Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +4 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Krīgalis: Darbam Saeimā mani rekomendē Zvejsalnieks un Mucenieks

Ekspertu, politiķu un lasītāju kopīgi izstrādāto politiķa standartu Dienas diskusiju vadītājs Atis Rozentāls «piemēra» Saeimas deputāta kandidātam Aigaram Krīgalim (LSDSP).

: Noskaties video! Dienas deputāta tests: Aigars Krīgalis (LSDSP)

1. Motivācija
Kāpēc jūs gribat būt Saeimas deputāts? | Tautai ir apnicis divdesmit gadu valdošais mežonīgais kapitālisms un sociālā netaisnība. Uzskatu, ka varu mēģināt kaut ko mainīt, vēlos veicināt, lai sabiedrība vairāk iesaistās politikā, arī izpildvaras kontrolē.

2. Mērķi
Nosauciet divus konkrētus mērķus, kurus vēlaties sasniegt, esot deputāts. | Ļoti vēlētos, lai vairāk mūsu tautiešu atgriežas Latvijā. Mērķis būtu ieviest progresīvo nodokli un ar ienākuma nodokli neapliekamo minimumu pacelt līdz minimālajai algai.

3. Kompetence
Kuras jūsu kompetences ļauj būt Saeimas deputātam? | Man ir milzīga pieredze uzņēmējdarbībā, esmu vadījis daudzus uzņēmumus, radījis jaunas darbvietas, un pēdējā mana pieredze ir Nodokļu maksātāju biedrības valdes priekšsēdētājs. Esam aizstāvējuši nodokļu maksātājus no nekompetentu un tendenciozu ierēdņu lēmumiem.

4. Pieejamība
Kādā veidā jūs atskaitīsities par Saeimā padarīto? | Regulāri domāju braukt pie vēlētājiem savā vēlēšanu apgabalā.

5. Rekomendācijas
Kuri trīs cilvēki, kas nav jūsu partijas biedri un radinieki, jūs varētu rekomendēt darbam Saeimā? | Uzņēmējdarbībā lielu pieredzi esmu guvis no Madonas Patērētāju biedrības priekšsēdētāja Jāņa Zahara, [vēl rekomendē] zvērināts advokāts Jānis Mucenieks (Diena sazinājās ar J. Mucenieku, un viņš to apstiprināja), zvērināts advokāts Artūrs Zvejsalnieks, olimpiskais čempions airēšanā un arī uzņēmējs Aleksandrs Avdejevs.

6. Valoda
Kā vērtējat savas latviešu valodas zināšanas? | Domāju, ka labi. Draugi un kolēģi gan teikuši, ka manai valodai ir īpatnēja konstrukcija. Bērnībā daudz lasīju vēsturiskus romānus, un tur valoda ir specifiska.

7. Skaidrība par pagātni
Esat Nodokļu maksātāju biedrības valdes priekšsēdētājs. Vai varat apgalvot, ka savā mūžā ne reizi neesat izvairījies no nodokļu maksāšanas? | Domāju, ka jūs neatradīsiet Latvijā uzņēmēju, kurš, roku uz sirds liekot, jums pateiks, ka nekad nav izvairījies no nodokļu nomaksas. Jautājums ir, kādā apjomā, vai tas ir radījis būtisku kaitējumu un kurš ir guvis labumu. Zinu citus uzņēmējus, ka viņi izvairās no nodokļu nomaksas, lai varētu samaksāt saviem cilvēkiem algas.
Tie ir citi cilvēki, bet jūs pats arī esat izvairījies no nodokļu nomaksas?

Nedaudz varbūt jā.

8. Patriotisms
Kā esat pierādījis, ka esat Latvijas patriots? | Jau pamatskolā mācoties, iesaistījos Tautas frontē, pēc tam no Saulaines lauksaimniecības tehnikuma kopā ar pasniedzējiem un kursabiedriem aizstāvējām Latvijas neatkarību un mediju preses brīvību pie televīzijas torņa. Kopš 1995. gada esmu aktīvi zemessardzē.

9. Zināt Satversmi
Vai Saeimas deputātu var apcietināt? Kādos gadījumos? | Satversmē ir paredzēti gadījumi, kad var apcietināt, bet jāpieprasa izdošanas atļauja.
Bet bez izdošanas atļaujas pieprasīšanas?
Man šķiet, nē, bet uzskatu, ka deputātu imunitāti vispār vajag likvidēt. (Pareizā atbilde - var apcietināt, ja notver paša nozieguma pastrādāšanas brīdī - red.)

10. Sabiedrība pirmajā vietā
Ko saprotat ar jēdzienu «strādāt sabiedrības labā»? | Ierēdniecībai jāpagriežas ar seju pret tautu, mūsu valstī ir divas kategorijas - ierēdņi dzīvo savā pasaulē, un tauta ir nošķirta no tā visa. Jāspēj saredzēt dzīvu cilvēku likteņus aiz lēmumiem, kurus pieņem.

Politiķa standartam testētie deputāta kandidāti (kopā 19) tika izlozēti 19. augustā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas