Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Otrdiena, 21. maijs
Ingmārs, Ernestīne, Akvelīna

Krievu skolu atbalstītāji iebilst pret virzītajiem valodu likumprojektiem

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
I.Gr.
I
Ar occupantu es vareetu vienoties. Kaa buutu, ja kaa izliidzinaajumu un pretiimnaakshanu ievestu visaas skolaas jau no pirmaas klases kaadas paaris krievu valodas stundas katru nedeelju? Jeb kaa citaadi beerniem vareetu nodroshinaat 20% maaciibas savaa , krievu valodaa? Man principaa nav nekas pret Latvijas krieviem. Es visus cilveekus Latvijaa uzskatu par vienliidziigiem, bet es veeleetos lai visi kopiigi balsta savu Latviju. Lai sabiedriiba pamazaam tikti "saliedeeta". Tik liela starpiiba jau starp mums nav. Krieviem varbuut ir drusku vairaak temperaments. Un krieviem jau paliks visas citas savas valodas iepeejas un lielaa Krievijas aizmugure. Un es vairs nebaidiitos, ka latvieshu valoda izmirs...
lasītāja
l
Man gan ir padziļināta interese par šo jautājumu, tāpēc iebilstu: latviešu valoda krievvalodōgo bērniem nav pirmā svešvaloda, bet gan tā ir valsts valoda, kurā viņiem būs jāstudē augstskolās un jālieto darba pienākumos, kā arī visā publiskajā telpā. Man, studējot ārzemēs, neviens nekad nejautāja, vai gribētu studēt latviski.
anda->lasītāja
a
Man pašai nav padziļināta interese par šo tēmu, tāpēc detalizētu atbildēt nevarēšu, droši vien tur var palīdzēt Izglītības ministrija, jo gan jau dati nav pārlieku slepeni. Un, protams, rezultāti neattiecas uz latviešu valodu, bet uz eksāmeniem kopumā. Man šķiet, ka katram ir apmēram skaidrs, ka dzimtajā valodā eksāmenu ir vieglāk nokārtot nekā pirmajā svešvalodā, kas krievvalodīgo ģimeņu bērniem ir latviešu valoda. Ja tas nav pieņemamas un saprotams, kur nu vēl tālāk - aizliegsim ģimenēs arī krieviski sarunāties?
lasītāja
l
Jau pašlaik ir pētījumi, kas apliecina, ka bilingvālo (principā tas attiecas uz krievvalodīgo skolām, kas faktiski ir bilingvālas) eksāmenu rezultāti ir labāki. +=============== Lūdzu uzrakstiet, par ko tie ir labāki, salīdzinot ar kurām skolām. Ja būs māc'bas latviski, rezultāti latviešu valodas eksāmenā būs pavisam īzcili.
lasītāja
l
Jau pašlaik ir pētījumi, kas apliecina, ka bilingvālo (principā tas attiecas uz krievvalodīgo skolām, kas faktiski ir bilingvālas) eksāmenu rezultāti ir labāki. +=============== Lūdzu uzrakstiet, ar ko tie ir labāki. Ja būs māc'bas latviski, rezultāti latviešu valodas eksāmenā būs pavisam īzcili.
anda
a
Jau pašlaik ir pētījumi, kas apliecina, ka bilingvālo (principā tas attiecas uz krievvalodīgo skolām, kas faktiski ir bilingvālas) eksāmenu rezultāti ir labāki. Krievu jauniešiem viss ir kārtībā gan ar latviešu valodu, gan krievu, gan gribas domāt, arī ar spriestspēju, katrā ziņā grūti iedomāties, ka varētu būt sliktāk kā šī raksta komentētāju lielākajai daļai. Tad kāpēc ir jāmaina to, kas labi strādā, ja paši iesaistīties to nevēlas? Labāk vajadzētu domāt, kā reāli uzlabot kvalitāti latviešu skolās - Bojāra eksperimenti un Dūles diskusijas ir pat mazāk kā smieklīgi mēģinājumi domāt šajā virzienā, kas tikai norāda uz pastāvošo intelektuālo tukšumu publiskajā telpā. Gribas cerēt, ka virtuvēs vēl jo projām dzīvo intelekts.
Valdis
V
Nolādētajiem padomju okupantiem ir jāaizvācas no Latvijas!
No malas.
N
... tagad noliekot malā emocijas, paskatīsimies uz situāciju ar plašāku skatienu: - notiek klaja un nekaunīga Latvijas ekonomikas iznīcināšana; - strauji notiek Latvijas iedzīvotāju ekonomiskā emigrācija (kas skaitļos pārspēj Staļina laika izvešanas); - UN TIEŠI TAGAD no vienas puses paziņo, ka jālikvidē valsts finansētas skolas ar krievu apmācības valodu (kas emocionāli aizskar arī LV lojālos krievus), un no otras puse tiek sākta parakstu vākšana par krievu valodas pasludināšanu par otru valsta valodu (kas ir aizskaroši latviešiem) KĀPĒC TAS NOTIEK TIEŠI TAGAD? ... VARBŪT TĀ IR SAZVĒRESTĪBAS TORIJA, BET TAS IR NEPIECIEŠAMS, LAI ŠĶELTU IEDZĪVOTĀJUS, LAI NOVĒRSTU UZMANĪBU NO EKONOMISKĀ GENOCĪDA KAS NOTIEK PRET VISIEM LATVIJAS IEDZĪVOTĀJIEM. ... vai TIKAI ES esmu pamanījis, ka šādu sakarību - 24.martā paredzēt plaša akcija pret Latvenergo tarifu palielināšanu (pēc būtības slēptais nodoklis, kas sāpīgi sitīs tieši par lielajām ģimenēm un lauku iedzīvotājiem), bet nu jau atskan informācija, ka var būt grautiņi 16.martā (kā jums šķiet, vai tas nebūt lielisks iemesls, ja ne aizliegt, tad vismaz ierobežot 24.marta protesta akciju? ) Te kāds var iesaukties - TE PIE VAINAS KRIEVU NACINĀLBOĻSEVIKI! Bet reāli, varbūt pašiem to neapjaušot gan Visu Latvijai, gan gan krievu radikāļi pašlaik kalpo trešajām interesēm. Kalpo spēkiem kas iznīcina Latviju. Ir marionetes, kas palīdz novērst uzmanību no tā, kas patiešām notiek.
Ak Dievs!
A
slimais okupants te atkal niid poar to ka dekolonizacijas procesi noris parak leni,par ko gan citu tani kiljiricaa tas norupejies individs varetu kunkstet??
lasitaja
l
Visas maaciibas valsts valodaa, proti, latvieshu. Krievu valodu maaciit kaa sveshvalodu, taapat, kaa anglju, franchu, vaacu vai latiinju. Vieniigaa atshkjiriiba cik plashi pasniegt un ar kuru klasi. Pilseetaas, kur krievu iedziivotaaji pieprasa (un paarsniedz zinaamu procentu iedziivotaaju) vajadzeetu izveerst plashaaku kursu ar papildpriekshmetiem literatuuraa un padziljinaatiem komunikaacijas priekshmetiem: domu izteikshanu rakstiski un mutiski,literatuuru un gjeograafiju. Saprotams, tad radiisies privaatas krievu privaatgjimnaazijas, kuraam tomeer buutu jaapakljaujas valsts noteikumiem par latvieshu maaciibvielas apguvi. Tad beigsies shie striidi par valodu, jo katram buus pieietama izgliitiiba valsts valodaa, bet par speciaalizgliitiibu buus jaamaksaa. Tas ir tikai civilizeeti un atbilst pasaules standartiem.
Eva Braun
E
Latvijā latviešu valoda valsts skolās ! Ja nepatīk ,brauc kur patīk ! IZBEIGT OKUPĀCIJU !!!AMEN !
daunitis
d
Lumpenis laikam uz ikgadējo urologa apskati aizgāja.
KLM
K
vaš jazičok ................................................... ....................... ""vaš jazičok'' - uz burtu "X" u ''B'' tur piepinot vēl māti, muti un citas ķermeņa atveres, čelovek !
daunitis
d
...urologam nav naudiņas vai,īstens Donas stepju dēls būdams, nepieļauj domu, ka kaut kāds intelibeņķis baltā halātā tevi rektāli izmeklē? Pareiz, ,,dļa osobenno tupih'' paskaidroju: rektālā izmeklēšana nozīmē to, ka doktors-urologs tev iebāž cimdotu pirkstu dibenā. Tiesa, spriežot pēc taviem tekstiem, tava mute no dibena maz atšķirās.
xx
x
lašor/košer jāmācās būs latviešu valodā...

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas