Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +22 °C
Skaidrs
Otrdiena, 21. maijs
Ingmārs, Ernestīne, Akvelīna

No 2016.gada sāks paaugstināt pensionēšanās vecumu

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Dieva pirksts
D
SIEVIETEM pensiju no 55.gadiem
!
!
Piever runas caurumu, ''ražošanas'' ekspert!
jonj
j
bērnus neražojāt paši vainīgi, un gudri nemuldiet. pensionāri ļoti bieži raksta, ka bērnu izaudzināja ne no kā.
vinnijs puks
v
Šie jautājumi nevienu neinterē,jo atbildes tāpat zināmas. Galvenais ir nemaksāt pensijas,jo tā var ietaupīt. No kā lai iztiek cilvēki vecumā no 50-65 nevienu neinteresē
diplomats
d
Kapec lidz siim nav atcelts amoralais likums, kuru izlobeja alkatiga un nekauniga Sandra Kalniete un komjaunietis, bledis M.Riekstins, likums "Par diplomatu izdienas pensijam". Sis likusm nosaka, ka sis lielezu saina var doties pensija pec 20. gadu darba, kas pats par sevi ir vajprats un tads vajprats, ka sads likums tika pienemts var notikt tikai Latvija, jo atseviskas cilveku grupas sakarto likumdosanu ta, lai varetu tiesiski laupit un apzagt lidzcilvekus.
Doriteja
D
Debilie idioti, Latvijas valsts izlaupitaji, latviesu tautas slepkavas tikai doma ka iznicinat cilvekus Latvija. Ko var darit tik vecs cilkveks Latvija, kuram bus 65.gadi, ja vins lidz tadam vecumamam nodzivos? Vai sie zagli ir iedomajusies, ka vini vienmer sedes minstru kreslos, saeimas eka? Ja Latvija videjais vecums ir 67.gaii, bet ES ir noteikts, ka cilvekam ir jalauj, lai vins pensija varetu nodzivot pedejos savus dzuves 15-20.gadus. Izsaktas, ka Latvijas valsts vadiba bus jaiesudz ES tiesa, lai tad ari tiesa izskata so Latvias idiotu lemumus, kuri ir atntihumani un pret ES parasibam.
lūriķis
l
Gribi KRIEVIJAS PENSIJU?Kas kavē,savāc čemodānu un laid prom!
Vuarzazi
V
Daudzās profesijās atrast darbu pēc 50 gadu vecuma ir neiespējami. Tad pagarinās bezdarba atbalstu. Kas to financēs ?
atziņa
a
Laupītāju psiholoģija. Genocīds un citi jaukumi.Uz labu tas nevedīs, tiks arī biezjiem, kuri nelaimi sauc arī paši pret sevi.
Vuarzazi
V
Vīriešu caurmēra miršanas vecums Latvijā ir 67 gadi, tātad caurmērā pensiju maksās 2 gadus.
vairis
v
tad jau labāk uzreiz un uz 100. ko griež tam sunim to asti pa gabaliņam:)
Bezdarbniece
B
Ierosinājuma celt pensionēšanās vecumu no 62 uz 65 gadiem Latvijā autori nav snieguši aprēķinus un pamatojumu, vai konkrētajā Latvijas sociāli ekonomiskajā situācijā šāds solis nav pārsteidzīgs (iespējami šāds solis ekonomikai nesīs tikai zaudējumus). Ir jautājumi uz kuriem nav sniegtas atbildes. Pirmais. Kāds ir tautas veselības stāvoklis un kāda ir medicīniskās aprūpes pieejamība? Nav bijuši pētījumi, cik lielas Latvijā ir iedzīvotāju darba spējas 60 un 65 gadu vecumā. Nav noskaidrots, vai maz spēs veikt darba pienākumus konkrētās personas, kuras Latvijas valsts vēlas piespiest līdz 65 gadu vecumam strādāt pilnas slodzes algotu darbu. Medicīnas iestāžu un apdrošināšanas firmu praksē Latvijā pēc 55 gadu vecuma perso-nas tiek ieskaitītas paaugstināta riska grupā. Pēc 55 gadu vecuma tiek ierobežota dzīvības un veselības apdrošināšana. Ja 55 gadi ir bioloģiskā spēju robeža, ar to būtu jārēķinās. Ja 55 gadi nav bioloģiskā spēju robeža, tad Ministru kabinetam tagad būtu jāierosina likums, kas aizliedz personu dalīšanu riska grupās pēc vecuma. Otrais. Kāda būs nodarbinātības politika? Nav skaidrs, kādā veidā Latvijas valdība radīs papildu ap 100 000 darba vietu tieši pirmspensijas vecuma strādājošajiem, ja Latvijā ir masveida bezdarbs. Stimulēt jauniešu masveida emigrāciju nebūtu īstais risinājums. Trešais. Vai mainīsies medicīniskās aprūpes pieejamība un medikamentu cenas? Katastrofāli pasliktinās tautas veselības stāvoklis. Liela daļa nomirs, nesasnieguši 65 gadu pensionēšanās vecumu. Citi nomirs drīz pēc aiziešanas pensijā. Tie ir prognozējami skaitļi, taču sabiedrība nez kāpēc netiek iepazīstināta ar šiem aprēķiniem. Pensionēšanās vecuma celšana Latvijas apstākļos ir nekas cits kā pensijas izmaksu perioda saīsināšana uz mirstības rēķina. Ceturtais. Kāpēc nav aprēķināts iespaids uz demogrāfiju (dzimstību)? Daudzi gados jauni cilvēki ir izbraukuši uz ārzemēm darbā. Viņu šeit palikušos bērnus audzina vecmāmiņas un vectētiņi. Kas notiks, ja no bērnu audzināšanas atraus arī vecmāmiņas un vectētiņus – liekot šiem vecvecākiem būt algotā darbā līdz spēku izsīkumam? Kas notiks ģimenēs, ja bērnu audzināšanas vietā arī vecvecāki būs spiesti sēdēt bezdarbnieku rindās bez iztikas līdzekļiem? Piektais. Sociāli-politiskā ietekme uz Latvijas sadalīšanos divkopienu valstī. Kaimiņvalstī Krievijā pensionēšanās vecums ir 55 gadi (sievietēm). Tas ir faktors, kas daudzus (arī latviešus) mudinās atteikties no Latvijas pilsonības un pieņemt Krievijas pilsonību. Kā tas ietekmēs Eiropas Savienību? Kā šādos apstākļos valdība paredz risināt integrāciju Latvijā?
Tā gan
T
Valsts ir mūsu dzīves apstākļus aizvedusi izmisuma robežās. Cilvēki taupa uz medicinas pakalpojumiem, un visu, kas iespējams. Veselības stāvoklis kļust katasrofāls. Nerunāsim jau par zobārstu pakalpojumiem. Darba vietu nav. Cilvēkus, kuri ir pirmspensionēšanās vecumā slauka prom. Sagrautiem cilvēkiem palielināt pensionēšanās vecumu līdz 65 gadiem ir atklāta nokaušana. Pirmā lakstīgala, kas to rosināja ir Vaira Vīķe- Freibergakura, kura pašlabumu gūšanā nekad nav bijusi atturīga. Tad porganizējiet dienestu, kas rīko labdarības akciju, nošaujot.Ierosmi realizējiet ar Saeimas aizklātu balsojumu. Iznīcināsim katr, kas vēl ļaunprātīgi kust!
Sieviete
S
Tagad daļa cilvēku saņem pensijas no 55 gadu vecuma vai arī priekšlaicīgi,bet mēs,kuri pensionēsimies nakošgad,beidzot sagaidījuši savu noteikto laiku,būsim spiesti atteikties no piemaksām.Tā ir vēl viena netaisnība,kuru nāksies piedzīvot, jo tieši pēdējos gados mūsu algas tika ,sistemātiski nepamatoti apgrieztas!Arī es emu to skaitā un bez darba jau 2 gadus?!Genocīds pret no 1952,gada dzimušajiem cilvēkiem sāksies 2012.gadā un turpināsies. Bezdarba laikā,paaugstināt pensionēšanās vecumu ir arī genocīds,jo cilvēks paliek bez iztikas līdzekļiem.Kungi augšā nedomā par tautu,ka ne katrs var 60 gados strādāt,nemaz nerunājot līdz 65 gadiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas