Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Trešdiena, 29. maijs
Raivis, Raivo, Maksis, Maksims

Iespējamās misijas skolotāji stundās izmantos jaunās tehnoloģijas

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Mārtiņš Kālis
M
Paldies, to arī darīsim (daudzi no IM skolotājiem brauks uz LatSTE, lai mācītos no labiem un pieredzējušiem skolotājiem)! Un nebiju domājis ideju par projecēšanu uz tāfeles pacelt kā savu vai IM - zinu, ka uz baltajām tāfelēm projecē Rīgas 3. vidusskolā, par zaļajām gan uzzināju no IM skolotāja. Noteikti arī daudzās citās skolās to dara, be to es nezinu. Tomēr daudzi skolotāji vēl nezina, ka to var darīt un, ja skolas līdzekļi neļauj iegādāties ekrānus, projektoru neizmanto vispār, pat gadījumos, kad tas noderētu. Un, ja reiz tā ir, kāpēc neizmantot situāciju, lai šo un citas labas idejas (vienalga, vai IM skolotāju, vai citu - pieredzējušāku - skolotāju) piedāvātu plašākam skolotāju / sabiedrības lokam?
Anna
A
Rudens brīvdienās Smiltenes ģimāzijā sabrauks skolotāji un dalīsies pieredzē gan par datoru un dažādu programmu, gan par interaktīvo tāfeļu u.c. tehnoloģiju izmantošanas iespējām, un tāda pierdzes apmaiņa notiek jau vairāk nekā 10 gadus. Ir gan idejas, gan atbilstošas prasmes, gan pieredze. Domāju, ka Iespējamās misijas dalībnieki varētu daudz ko labu iegūt. Realitāte gan ir tāada, ka skolotājiem ideju ir vairāk nekā iespēju, jo visa minētā trūkst. Nu nav jau nekāds jaunums, ka projicēt var uz parastās tāfeles un papildināt projicēto. Pirms kādu ideju piedāvāt kā savu, vajag uzmanīgi paskatīties apkārt.
Mārtiņš Kālis
M
Neviens Iespējamās misijas dalībnieks nesaņem 200 latu stipendiju. Lielākā daļa papildu algai turpmāk saņems tikai stipendijas no Eiropas Sociālā fonda, kuras saņems arī aptuveni 10'000 citu skolotāju Latvijā. Par datoriem gan - paldies Lattelecom! Protams, šī viena atklātā stunda vai nedēļas akcija pati daudz nemainīs. Tomēr tā var rosināt diskusiju, kā mēs kā skolotāji varam izmantot jaunās tehnoloģijas, lai uzlabotu izglītības procesu. Un iespējams, ka diskusijas rezultāts būs - jaunās tehnoloģijas nemaz nevajag! Lai gan ticamāks rezultāts ir, ka tehnoloģijas ir vajadzīgas pareizajā vietā un pareizajā laikā. Katrā ziņā daudzās skolās jau esošas tehnoloģijas (datorus, projektorus, interaktīvās tāfeles) bieži var izmantot efektīvāk, kā tās šobrīd tiek izmantotas. Un galu galā - šī nedēļa var pacelt arī tādus novērojumus, ka reizēm nemaz nevajag ekrānus vai interaktīvās tāfeles un arī uz zaļās vai baltās tāfeles var ļoti labi projecēt, turklāt labāk nekā uz parastā ekrāna, jo projecēto tekstu un attēlus var papildināt ar zīmējumiem. Paldies tiem, kas seko līdzi un iesaistās diskusijā!
smieklīgi
s
Piekrītu Misijai un Annai. Stulbākais ir tas, ka visiem Latvijas skolotājiem solīja portatīvos datorus, taču to valdība ir "aizmirsusi"!!!!! Mūsdienīgākie Skolotāji jau sen nopirkuši līzingā datorus un izmanto tos mācību stundu sagatavošanai un demonstrācijām u.c. darbiem.Ja gaidītu uz valsts žēlastību, tad diezin vai jebkad tas notiktu. Atliek cerēt uz Microsoft :)
diegs
d
jaunās tehnoloģijas mēs neprotam lietot... kaut vai tās pašas interaktīvās tāfeles - lietiņa smuka, bet lai tādu lietotu, vajag attiecīgās prasmes! pārāk esam ieciklējušies uz šiem vārdiem - jaunās tehnoloģijas. tāpēc mums arī ir katra pašmērķis - Bentley, jaunākais dators, iPhone utt. Bet cik no tām visām funkcijām mēs reāli izmantojam? Atbilde lai paliek Jūsu ziņā!
borcinsh
b
....tas ir jau fakts (!) ka Latvijai pietrukst jaun tehnologijas
Anna
A
Ziniet, kāda lieta? Tā ir iegadījies, ka ļļļoti daudzi skolotāji tehnoloģijas izmanto savās stundās, turklāt jāatzīst, ka tas nav svarīgākais faktors, kā piesaistīt bērnus mācībām. Tehnoloģijas ir jāpielieto tad un tur, kur tās noder visefektīvāk, un Latvijas skolās daudz skolotāju to ļoti labi prot. Jā, un diegam pilnīga taisnība, par jaunām rakstā minētās lietas nesauksim.
Misija
M
Lai jaunie bērni paspēlējas.....galarezultāts veidojas gadu darbā ne nedēļas akcijā---cik no viņiem to izjutīs...????
diegs
d
man jau liekas, ka dators un projektors vairs nav nekādas ūber jaunās tehnoloģijas!
Misija
M
Jā misijas dalībnieki saņem katru mēnesi 200 LV stipendiju + algu + datoru Žēl , ka Latvijā atzīst tikai ....16 jeb 28 misionārus----pārējie ikdienas ikgadējie misionāri var sūkāt ķepu...

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas