Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +20 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Latvijas inteliģence prezidenta amatam vēlētos virzīt Stradiņu

Vairāki Latvijas inteliģences pārstāvji atzinuši, ka valsts prezidenta amatam vēlētos virzīt akadēmiķi Jāni Stradiņu.Dr.chem. Vera Brunere un vairāki domubiedri Saeimas deputātiem iesnieguši ierosinājumu Valsts prezidenta amatam virzīt  akadēmiķi Stradiņu.


“Vēlamies lepoties ar savas valsts prezidentu. Mūsu vērtējumā valsts pirmajai personai atbilst akadēmiķis Jānis Stradiņš. Pēdējo divdesmit gadu laikā viņš ir aktīvs sabiedriskās domas un vēsturiskās patiesības paudējs,” savā paziņojumā raksta Brunere un viņas atbalstītāji.


Brunere uzskata, ka Stradiņu dzimta ir pelnījusi, ka tās dēls tiek virzīts Latvijas Valsts prezidenta amatam.

Ierosinājums iesniegts Saeimā un to  parakstījuši vairāki Latvijas augstskolu absolventi-ķīmiķi: U.Brasliņš, I.Brasliņa, G.Dzenīte, V.Brunere un A.Kesners.

Esošais Valsts prezidents Valdis Zatlers, kuram 2011.gada vasarā beigsies pirmais pilnvaru termiņš, vēl nav pateicis, vai piekritīs vēlreiz kandidēt uz amatu. Prezidents ar atbildi nesteidzas, jo viņam būtu svarīgi pārliecināties par ievēlēšanai nepieciešamo atbalstu Saeimā un tikai tad paziņot par gatavību darbu turpināt vēl vienu pilnvaru termiņu. Pagaidām par šo atbalstu skaidrības nav, un politiķu intervijās izskan minējumi par vairākiem citiem kandidātiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas