Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Svētdiena, 12. maijs
Valija, Ina, Ināra, Inārs

Ķīlis: Latvijas augstskolās varētu apšaubīt vismaz 150 studiju programmu pastāvēšanas lietderību

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Aivars
A
Kur ir saraksts, lai potenciālie studenti laikus zinātu...???
Harijs S.
H
No kurienes Ķīlis grābis skaitli 150??? Kārtējais nepamatotais apvainojums Latvijas augstskolām. Cik ilgi vēl' šis Auziņa ieliktenis čakarēs augstāko izglītību? Skaidrs taču, ka Ķīlis vēlas veikt būtiski naudas atņemšanu visām augstskolām izņemot LU, lai atņemto atdotu LU! Tā arī visa reformu ideja ! Tādēļ visu laiku nepamatoti jāapvaino augstskolas. Un sorosieši (Kažoka) par to sajūsminās, jo kalpo ārzemju kapitālam tāpat kā RP. Secinājums? Ķīli ziepēs!
Abrams
A
Labāk šausmīgs gals, nekā nepārtrauktas šusmas... Dodiet datus, nosauciet tak tās programmas, Ķīļa kungs!
Fredis
F
Es gan vairāk apšaubu Ķīļa kā ministra lietderību.Viņa murgainajām idejām un darbībām jāpieliek punkts, jo ātrāk , jo labāk! Kaut vai par programmām.Kādas pamats skaitlim 150, ja eksperti runā par 55? Nekāda pamata, tikai Ķīļa murgi! Steidzīgi uz Tvaika lielu, Ķīļa kungs! Varbūt līdzēs.
jautājums
j
Varbūt Ķīlis beidzot skaidru plānu, rakstisku, ar izmaksām, mērķiem, kalendārajiem grafikiem- ko tieši viņš iecerējis, kāpēc viņš to iecerējis un ko viņš rezultātā sagaida,-sabiedrībai prezentēs? Jo darīšana, tikai darīšanas pēc, ir bezjēdzīga. Un nevajag kaut ko darīt, vajag darīt to, ko vajag! Šitais ministrs ir tāda paša līmeņa reformātors kā kā kūlas dedzinātāji.
Lai veicas!
L
Patiesībā Ķīlim ir taisnība. Var jau komentāros gvelzt muļķības bet tas ko viņš ir iecerējis ir jādara Jautājums vai viņam tas izdosies. Pēc runām ir jābūt pamatotiem darbiem.
nogurums
n
Sena gudrība vēsta: vari saukt cik gribi "halva, halva", bet saldāks no tā mutē nepaliks. Kvalitatīva izglītība var būt tikai kvalitatīvas reformas rezultāts. Vai Ķīlis un Co ir uz tādu spējīgs? Nesauksim haotisku un nepārdomātu rosīšanos par labu reformu.
  • 4
  • 0
kritērijs
k
Kāpēc netiek nosaukti tie papildus kritēriji? Kas tā par spēli vienos vārtos? Nav tas ne godīgi, ne smuki pret vērtējamajiem
niks
n
Vai tiešām kaut kas tāds iespējams? Ministrija ir bijusi visvairāk ieinteresēta programmu vērtējumos, un nu pieļautas metodoloģiskas kļūdas. Kā var Ministrija degradēt sevis pārziņā esošo izglītības sistēmu. Izplatīt nesegtus apgalvojumus, kacināt studentus un pasniedzējus, jau tā sanervozēto vidi padarīt vēl nervozāku, nepiedāvājot nekādus risinājumus, nepiedāvājot savu skatījumu. Cik var tālu aiziet sevis noniecināšanā un jaunu ceļu meklējumos, skatoties pasaulē pēc viena, otra, trešā modeļa. Mazvērtības kompleksu māktie svešu modeļu raudzītāji savu mazvērtības sajūtu multiplicē arvien vairāk un vairāk. Kā var ar sociālo, antropoloģisko zināšanu palīdzību tik nezinātniski skatīties uz situāciju, kur būtu vajadzīgs skaidrs skats, vēss prāts un laba griba. Un spēja nedegradēt labo un ieraudzīt labojamo un plānu nākotne!
Ķīli
Ķ
ko darīs muļķi, kas neder darbam,,,,,,,,,,,,,,,,citus mācīt prot katrs
K-K
K
... Vajadziga KONSOLIDACIJA, vispareja nozime: Pa vienai, a)Latvijas Rigas U, b) Tehniskais Instituts, c) Kulturas un Maksalas Instituts --- un katra departmentu filiales regionos !!!!!!!!!!!! ... Smiekligi izteret naudu 3x lielakam skaitam a.izglitibas institutiem ka caurmera ASV/ Kanada/V.Eiropa ...! ... Japaaugstina macibspeku kvalifikacijas limenis, kas atbilst pasaules klasei --- mums tadu speku ir kaut vai diaspora !!!! ... Finansejums bus tad izlietots efektivi un programmu kvalitate tiks garanteta no atbildigam personam !!!!
jap
j
Skaidrs, ka pārmaiņas cilvēkiem nepatīk. Bet tās ir jāveic. Ieteikums izveidot sarakstu ar labākajiem piemēriem - labākās studiju programmas, no kurām ņemt piemēru. Lai ir arī kāda pozitīva ziņa no Ķīļa kunga :)
?
?
"..tajā netika iekļauts kritērijs par studiju programmas absolventu nodarbinātību" Hmm, no kurienes tiek iegūti šie dati? Valsts sadale taču nepastāv, augstskolas tādus datus nevāc.
Vārds
V
Ir ir kas savāc :) Nebaidies - visi dati ir jau ievākti. Problēmas ir tikai tos sazortēt pareizi, salikt pa kategorijām un katalogiem. Datus savākt problēmu nav, jo visi tie dati jau principā ir savākti. Tie tikai ir izmētāti pa visurieni. Bet kad ievajagās - tas viss ir savācams un izdarāms.
  • 1
  • 0
Nav labi
N
Nav labi, ja nonāksim pie notikumiem , kas redzami bildē. IZM un ministram būtu personīgi jānes atbildība par studentu likteņiem, kuri uzņemti nekvalitatīvās programmās, jo tā IZM lieta un tieša atbildība šādas lietas nepieļaut. Ministra loma nav skats no malas, ministrs ir procesa līdzdalībnieks, viņš ir pieļāvis, ka okeānā ir palaists kuģis ar sūci un tūkstošiem jauniešu uz klāja. Par šo sūci bija zināms jau iepriekš, tāpēc ministrs nedrīkst atteikties no politiskās atbildības par notikušo un teikt jauniešiem, lai paši glābjās kā māk, jo glābšanas vestes netiks izsniegtas. Tas jau ož pēc starptautiska škandāla.
pakausis
p
Un jauniešiem pašiem nekādas spriestspējas nepiemīt? Jauniešiem pašiem nekādi lēmumi par savu dzīvi nav jāpieņem? Tātad vēlēt viņi drīkst, likuma priekšā atbildēt drīkst, privātīpašums viņiem drīkst būt, precēties drīkst, ģimeni sākt.. pie velna - pat pistoles atļauju viņiem izsniegt teorētiski drīkst.. bet redz par viņu izvēlēto studiju programmu - par to redz ministrs vainīgs? Te viņiem pēkšņi lemtspēja beidzas? Tak ņemiet internetu un rocieties datos, pirms ejat kādā augstskolā studēt. Un nevis tikai pa forumiem un čatiem, bet pa reitingiem un citiem reāliem datiem. Var jau protams alkt padomju sociālisma.. bet tak kaut kādām veselā saprāta paliekām arī jābūt! Cilvēkiem ir pašiem par savu dzīvi atbildība jāuzņemās, nevis jau no studiju vecuma jāradinās čīkstēt un vainot visā valdību! Valdībai kareiz ir mazāk varas jābūt un cilvēkiem jāaug gana gudriem un informētiem, lai spētu pašiem pieņemt lēmumus par savu dzīvi. Citādi - nu tagad Ķīlis lems, kam ko drīkstēs mācīt.. Nākamie atnāks saskaņieši - nu ko, tad lai šamie lemj cik biezā slānī tev Kapitālu borēt? Jeb pēc kādiem gadiem - musulmaņu ministrs kā redz Korāna studijas visiem jāapgūst? Varas mainās, varasvīri vēl biežāk - nevar viņu rokās visu nodot. Tikai katrs pats par sevi var lemt un katrs pats par sevi ir atbildīgs.
  • 1
  • 1
Māris
M
Jāsāk ar saknēm - programmas veido/pieskata augstskolu vadības, tur amatos veci plenči, kuri nav redzējuši pasauli, viņiem padoti jaunieši kuriem interesē tik piesist kabatu. Lielākā daļa klerku nenāk no zinātnes, bet gan no humanitārās ekonomikas. Tiem nav ne jausmas, kas ir zinātne un izglītošana, spēj tik vadīties pēc likuma burta, kuru tāpat nepārzin.
pakausis
p
hahaha.. reformators dabūjis sev kārtīgu revolucionāra bildīti! Nu gan šo visos galos vietā un nevietā publicēs :))) Žēl. ka karogu nav un cilvēku sejas fonā tādas vairāk ar savām problēmām aizņemtas, nekā aizkustinātas ar reformatora revolucionāra žestu :DDD
reformators
r
Cūkausis tu esi, ne pakausis. Ja cilvēks neko nedara- slikti, ja kaut ko dara- atkal slikti?!
  • 2
  • 0

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas