Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Koalīcija atbalstīs Čakšas kandidatūru veselības ministra amatam

Koalīcijas partneri Saeimas balsojumā atbalstīs Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) virzītās Andas Čakšas kandidatūru veselības ministra amatam.

Čakšu šodien iztaujāja Saeimas frakcijas. Gan Vienotības, gan Nacionālās apvienības  Visu Latvijai TB/LNNK frakcija vienojās atbalstīt viņas kandidatūru.

Saeimas balsojums par Čakšas apstiprināšanu ministres amatā paredzēts rīt, 16.jūnijā.

Kā ziņots, ZZS iepriekš nolēma veselības ministra amatam oficiāli izvirzīt Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas vadītājas Čakšas kandidatūru.

Čakša apstiprināšanas gadījumā plāno pievērst īpašu uzmanību onkoloģijas pacientiem, kā arī mātes un bērna veselībai. Viņa iepriekš sacīja, ka prioritātes veselības nozarē ir definētas valdības rīcības plānā.

Vaicāta par veselības sistēmas jaunā finansēšanas modeļa sagatavošanas termiņa ievērošanu, Čakša norādīja, ka būs lietas, kuru ieviešanas termiņš būs jāpārskata.

Taujāta par lietām, kas tiks darītas citādi, nekā tās veica bijušais veselības ministrs Guntis Belēvičs, Čakša atbildēja, ka plāno aicināt "pie viena galda visu nozari", lai diskutētu par problēmām un ļoti skaidri komunicētu par apspriežamiem jautājumiem.

Belēvičs pagājušajā nedēļā atkāpās no amata pēc skandāla saistībā ar ķirurģisku manipulāciju veikšanu Latvijas Onkoloģijas centrā, apejot oficiālo pacientu reģistrācijas kārtību. Tāpat Belēvičs paziņoja par izstāšanos no Latvijas Zaļās partijas un nolēma nolikt Saeimas deputāta mandātu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas