Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Mūrniece: Likumdevēja darbu nevar pakārtot valdības veidošanas tempam

Saeimas komisijas ir jāizveido un tām jāsāk strādāt pēc iespējas ātrāk, uzskata Saeimas priekšsēdētājas Ināra Mūrniece (VL-TB/LNNK).

Saeimas priekšsēdētāja atgādina, ka Saeima piektdien ir saņēmusi no Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa otrreizējai caurlūkošanai grozījumus Darba likumā, kas vēl vairāk papildina 13. Saeimas darāmo darbu sarakstu.

Tāpat 13. Saeimu jau gaida vairāki konkrēti uzdevumi – tai jālemj par 145 likumprojekti, kas saņemti mantojumā no iepriekšējās Saeimas, un uz komisiju lēmumiem gaida arī 30 jauni likumprojekti, kas saņemti no valdības, informē Mūrnieces padomniece sabiedrisko attiecību jautājumos Dace Balode.

Pēc Mūrnieces teiktā, arī no deputātu vidus izskan vēlme uzsākt darbu komisijās ātrāk, taču, kamēr komisijas nav izveidotas, parlamentārās likumdošanas process nevar sākties.

"Likumdevēja darbs nevar būt pakārtots valdības veidošanas tempam, un parlamentārā demokrātijā Saeimas loma ir izšķirošā," uzsver Saeimas priekšsēdētāja, aicinot ātrāk vienoties par komisiju veidošanu.

Kā ziņots, divas nedēļas, ko 13. diena.Saeima plāno gaidīt līdz deputātu ievēlēšanai parlamenta komisijās, ir ilgākais laiks, salīdzinot ar iepriekšējiem Saeimas sasaukumiem.

Saeima par deputātu ievēlēšanu parlamenta komisijās lems 20. novembrī. Pirms tam, 13. novembrī, Saeima sēdē plānots apstiprināt komisiju izveidošanas principus un pēc tam līdz 15. novembrim partijām būs iespēja pieteikt kandidātus darbam komisijās.

Vienošanās par 20. novembri deputātu ievēlēšanai komisijās tika panākta, respektējot Jaunās konservatīvās partijas pārstāvju lūgumu komisiju sastāvu vēlēt tuvāk valdības izveidošanai atvēlētajam maksimālajam termiņam - 21. novembrim.

Par nepieciešamību sākt Saeimas komisiju darbu ātrāk izteikušies arī partijas Attīstībai/Par! līderi.

Top komentāri

*+*
*
steidzīgs ir tikai ļaunums... Labais uzvarēs arī bez steigas !
Mūrniece!
M
Ja Dievs tev būtu prātu devis, tu saprastu, ka nav ne mazākās vajadzības likumdevēju darba tempu sasaistīt ar valdības veidošanas tempu. Likumi ir sen jau uzrakstīti un tie atrodas Bībelē. Atliek tos tikai īstenot un tiem kalpot, par ko tev, melīgā un ārišķīgā mamzele, pat jēgas nav!
Katram darbam savs temps.
K
Cita lieta, - kāda ir darba kvalitāte un KAM tas derīgs. Ja tas nekalpo tautai un tās labumam, tad tas kalpo velniem un ellei. Ja man kāds teiktu, ka šai tukšajai un teatrālajais bābai interesē tautas LABUMS, es tādam sejā iespļautu.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas