Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Mirskis apņēmies iesūdzēt tiesā tieslietu ministru Bērziņu "par melošanu"

16.maijā tieslietu ministrs Gaidis Bērziņš (VL-TB/LNNK) intervijā Pirmajam Baltijas kanālam esot paziņojis, ka Eiropas Parlamenta (EP) deputāts Mirskis nacionālo apvienību Visu Latvijai!-Tēvzemei un brīvībai/LNNK (VL-TB/LNNK) nosaucis par fašistiem. Mirskis to kategoriski noliedz un sūdzēs tieslietu ministru tiesā, aģentūru LETA informēja eiroparlamentārieša asistente Anita Laizāne.

Laizāne norāda, ka 4.aprīlī Mirskis plenārsēdes laikā Strasbūrā paziņoja, ka tikai nacionālisti un nacisti varēja iedomāties slēgt Latvijā krievu skolas, savukārt ne Vācijā, ne Francijā, ne Beļģijā nevienam pat neienāktu prātā slēgt mazākumtautību skolas. Pēc Mirska domām, nacionālās apvienības līderi Bērziņš un Raivis Dzintars šos vārdus uztvēruši kā pret viņiem vērstus, tādēļ iesūdzējuši Mirski tiesā.

Saistībā ar šo lietu, kurā tiesas sēde paredzēta 4.jūnijā, Mirskis 15.maijā vērsies pie Ministru prezidenta Valda Dombrovska (V) ar lūgumu izvērtēt, vai Bērziņa cietušā un tieslietu ministra statuss nav pretrunā ar likumu "Par interešu konfliktu novēršanu valsts amatpersonu darbībā", jo tieši tieslietu ministrs uzrauga tiesneša darbu, kurš izskata sūdzību pret Mirski.

"Melot - tas ir slikti! Šo parasto lietu zina pat bērnudārza līmeņa bērni. [..] Latvijā diemžēl pamatvērtības nav cieņā, jo Latvijas Republikas valdības sastāvā ir cilvēks, kurš melo cilvēkiem. Bēdīgākais ir tas, ka melo pats tieslietu ministrs Gaidis Bērziņš, proti, cilvēks, kurš aizsargā likumu, un pats arī pārkāpj šo likumu. G.Bērziņa kungs oficiāli paziņoja, ka es viņu un viņa kolēģus no nacionālās apvienības nosaucu par fašistiem! Tie ir meli, jo es nekad neiesaistītos tāda līmeņa diskusijās," saka Mirskis.

Mirskis ir pārliecināts, ka Bērziņš un Dzintars visas tiesas zaudēs. "Viņam nāksies atvainoties par meliem, un tā viņam būs laba skola!"

"Es neslēpšos, esmu gatavs nopietnam dialogam par diskriminācijas un asimilācijas problēmām Latvijā. Bet zinu noteikti, brūni novirzītiem nacionālistiem nav vietas pie pārrunu galda. [..] Latvija nekad nekļūs par monoetnisku valsti. Etniskā retorika krasi ietekmē valsts attīstību. Ir jāciena mūsu pieminekļi, vērtības, jāpārtrauc apvainot simtiem tūkstošu Latvijas iedzīvotāju. Tikai tad, kad likumdošanas līmenī būs aizliegta nacisma slavināšana, etniskā naida kurināšana, krievu valodā runājošo piemiņas dienu ignorēšana, nevarēs pastāvēt dažādas nacionāli noskaņotas partijas un apvienības kā no labās, tā arī no kreisās puses," saka eiroparlamentārietis.

LETA jau ziņoja, ka Bērziņš un Dzintars tiesas ceļā vēlas panākt, lai Mirskis atsauc VL-TB/LNNK politiķus godu un cieņu aizskarošās ziņas, kā arī samaksā 500 latu morālā kaitējuma kompensāciju. No tieslietu ministra Bērziņa ar viņa preses sekretāres Līgas Ādamsones starpniecību aģentūra LETA iepriekš uzzināja, ka prasība celta, jo pērn rudenī Mirskis no EP tribīnes esot nosaucis VL-TB/LNNK deputātus, kuri organizēja parakstu vākšanu par izglītību valsts valodā, par fašistiem.

Tikmēr Mirskis ar savas asistentes Laizānes starpniecību aģentūrai LETA iepriekš uzsvēra, ka viņš no Eiroparlamenta tribīnes nevienu neesot nosaucis par fašistu. Tiesāšanās šajā gadījumā ir Bērziņa neapdomāta rīcība, pārliecināts Mirskis. Viņš uzsver, ka no EP tribīnes "savā un savu vēlētāju vārdā" teicis, ka "tikai nacisti un nacionālisti var nonākt pie domas slēgt Latvijā krievu skolas". Par to varot pārliecināties plenārsēžu stenogrammu arhīvā EP interneta mājaslapā.

Aplūkojot EP mājaslapā atrodamo informāciju, aģentūra LETA konstatēja, ka 2011.gada 4.aprīlī Mirskis debatēs teicis: "Šodien Latvijas parlamentā deputāti nacionālisti un nacisti vēlas rīkot referendumu par Krievijas skolu slēgšanu Latvijā."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas