Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Nodokļu pieaugums mājsaimniecībām maksājumus par gāzi palielinās par 12%-14%

Ja stāsies spēkā valdības paziņotās izmaiņas nodokļu jomā, mājsaimniecībām vidējais mēneša maksājums par gāzi atkarībā no patēriņa palielināsies par 12%-14%, liecina AS Latvijas Gāze aprēķini.

Pēc uzņēmuma aplēsēm, mājsaimniecībām, kas gāzi izmanto plītīm, nemainoties gāzes tarifiem, vidējais mēneša maksājums no 3,02 latiem pieaugs par 12% līdz 3,38 latiem. Savukārt mājsaimniecībām, kas gāzi izmanto apkurei, pieaugums nodokļu izmaiņu dēļ būs no 62 latiem līdz 70 latiem jeb par 14%.

Mājsaimniecībām, kas gāzi izmanto plītīm, gāzes tarifs no pašreizējiem 0,48 latiem par kubikmetru, no 1.jūlija atceļot samazināto pievienotās vērtības nodokļa (PVN) likmi un ieviešot akcīzes nodokli ar likmi 12 lati par 1000 kubikmetru, pieaugtu līdz 0,53 latiem, savukārt mājsaimniecībām, kas gāzi izmanto apkurei jeb patērē no 500 līdz 25 000 kubikmetru gadā, pieaugums būtu no 0,29 latiem līdz 0,33 latiem par kubikmetru.

Tarifi mājsaimniecībām tiek pārskatīti ik pēc pusgada, tādējādi no 1.jūlija kopējos maksājumus varētu ietekmēt ne tikai nodokļu, bet arī tarifu izmaiņas.

Rūpnieciskajiem klientiem tarifi mainās katru mēnesi. Paredzams, ka akcīzes nodoklis attieksies ne vien uz mājsaimniecībām un uzņēmumiem, kas ražo siltumu, bet arī uz elektrības ražotājiem.

Kā ziņots, valdība otrdien slēgtā sēdē vienojās par šā gada budžeta konsolidācijas pasākumiem 50 miljonu latu apmērā. Lielāko konsolidācijas summu nodrošinās nodokļu celšana, kas saistīta gan ar PVN izmaiņām, gan akcīzes nodokļa izmaiņām attiecībā uz dabasgāzi, tabaku un alkoholu.

Ja izmaiņas stāsies spēkā, no 1.jūlija PVN likme dabasgāzei pieaugs no 12% līdz 22%.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas