Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +6 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

FOTO: Dombrovskis: LNB ir Latvijas starptautiskā vizītkarte

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
x
x
Zel tikai ka remantadina izgudrotajs Polis kas nomira nabagmaja no edeina trukuma nesagaidija so priecigo bridi kad Skrundas lokatoru atgadinisais monstrs ir sasniedzis sparu svetkus. Polis noteikti pateiktu ka vinam siltas zupas skivis butu svarigaks par gaismas pili, bet tas butu loti nepatriotiski no Pola puses.
lakstīgala
l
Pašlaik iebraucējiem Rīgas dzelzceļa stacijā pirmā vizītkarte ir ubagi tuneļos un drūmas veco ļaužu sejas.
komentētājiem
k
LNB jau veic latviešu grāmatu un periodikas, kurai beidzies autortiesību aizsardzības termiņš, digitalizāciju. Diemžēl mūsdienu literatūru gan varētu skenēt, bet nedrīkstētu piedāvātu lasītājiem par baltu velti (daļu varēs izmantot uz vietas LNB vai citās bibliotēkās, piemēram, "Literatūru un Mākslu") Atcerieties mīļie e-grāmatu aizstāvji, ka "Google Book Search" tiesas process vēl nav beidzies un pret šo projektu karo gandrīz visas Eiropas valstis. Arī mūsu "Ideju forumu" aizvēra ciet autorties.turētāju protesta dēļ. LNB laikam gan ir vienīgais 4.maija republikas projekts visai tautai, mums pašiem. Ja neceltu LNB, tāpat naudu notrallinātu citos marginālos projektos.
@
@
Palasot 2005., 2007., 2009. gada presi, rodas jautājums - ko jaunlaicēni tagad čiepst "par"? Prese liecina, ka Jaunais laiks vienmēr ir iestājies pret šo TP projektu.
ārija
ā
kas pats uz gruvešu kaudzes vien var uzkāpt ...
pensionāre
p
Re kā!! Žēl, ka tikai tagad Dombrovska k-gam pieleca, ka cik lieliski ir strādājusi Helēna Demakova un Karina Pētersone neatlaidīgi cīnoties ar Valdību, Saeimu un žurnālistiem par šīs bibliotēkas celtniecību. Helēnu Demakovu vajadzētu: 1) aicināt atpakaļ strādāt par Kultūras ministri vai arī iecelt par jaunās bibliotēkas ģenerāldirektori; 2) piešķirt Valdības apbalvojumu.
s tēts
s
ēkas siluets simbolizē gruvešu kaudzi, par ko 20 gadu laikā pārvērsta Latvija, krāsmatas, kas ietiklotas sarkofāgā, tas ir piemineklis kalpu bariņam, kas paši sevi apēda.
Vilis
V
Tāpt kā Staļina augstceltnes pilsētās?
AD
A
Šī projekta neīstenošanas gadījumā vienīgais zaudētājs (pēc būtības) būtu bijis arhitekts. Nav patīkami, ja labi domāts un ziedots darbs nonāk aizmirstībā. Taču citādā ziņā tas ir piemineklis nesaimnieciskumam. Atmetot populistiskus saukļus un slēptas intereses, kādi iemesli ir tikuši minēti šīs būves vajadzībai? Šauras esošo lasītavu telpas? Esošās grāmatu glabātuves neatbilst prasībām? Abas vajadzības bija iespējams apmierināt nesalīdzināmi lētāk. It sevišķi pirmo, ņemot vērā, ka lasītavas izmantojošo cilvēku skaits nemitīgi samazinās un samazināsies. Šodien, kad robežas (ne vien fiziskās, bet arī e telpā) ir atvērtas, cilvēki vispirms pārskata internetu, meklējot literatūru, un ļoti bieži tur arī atrod sev vajadzīgo. Kā jau komentāros bija minēts, bibliotekas budžetu aprīs apkure un kondicionēšana, stiklu mazgāšana u.c. ekspluatācijas izdevumi un grāmatu iegādei naudas nepietiks. Tāpēc var sagaidīt, ka pārsvarā biblioteka spēs iegādāties tikai iekšzemes izdevumus. Tas arī būtu pareizi, jo kādam tomēr būtu jārūpējas par literatūru latviešu valodā, galu galā - Nacionālā biblioteka taču. Tomēr digitalizācija un e tīkla izvēršana bija un ir tie virzieni, kādā bija jāstrādā. Un, vai nu to grib vai negrib - agrāk vai vēlāk šajā virzienā būs jāstrādā. Tikai var gadīties tāpat kā Krievijai ar kibernētiku - nokavēto vairs nav iespējams vai arī ir iespējams atgūt par pārāk dārgu maksu.
Ieva
I
Kas ir izglītošanas nākotne? Laiks, kad bērnus skolā spēs palaist tikai pie siles esošie? Turklāt, protams, ne Latvijā, jo totālā nabadzībā iedzītie slimie un vecie, kas te būs palikuši, nekādus nodokļus viņu uzdzīvei maksāt nespēs.
KomuņaguPakazuha
K
Laikā kad realizējas valsts izpostīšanas un nācijas iznīkšanas plān, tumsas pils ir lieliska vizītkarte ārprātīgai izšķērdībai,neierobežotai korumpētībai,miljou atmazgāšanai un tautas piesmiešanai uz brūkošās,nabadzībā dzītās Latvijas fona.
latvietis
l
gramatas nepazudis, bet kas vinas lasis, daudzmaz normali cilveki aizbrauks, paliks latvieshi un ministri, laikam prezidents viniem lasis balsii
Ezis
E
Draudziņ nu nespīd tur tautai grāmatas lasīt. Tur tikai 10% telpu ir tam domātas un tātad tādu lasītavu varēja par 80% lētāk uzcelt,kas arī būtu normāli jo grāmatas saulē un karstumā nesaglabājas.
Ezis
E
Svētvieta gan ,absolūtam debīlismam un lielummānijai.Visi varēs redzēt ,kā idioti tērē naudu,ne jau savu protams.
alkass
a
LNB ēka ir lielisks piemineklis trekno gadu (ne)loģikai. Ka tikai Rīgas stikla čupu nesāk salīdzināt ar vienu citu stikla čupu Phenjanā, kas ir īsts piemineklis idiotiska režīma plānprātībai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas