Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +7 °C
Viegls lietus
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

Nepagarina parlamentārās izmeklēšanas komisijas par Parex bankas pārņemšanu darbu

Saeima ceturtdien noraidīja lūgumu par deviņiem mēnešiem pagarināt parlamentārās izmeklēšanas komisijas AS Parex banka pārņemšanas un restrukturizācijas procesu izvērtēšanai darbības termiņu, līdz ar to tās pilnvaras beigsies jau pēc pāris dienām - 24.maijā.

Komisijas priekšsēdētājs Igors Pimenovs (SC) skaidroja, ka komisija pat īsti nav sākusi darbu - tikai tagad saņemti lūgtie izmeklēšanas dokumenti par bankas pārņemšanas procesu, tāpēc izteikts lūgums parlamentam ļaut komisijai darboties vēl līdz 2012.gada februārim.

Pēc Pimenova teiktā, komisija vēl tikai plāno iepazīties ar līdz šim nepieejamajiem un slepenajiem Valsts kontroles atzinumiem par 2008. un 2009.gada budžeta izpildi, jo tur esot aprakstīta situācija ar bankas pārņemšanu. Tāpat iecerēts iepazīties ar prokuroru grupas izmeklēšanas materiāliem un slēdzieniem.

Pimenovs atzina, ka vēlētos noskaidrot, vai izmeklēšanā iegūti visi iespējamie dati un vai iegūtie dati tikuši izmantoti. "Nevēlamies sākt no "baltas lapas", bet gan vispirms izvērtēt visu līdz šim paveikto un to izanalizēt," skaidroja parlamentārās izmeklēšanas komisijas priekšsēdētājs.

Pimenovs arī pastāstīja, ka vēl visiem komisijas deputātiem nav pielaides valsts noslēpumam - dažiem tās esot, bet dažiem neesot, tostarp nav arī viņam pašam. Tomēr tas netraucēšot strādāt ar saņemtajiem dokumentiem, jo tiem neesot tik liela slepenības pakāpe.

Par komisijas darba pagarināšanu nobalsoja 30 deputāti, 40 nobalsoja pret, bet 16 atturējās. Šodien Saeimā bija plānots uzklausīt arī komisijas starpziņojumu, taču tas no darba kārtības tika izņemts.

Kā ziņots, Saeima lēmumu par parlamentārās izmeklēšanas komisijas izveidošanu pieņēma 24.februārī. Par komisijas priekšsēdētāju ievēlēja opozīcijas deputātu Pimenovu. Par komisijas priekšsēdētāja biedru ar balsu vairākumu tika ievēlēts Imants Parādnieks (VL-TB/LNNK), bet komisijas sekretāra amatā - Māris Kučinskis (PLL).

SC frakcija dalībai komisijā deleģējusi Viktoru Jakovļevu un Pimenovu, apvienības "Vienotība" frakcija - Alekseju Loskutovu un Jāni Reiru, Zaļo un zemnieku savienības frakcija - eksbaņķieri Andri Bērziņu un Jāni Vucānu, "Par labu Latviju" frakcija - Kučinski un Andri Šķēli, bet nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK frakcija - Dzintaru Rasnaču un Parādnieku.

Saeimas kārtības rullis paredz, ka Saeimai jāieceļ noteiktiem gadījumiem parlamentārās izmeklēšanas komisijas, ja to pieprasa ne mazāk kā viena trešdaļa deputātu.

SC Saeimas frakcijas vadītāja vietnieks Valērijs Agešins aģentūrai LETA iepriekš pastāstīja, ka "SC ir aizdomas, ka "Parex bankas" pārņemšanas procesā notikušas vairākas nelikumības no pārņēmēja - tātad valsts - puses. Tāpēc mēs šajā izmeklēšanas komisijā vēlamies noskaidrot visu iespējamo patiesību par pārņemšanas procesa gaitu".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pirmdien daudzviet ilgstoši līs

Jaunā nedēļa sāksies ar lietainu un salīdzinoši vēsu laiku, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas