Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Mākslas augstskolas plāno izteikt neuzticību Ķīlim

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Lūdzu
L
Samaziniet rektorāta algas, uzlabojiet pasniedzēju profesionalitātes līmeni, saspiediet bezjēdzīgi mazo lekciju skaitu 3 gados parasto 4 gadu vietā vai palieliniet lekciju skaitu, samaziniet uzņemamo studentu skaitu, ieviesiet iestājeksāmenus(LKA gan to jau dara), bet, lūdzu, neslēdziet ciet programmas. Gribu mācīties Latvijā un patīk jums vai nē- kultūru.
Andrievs
A
Ķīļa kļūda ir tā, ka grib sākt reformas bez pamatīgas tīrīšanas ministrijā, kur ir pilns ar ierēdņiem, kas gatavi nobremzēt jebkuru progresīvu pasākumu. Nešaubos, ka ministrijā joprojām strādā ierēdne, kas man veselu stundu centās iestāstīt, cik svarīgi ir, lai mans bērns skolā mācītos krievu valodu. Vai tādi darboņi pieļaus atvērt izglītības iestādes pasniedzējiem no citām ES valstīm? tāpat kā demagoģijas meistars Točs viņi metīsies aizstāvēt latviešu valodu pret Eiropas valstu augstskolu prasībām, ka studentam jāprot klausīties lekcijas savas valsts un vēl 2 citu ES valstu valodās.
exLKK
e
Interesanti vai LKK S.Plota balsos kopā ar Siliņu :) Nu ir iespēja parādīt "apvienošanas" attieksmi ;)
tautietis
t
mjaaa, atrada Zagleru zoodārzā, tagad ilgi būs tā putra jāstrebj - vesalu mērkaķu baru Zaglers valdībā sadzemdēlis (Ķīlis, Sprūdžs u.c. tā dēvētie reformisti)
Mārcis
M
tas, kas ir pilnīga plānprātība vai bezkaunība no Ķūļa un viņa atbalstītāju puses, ir melnais PR - principā viņi nodarbojas ar marksistisko ideoloģiju - ja tu esi pret Ķūli, tātad tu gribi turēties pie siles, tev ir interešu konflikts vai arī tu neko nesaproti. Faktiski nav dialoga - tu vari minēt visloģiskākos argumentus, bet ja tie būs pret Ķūli, tad tu piederi sapuvušajiem stagnātiem, kas turās pie siles. Tā ir nožēlojami sekla polittehnoloģija, kuru Zagleristi jau izmantoja - sitam oligarhus...
K-K
K
... Nevar atstat ministru rokas reformas ... jo politisko partiju izveletiem un ieliktiem ministriem trukst AUTORITATE !!! ... To var panakt tikai TAUTAS IEVELETA PARTIJA kas ir nakusi velesanas ar ATTIECIGU UN PILNIGI IZSTRADATU VALSTS ATTISTIBAS MODELI !!! ... Lidz sim tada ir tikai Nacionala Apvieniba vai Visu Latvijai !!!! ... Jo atrak mes izvelesimies latvietim so vienigo iespeju ... jo atrak varesim atjaunot pratigi izvesta reforma savu valsti !!!
K-K
K
... Bezabrenes problemas turpinasies ... ari izglitibas lauka, jo mes judzam ratus zirgam prieksa ... ... Citiem vardiem sakot ... KUR IR VISPAREJA VALSTS ATTISTIBAS KONCEPCIJA UN MERKI KATRAM VALSTISKAM KOMPONENTAM ! ...
Nav saprotams, kāpēc
N
tur būtu jāpiedalās Mūzikas akadēmijai, jo TIK DAUDZ IZCILU MŪZIĶU AR PASAULES SLAVU diez vai ir kādā citā tuvējā valstī! Ar mūziku ir tāpat kā ar naudu - vai nu tā ir, vai nu nav! To, vai tu proti spēlēt, saprot ikviens! Pagaidām tur viis kārtībā!
tomēr
t
Ķīli turies un uz priekšu, bez reformas augstākajā izglītībā Latvijai nav nākotnes. Nelabvēļi bija un būs, jo viņiem vienalga kas pēc tam, viņiem studentu zināšanas ir pie vienas vietas.
ideja
i
Ja Kili nometis no izgltibas ministra postena, tad vinam vajag klut par ministru prezidentu vai prezidentu.
es
e
ķīlis kā prezidents - Latvija dimbā, vai ne?
  • 1
  • 0
rektori
r
Mes esam super gudri un musu augstskolas ir super labas un tapec, tajas neko nevajag mainit. Neko! ; )
Kultūras augstskola
K
Lai novērstu R.Ķīļa radīto haosu lemsim par alternatīvu Latvijas kultūras augstskolu programmu akreditāciju, kura tiks realizēta nesadarbojoties ar Ķīļa politisko biroju. Tās būtība: 1. Augstskolu programmu izvērtēšanā un akreditācijā tiks iesaistīti ārvalstu augstskolās strādājošie mācību spēki.Izvērtēšanai tiks pieaicināti profesionāļi, kuru kompetence, zināšanas un reputācija atbilst visaugstākajiem starptautiskajiem standartiem. 2. Katru programmu izvērtēs ne mazāk kā 7 nozares profesionāļi no 3 dažādām Eiropas un /vai ASV augstskolām (no 3 valstīm). 3. Izvērtēšana notiks neatkarīgi un bez jebkādas Latvijas kultūras augstskolu mācību spēku un adminstratīvā personāla līdzdalības. 4. Izvērtēšanas procesu veido šādi posmi: - vērtēšanas kritēriju izstrāde ( daļa no tiem var atšķirties, atkarībā no programmas); - vērtēšanas process , kas varētu ilgt no 2 līdz 6 mēnešiem; - rezultātu publiskošana.
Kritērijs
K
A ko, varbūt arī ministrus tā vajag novērtēt. Vai ir mērķi ir skaidri definēti, sasniedzami un pārbaudāmi, vai ministri piedalās citu ministriju darbā, vai ministriem tiek rīkoti angļu valodas kursi, vai tiek piesaistīti ārvalstu ministri, u.t.t.
ihaha
i
Sen bija laiks atlaist Ķīli, tā saucamo ministru, kas pie viena lineāla mērī tehnikumus un augstskolas! No Ķīļa 'pētījumu' secinājumiem izriet, ka vēr'tigāk ir studēt Malnavas koledžā (tehnikumā) nevis kakā kādā tur Latvijas universitātē, par RTU pat nerunājot! Varam secināt, ka zinātne Malnavas koledžā ir uz augstāka līmeņa nekā Latvijas universitātē. Arī IZM vērtēšanas metodika neesot bijusi kvalitatīva (prof. Hazāns). Galvenais iegansts - nosaukt dažus simtus programmu par nekvalitatīvām, lai atņemtu tām finansējumu. Vai starp vērtētājiem bija mākslas, zinātnes speciālisti, jūrniecības arodspeciālisti? Kāpēc netiek publicēti vērtētāju komandas uzvārdi un kvalifikācija? Un arī Ķīļa tā saucamās 'skolas reformas' ir idiotiskas - būtībā samazinot stundu skaitu, debilizējot skolniekus, būs iemesls maksāt mazāk skolotājiem, kam nu klasē būs jāiet divreiz retāk.
skola
s
Godprātigi studenti sen jau kurn par slikto kvalitāti, tikai Latvija ir tā - kritizēsi, sūdzesies, ātri vien zaudēsi vietu.. Varbūt beidzot ir laiks piešķirt normālu finansējumu vajadzīgam nozarēm, institūtiem un slēgt programmas, kas ir radītas tikai naudas iekasēšanai? Skolā strādāju - tagad pamatā ir iezubrīšana, domāt un radīt nav nepieciešams. Iemācies 30 faktus, atbildi testā pareizi un viss. Ko dod faktu zināšana, ja cilvēkam ir nulle radošuma, nulle uzņēmības un spējas analizēt?
  • 1
  • 0
Atbalstu!
A
ministru! Vispirms aizsēdējušos ūpjus jānomaina!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas