Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Krauklis: Vidzemes partija netiek veidota, lai atbrīvotos no TP zīmola

Vidzemes partija, par kuras dibināšanu trešdien tika izplatīts paziņojums un kuras iniciatīvas grupā iesaistījušies vairāki iepriekš Tautas partijā (TP) esoši pašvaldību darbinieki, neesot paredzēta, lai atbrīvotos no Tautas partijas zīmola, pastāstīja jaunās partijas iniciatīvas grupas pārstāvis Vents Armands Krauklis.

Krauklis nenoliedz, ka zināmu iespaidu kādreizējā jaunās partijas biedru piederība TP uz sabiedrību atstās, tomēr viņš uzskata, ka cilvēki reģionos vairāk novērtēs to, ko jaunās partijas biedri darījuši uz vietas konkrētajās pašvaldībās. "Uz vietas pašvaldībās jau parasti nav runa par zīmoliem, bet par ikdienas darbiem, kurus iedzīvotāji redz," uzskata Krauklis. "Protams, mēs rēķināmies un saprotam, ka nacionālajiem medijiem šī būs tēma, ko viņi gribēs likt virsrakstos."

Pašlaik vēl ir pāragri spriest par to, kas būs jaunās partijas vadībā. Partija izplatījusi pirmo uzsaukumu, lai aicinātu atbalstītājus pievienoties. Krauklis pieļauj, ka šajā procesā varētu atrasties arī kāds tāds līderis, par kuru iepriekš nav bijis zināms. Arī partijas iniciatīvas grupas biedri ap sevi pulcēs domubiedrus.

Jau ziņoja, ka Vidzemē tiek veidota Vidzemes partija, kuras iniciatīvas grupā iesaistījušies vairāki iepriekš Tautas partijā esoši pašvaldību darbinieki, - liecina masu medijiem šodien izplatītais paziņojums.

"Kopš pērnā gada oktobra iniciatīvas grupa, kuru galvenokārt veido Vidzemes pašvaldību vadītāji, uzņēmēji un citi sabiedriski aktīvi cilvēki strādā pie jauna politiska spēka - reģionālas partijas izveides. Daudzās diskusijās un darba grupās iniciatori nonākuši pie secinājuma, ka partijai jāaptver viss vēsturiskais Vidzemes reģions un tai attiecīgi arī jāsaucas - Vidzemes partija. Ir izstrādāti partijas statūtu un programmas projekti," teikts paziņojumā.

Izplatītajā paziņojumā kā galvenie iemesli, kādēļ jaunā partija tiek veidota, minēta reģionālā attīstība, kas lielākajai daļai partiju "bijusi svarīga vien vārdos, bet darbos noticis gluži pretējais".

"Līdzekļu samazinājums pašvaldībām un reģionālajām valsts struktūrām, izglītībai un medicīnai ir bijis dramatisks. Lielākas patstāvības un Vidzemes reģiona interešu aizstāvības vietā mēs esam saņēmuši katastrofāli sliktu šā gada budžetu. Paaugstinātie nodokļi samazina iedzīvotāju dzīves līmeni, kavē ekonomikas atlabšanu un jo īpaši gremdē mazos, vidējos uzņēmumus, kuri veido Vidzemes saimnieciskās dzīves mugurkaulu. Notiek tālāks veselības aprūpes pieejamības samazinājums. Ceļu stāvoklis kļūst sliktāks, komunālie pakalpojumi sadārdzinās. Vidzeme izmirst. Īpaši Vidzemes lauki," situācija raksturota paziņojumā.

Reģionālās partijas dibināšanas iniciatīvas grupas dalībnieki uzskata, ka vidzemnieku līdzdarbošanās lielajās politiskajās partijās nav devusi pietiekami labus rezultātus tieši Vidzemes un tās iedzīvotāju interešu aizstāvībā.

Vidzemes partijas galvenais mērķis ir panākt Vidzemes attīstību, veidot iedzīvotājiem un uzņēmējiem pievilcīgu vidi, teikts paziņojumā medijiem.

Kā būtisku partijas darbības principu iniciatīvas grupa min katra likuma, valdības vai pašvaldības lēmuma rūpīgu izvērtēšanu pirms tā pieņemšanas, - vai tas veicina ekonomisko attīstību, vai palīdzēs laukiem, mazpilsētām un pilsētām. Vidzemes partija apņēmusies cīnīties par Eiropas Savienības fondu vieglāku pieejamību tieši reģionos, īpašu atbalstu mazattīstītākajām teritorijām, pārdomātu un pieejamāku valsts struktūru tīklu, ciešāku to sasaisti ar pašvaldībām un iedzīvotājiem.

Partijas dibināšanas paziņojumu parakstījis Rūjienas novada domes priekšsēdētājs Guntis Gladkins, Alūksnes novada domes deputāts, zemnieks Laimonis Sīpols, Madonas novada domes priekšsēdētājs Andrejs Ceļapīters, Aizkraukles novada domes priekšsēdētājs Leons Līdums, Cēsu pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieks Jānis Rozenbergs, Pļaviņu ģimnāzijas direktors Vladimirs Samohins, Alūksnes novada domes priekšsēdētājs Aivars Fomins, biedrības "Atbalsts Valkai" valdes priekšsēdētājs Vents Armands Krauklis, Gulbenes novada domes priekšsēdētāja vietnieks Dainis Švika, Vidzemes plānošanas reģiona padomes priekšsēdētājs Nikolajs Stepanovs, Smiltenes novada domes jurists Māris Rungulis, uzņēmēja Valentīna Moroza, uzņēmējs Normunds Mazurs, uzņēmējs Ivars Zalužinskis, Alūksnes novada domes deputāte Elita Laiva.

Sākotnēji iniciatīvas grupa bija plānojusi dibināšanas sapulci rīkot septembrī, taču Valda Zatlera lēmums par ierosinājumu atlaist Saeimu liek šos plānus pārskatīt un dibināt partiju jau jūlijā, lai vidzemnieki kopā ar citiem programmatiski līdzīgi domājošiem citu reģionu pārstāvjiem varētu līdzdarboties Saeimas vēlēšanās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas