Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +5 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 8. maijs
Staņislava, Staņislavs, Stefānija

Pabriks realizēs līdzšinējās prioritātes

Latvijas Republikas Ministru kabinetā Artis Pabriks nonāca 2004. gadā kā ārlietu ministrs no Tautas partijas, šo amatu viņš saglabāja līdz 2007. gadam, pārdzīvojot trīs valdības. Kopš 2010. gada A. Pabriks ir aizsardzības ministrs, savu amatu viņš saglabās arī tagad, pēc ārkārtas vēlēšanām.

Prioritātes būs tās pašas, kas tika nodefinētas jau pērnajā gadā, stāsta A. Pabriks. Nacionālā mērogā - nostiprināt Nacionālos bruņotos spēkus, zemessardzi un jaunsardzi, ar īpašu akcentu uz sauszemes spēkiem. Reģionālā mērogā - maksimāli tuvināt Baltijas valstis, nodrošināt aizsardzības politikas integrāciju, veicināt sadarbību arī Baltijas un Ziemeļvalstu starpā. Globālā mērogā - ietekmes pieaugums NATO un Eiropas Savienībā, kā arī saikņu stiprināšana ar ASV. A. Pabriks norāda, ka šo mērķu realizēšana ir saistīta ar politisko apņemšanos - ja Aizsardzības ministrijas budžets tiks samazināts un būs mazāks par 1%, tiks ierobežota arī spēja veidot sauszemes spēkus, kā arī nebūs iespējams palielināt virsnieku un ekspertu skaitu NATO, jo viens no kritērijiem ir budžets un iespējas piedalīties operācijās.

Politologs A. Pabriks savu karjeru uzsāka Vidzemes Augstskolā, 1996. gadā kļūstot par tās pirmo lektoru, agrāk viņš prasmes bija izkopis, strādādams par ārštata lektoru Orhūsas augstskolā Dānijā, kur arī ieguva doktora grādu politikas zinātnē. Politikā viņš nonāca 2004. gadā, kad no TP tika ievēlēts 8. Saeimā - viņam tika Ārlietu komisijas priekšsēdētāja un Ārlietu ministrijas parlamentārā sekretāra amati, vēlāk - arī ārlietu ministra portfelis. 2007. gada nogalē viņš atkāpās no ministra amata un drīz vien pēc tam arī izstājās no TP. 2008. gada rudenī A. Pabriks tika ievēlēts par partijas Sabiedrība citai politikai līdzpriekšsēdētāju, no tās viņš tika ievēlēts 10. Saeimā, kura izvēlēja viņu par aizsardzības ministru.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas