Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +17 °C
Apmācies
Pirmdiena, 3. jūnijs
Ineta, Inta, Intra

Izmisumā pret bērnudārza parādniekiem draud ar bāriņtiesu

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Kalvis
K
>>> Lai gan vispaar jasmejaas, nacionaalais laikraksts apraksta beerndaarza vadiitaajas izmisumu par 15 vecaaku nemaksaashanu. ======= Tiesas ceļā kaut ko piedzīt ir ļoti piņķerīgi. Ja ir runa par tādiem pakalpojumiem, kur mēneša maksa ir pārdesmit latu, tad vieglākais veids - pārstāt sniegt nemaksātājiem attiecīgo pakalpojumu. Ja bērnudārza vadītājai (kopā ar pašvaldību) nav tiesību izdarīt pat to - tad diemžēl bezkaunīgo nemaksātāju skaits pieaugs. >>> B. Jokste norādīja, ka par parādiem neviens bērnudārza audzēknis nav atskaitīts - viņa uzskata, ka bērni nedrīkst ciest tikai tādēļ, ka vecāki nepilda savus pienākumus un saistības, tiesa, viņa gan plāno vecāku padomē ierosināt mainīt iekšējās kārtības noteikumus. ======== Ja jautājumu nostāda šādi, tad nav brīnums, ka cilvēki nepilda savus solījumus. No otras puses, ēšanas izdevumi 1.40 LVL par vienu dienu ir padārgi - pat ja ir runa par divām ēdienreizēm.
Kalvis
K
Kas tur ko tirgoties - ja vecāki nevar maksāt par bērnu ēdināšanu un viņiem sakrājas nenomaksāts parāds un brīdinājumi - bērnu no bērnudārza atskaita un palaiž nākamo rindas kārtībā. Pierīgā tomēr bērnudārzos vietu trūkst. Un tad, kad vecāki pamanīs, ka bērnam, kurš nav bērnudārzā ir jāapmaksā viss - gan ēšana, gan auklīte - tad viņi sapratīs, ka pašvaldības bērnudārzs īstenībā ir liela dāvana. Es zinu, ko rakstu, jo divi mani bērni ir gājuši privātā dārziņā (cena par mēnesi vienam bērnam - 200 lati). Un viss tikai tādēļ, ka pašvaldības dārziņā nebija vietu. Dažiem vecākiem bērnus šādi atskaitīs, un pārējie maksās kā mīļie. Draudēt ar bāriņtiesu ir gluži nevietā - bāriņtiesa ir tomēr domāta cita veida problēmām nevis ietiepīgiem rēķinu nemaksātājiem.
Juha
J
Droshi vien rindaa staav "naudigaakas" atvases, kuru vecaaki gatavi meeginaat mainiit ieksheejas kaartiibas noteikumus, lai savus lutekljus dabuutu ieksha. Lai gan vispaar jasmejaas, nacionaalais laikraksts apraksta beerndaarza vadiitaajas izmisumu par 15 vecaaku nemaksaashanu.
e.
e
Pašvaldībai jau arī nav lielas iespējas izspiest to parādu. Šajā valstī ir lielas iespējas nemaksāt un vazāt aiz deguna piegādātājus. Tādēļ arī ir iekrājies liels parāds, jo jebkura tiesāšanās var ievilkties uz gadiem, bez garantijas beigās kaut ko vispār saņemt. Pie tam no kara parādnieka piedzenamā summa nav liela, bet tiesāšanās izdevumi ievērojami.
Te neklapē tas, ka bērnudārzu, skolu ēdināšana parasti iet caur pašvaldībām. Ja nu vienīgi šis ir privātais bērnudārzs.
.
.
28 x 12 nav 1000 lati, kur tu tadu summu graabi? un vispar piekritu art - ja nemaksa, lai atskaita. ipasi, ja nemaksa aiz tiras launpratibas.
pīpe
p
Te kautkas neklapē,bērns nevar noēst 1000ls gadā,tas ir čuguns.
art
a
murgs kaut kāds "cietīšot bērni" man liekas, ja bērns uz bērnu dārzu netiek laists, tad cieš vecāki! un tad jau mudīgi b;utu samaksājuši. varētu padomāt ka tas bērnu dārzs bērnam ir tāds kā kūrorts. nevarētu pusdienas nedot, bet atskaitīt - mierīgi
!
!
Tas ir sabiedrības finansiālo iespēju modelis šķērsgriezumā. Tādas problēmas laikam ir visos bērnudārzos, tik te vadītāja tām ir ļāvusi krāties.
Ginta
G
Saņemt palīdzību no sociālā dienesta ir pat ļoti grūti. Jau vairākus mēnešus Tukumā mani dzenā no viena kabineta uz otru, bet palīdzību tā arī neesmu saņēmusi.
...
.
Atskaitīt nedrīkstot, jo bērns cietīšot, a piespēlēt mazo bāriņtiesai ir normāli????!!! Ilgi gan ļauj nemakksāt... Laikam tikko pamodās no ziemas miega.
Šantāža
Š
Bāriņtiesa nav pareizākais risinājums. Te ir jāvēršas pašvaldības sociālajā dienestā.
Senais
S
Vai runa par tām tiesām, kas tiesā bārenīšus? Finansiālas problēmas jārisina pašvaldībai, samaksājot bērnudārziem, bet pēc tam piedzenot no vecākiem. Bāriņtiesas vispār, kā mazefekltīvas apšaubāmas kvalitātes iestādes būtu likvidējamas, atstājot kontroli par bērnu situāciju , atbilstošai valsts inspekcijai.
Arturs M
A
Var saprast vadītājas izmisumu,bet kur pašvaldības darbs???!!!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas