Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Noraida nevalstisko organizāciju bažas

Nekustamo īpašumu darījumu reformai ir jāsasniedz vairāki mērķi: ierobežot ēnu ekonomiku, mazināt administratīvo slogu, stiprināt tiesisko drošību un samazināt ar nekustamo īpašumu darījumiem saistītās izmaksas. Tas pausts tieslietu ministra preses sekretāra paziņojumā pēc ministra tikšanās ar nevalstisko organizāciju pārstāvjiem, ceturtdien vēsta laikraksts Diena.

Ministrs_ Dienai _visai emocionālā telefona sarunā pauda pārliecību, ka izdosies vienoties ar visām iesaistītajām pusēm, tomēr tūlīt pēc šīs tikšanās nevalstiskās organizācijas izplatīja paziņojumu ar virsrakstu "Sabiedriskās organizācijas paudušas kategorisku "pret" jauna "notāru nodokļa" ieviešanu".Astoņas sabiedriskās organizācijas pēc tikšanās ar tieslietu ministru sagaida, ka Dzintars Rasnačs (NA) turēs ministrijas solījumu, ka iedzīvotājiem un uzņēmējiem Latvijā netiks radīts jauns "notāru nodoklis", ko paredzēja iecere noteikt, ka visi nekustamā īpašuma darījumi būtu obligāti jāapstiprina pie notāra, tam piešķirot 0,5% atlīdzību no darījuma vērtības. Tā teikts šo organizāciju izplatītajā paziņojumā. Trijās darba grupās esot radies priekšstats, ka reformas virzībai ir tikai viens mērķis - uzlikt sabiedrībai jaunu nodokli, kura labticīgie ieguvēji ar deviņu miljonu eiro ieņēmumiem gadā būtu vienīgi notāri.Visu rakstu lasiet laikraksta Diena ceturtdienas, 16.jūnija, numurā!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas