Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +15 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

KNAB veicis kratīšanu Rīgas satiksmē

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) piektdien veicis kratīšanu Rīgas satiksmes uzņēmumā Rīgas satiksme (RS), apstiprināja Rīgas domes priekšsēdētāja preses sekretāre Anna Kononova.

A.Kononova sacīja, ka kratīšanas veiktas kriminālprocesa Daimler kukuļdošanas lietas ietvaros. A.Kononovas rīcībā nebija informācijas, vai kāda persona ir arī aizturēta.

Kratīšanu faktu apstiprināja arī KNAB pārstāve Ieva Karlsberga. Viņa gan neatklāja, vai kāds ir arī aizturēts, un norādīja, ka plašāku informāciju izmeklēšanas interesēs nesniegs.

Notikušo nevarēja ne apstiprināt, ne noliegt RS preses sekretārs Viktors Zaķis, kurš norādīja, ka apstiprinājumu tam no RS vadības viņam nav izdevies līdz šim saņemt.

Jau ziņots, ka ASV Tieslietu ministrija iepriekš izvirzīja Vācijas autobūves kompānijai Daimler AG apsūdzības kukuļu maksāšanā desmitiem miljonu ASV dolāru apmērā vismaz 22 ārvalstu, tostarp Latvijas, amatpersonām.

Daimler laika posmā no 2002. līdz 2006.gadam, iespējams, samaksājis Rīgas domes amatpersonām kopumā aptuveni 1,8 miljonus eiro, lai nodrošinātu tieši uzņēmuma ražoto autobusu iegādi Rīgas sabiedriskā transporta nodrošināšanai.

Materiāli liecinot, ka uzņēmuma pārstāvji devuši kukuļus ne tikai Rīgas domes, bet arī valdības pārstāvjiem. Iespējams, kukuļus maksājis Daimler meitasuzņēmums EvoBus caur īpaši šim nolūkam reģistrētu trešo kompāniju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas