiprākais arguments,” savā uzrunā norādīja Dombrovskis.

Nākamajai valdībai būs jāturpina izlēmīgs darbs tiesiskuma principu nostiprināšanā, korupcijas un naudas ietekmes uz politiku samazināšanā, norādīja premjers. “Šīs ir starp Vienotības svarīgākajām prioritātēm, ko esam uzsvēruši sarunās ar partneriem, panākot konkrētu mērķu iekļaušanu valdības deklarācijā,” viņš uzsvēra.

Runājot par nākamās valdības veidošanu, Āboltiņa pauda gandarījumu, ka Ministru prezidenta amata kandidāte nāk no Vienotības vidus. "Kaut arī premjera nominēšanas process nebūt nebija viegls, tas parādīja, cik daudz mūsu rindās ir profesionālu politiķu, kurus bez bažām varam virzīt gan Ministru prezidenta amatam, gan uzticēt citas nozares, arī tās, par kurām atbildību nevēlas uzņemties neviens no partneriem. Mēs bijām un esam pārliecināti par ikviena mūsu virzītā kandidāta spējām uzņemties atbildību arī par vissarežģītākajiem jautājumiem,” pauda Āboltiņa.

Viņa arī norādīja, ka šīs valdības veidošanas pamatā ir politiska izšķiršanās un iespēja divām trešdaļām Saeimā ievēlēto valstiski domājošo politisko spēku pierādīt, ka tie spēj domāt un rīkoties valstiski un atbildīgi.

"Politiskajām partijām beidzot jāaizmirst savstarpējie aizvainojumi, sarkanās līnijas un jāvienojas kopīgam darbam. Cita ceļa es neredzu. Mēs visi esam liecinieki tam, kā svešas valsts ideoloģijas ietekmēta politika sevi jau skaļi pieteikusi galvaspilsētā. Latvijas piederība Rietumu demokrātiskajai sabiedrībai nekad nedrīkst tikt apdraudēta,” uzsvēra Āboltiņa.

Savā uzrunā Āboltiņa norādīja uz bīstamību, ko Latvijas politikā rada partiju fragmentācija un nespēja sastrādāties politiķu ambīciju vai sīku pārinodarījumu dēļ. “Tos strīdus, ķīviņus un demaršus, kuri lielākās demokrātijās šķiet parasta lieta, mēs, iespējams, nemaz nevaram atļauties. Šī fragmentācijas tendence, cita starpā, noved mūs arī pie nopietnām pārdomām par nākamo vēlēšanu rezultātiem un pašreizējās situācijas ilgtspēju - kad lielākā parlamenta frakcija savu ģeopolitisko un nacionālo pozīciju dēļ ir neizbēgami turama ārpus valdības koalīcijas,” uzsvēra Āboltiņa.

"Latvijas sabiedrība ir nogurusi no politiskiem viendieņiem,” savā uzrunā norādīja Āboltiņa, uzsverot, ka Vienotībai līdzās taktikai vajadzīga arī stratēģija, kura nebeigtos ar 12.Saeimas vēlēšanām. Vienotība ir ieinteresēta Latvijas stabilā izaugsmē, viņa norādīja. 

Tāpat Āboltiņa norādīja, ka pēc milzīgās nelaimes 21.novembrī Zolitūdē par vienu sabiedrības no problēmām kļuvusi atbildība. Tieši tādēļ no amata atkāpās Dombrovskis. Šis solis nebija viegls, tomēr tas bija nepieciešams mūsu valsts ilgtermiņa mērķu vārdā, pauda Āboltiņa.

Savā uzrunā Vienotības priekšsēdētāja atgādināja, ka Vienotībai, kura vienmēr ir raudzījusies ilgtermiņā un nav vairījusies no praktiskas atbildības, jādomā arī par partijas stiprināšanu - piesaistot jaunus biedrus, uzturot aktīvu diskusiju partijas iekšienē un audzinot profesionālus politiķus.

Papildināts ar FOTO 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Politiķi aizvien nevar iziet no savas orbītas

Par valsts uzdevumiem ekonomikas sekmēšanā un joprojām milzīgo birokrātijas slogu Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras prezidentu Aigaru Rostovski.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas