Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Koalīcija vienojas par ārlietu ministra kandidātu - Roni

Divas stundas ilgā koalīcijas padomes sēdē valdību veidojošās partijas pirmdien vienojušās tikai par ārlietu ministra kandidātu - šim amatam tiks virzīts bijušais diplomāts Aivis Ronis. Par viņa apstiprināšanu Saeimā varētu balsot jau šajā ceturtdienā.Premjers Valdis Domrbovskis (JL) žurnālistiem pieļāva, ka A.

Roni varētu atbalstīt arī Tautas partija (TP), sarunas notiks arī ar LPP/LC. Iepriekš vēstīts, ka TP A.Roņa kandidatūru būtu gatava atbalstīt, bet iebildumi bijuši Zaļo un Zemnieku savienībai (ZZS). Tā gan pirmdien paziņoja, ka pirmdien bija tikšanās ar A.Roni un pēc šīs tikšanās secināts, ka viņš būs piemērots kandidāts šim amatam.

Pats A.Ronis Dienai komentāros bija skops. Viņš teica, ka pirmdien bijusi saruna ar Ministru prezidentu un A.Ronis par šo lēmumu informēts. Otrdien iecerēta tikšanās ar premjeru, lai par šo jautājumu vēl apspriestos. "Es esmu ļoti pateicīgs par šo atbalstu, ko no premjera saņēmu," Dienai teica A.Ronis.

Iepriekš uz žurnālista jautājumu, vai iepriekš minētais ārlietu ministra kandidāts Andris Razāns atteicies kandidēt, jo viņa kandidatūra nav bijusi pieņemama Rīgas pilij, Valsts prezidents Valdis Zatlers atbildēja diplomātiski - labus vārdus teica, gan par A.Razānu, gan arī A.Roni.

V.Dombrovskis pēc koalīcijas sēdes uzsvēra, ka tieslietu ministra kandidātam jābūt bezpartejiskam, par ko nevar uzskatīt nevienu no līdz šim nominētajiem. Kā vēstīts, Pilsoniskā savienība virzījusi Ilmu Čepāni, Sabiedrība citai politikai – Alekseju Loskutovu, bet ZZS - tēvzemieti Gaidi Bērziņu. Lai gan ZZS frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis izteicās, ka G.Bērziņš ir neitrāls kandidāts, jāatgādina, ka viņš ir valdībā pārstāvētās TB/LNNK priekšsēdētāja vietnieks.

Partijas turpinās meklēt tieslietu un veselības ministru kandidātus, bet par to, vai ir nepieciešams pašvaldību lietu ministra kandidāts, lems pēc Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas sēdes. Jau ziņots, ka komisija šonedēļ lems, vai grozījumi Ministru kabineta iekārtas likumā, kas nosaka ministriju skaitu, ir vispār skatāmi šīs Saeimas laikā.

V.Dombrovskis vēlreiz atkārtoja, ka kandidātu meklēšana nevar vilkties bezgalīgi, un, ja partijas tuvākajā laikā nevienojas, ministru pienākumi jāuztic kādam no tagadējiem Ministru kabineta locekļiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

UZZIŅAI

Ronis dzimis 1968.gada 20.maijā.

Ārlietu ministrijā viņš sācis strādāt 1991.gadā. Viņš bijis Latvijas vēstnieks Turcijā, ASV un NATO. 2006.gada Ronis kļuva par Latvijas - Amerikas finanšu foruma valdes priekšsēdētāju.

Tagad viņš kā Baltijas valstu pārstāvis nozīmēts ekspertu grupā, kura izstrādā rekomendācijas jaunajai NATO stratēģiskajai koncepcijai.

Avots: LETA

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas