Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

LDDK: Valsts pārvaldē joprojām ir gana daudz lieku resursu tēriņu

Valsts pārvaldē vēl ir iespējas ietaupīt, ceturtdien intervijā LNT raidījumā  900 sekundes atzina Latvijas Darba devēju konfederācijas (LDDK) ģenerāldirektore Elīna Egle."Es uzskatu, ka valsts pārvaldē joprojām ir gana daudz lieku resursu tēriņu," teica Egle.Viņa stāstīja, ka tam apliecinājums ir funkciju audita secinājumi.

"Pērn augustā funkciju audita komisija savos ziņojumos iekļāva iespējas ekonomēt vismaz 79 miljonu latu apmērā. Valsts budžetā šim gadam ir ņemti vērā tikai apmēram puse no šiem priekšlikumiem. Iespējas ir... un turklāt tā ir tikai maza daļa," atzina LDDK ģenerāldirektore. Viņa piebilda, ka papildus ir jāņem vērā kontroles un uzraudzības iestāžu audita ziņojums, kurā arī iekļauti daudzi priekšlikumi iespējām ietaupīt.Vērtējot valdības un starptautisko aizdevēju sarunas, Egle atzina, ka "mēs visi esam sprukās ar to koalīciju, kas mums ir". "Tā problēma ir nespējā vienoties par ilgtermiņā būtiskām reformām. Aizdevēji var teikt un aicināt, bet valdība ir tā, kas pieņem lēmumus," teica Egle, piebilstot, ka fundamentālas izmaiņas ir nepieciešams izglītības un veselības nozarēs.LDDK ir lielākā darba devēju intereses pārstāvošā organizācija Latvijā uzņēmējdarbības vides uzlabošanas, izglītības, nodarbinātības, sociālās drošības, veselības aprūpes, darba tiesību un darba aizsardzības jomā. LDDK biedri nodarbina vairāk nekā 37% no nodarbinātajiem Latvijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Politiķi aizvien nevar iziet no savas orbītas

Par valsts uzdevumiem ekonomikas sekmēšanā un joprojām milzīgo birokrātijas slogu Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras prezidentu Aigaru Rostovski.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas