Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Piektdiena, 7. jūnijs
Gaida, Arnis, Arno

papildināta - Eksperts: Ulmanis šodien ir modē

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Tenis
T
Jā, šausmīgā nabadzībā šodien dzīvo latviešu tauta ! Labi ģērbušies, lielākā daļa brauc ar personīgo auto, daudzi jaunieši pat ar lepnu džīpu vai Lekus, daudzi dzīvo personīgajās mājās, pat ļoti lepnās !!! Nevar ne salīdzināt, cik brīnišķīgi pelēki visi dzīvojām LPSR, kad veikalos nekad netrūka VODKA, siļķes, skābie gurķi 3:0 l. burkās un glumais "ķieģelīts". Gaŗlaicīga dzīve! Nav vairs jāstāv garās rindās pēc piena, krejuma un kārnām, zilām vistām....vai pēc kādām čehu kurpītēm vai poļu jaciņām. ŽĒl , vai ne ?! Kā smejies:"Kas bez biksēm,tas bez bēdām!"
amolins
a
iedomajaties situaciju, ja Latvijas valsts, iedzivotaji butu tada nabadziba K.Ulmana laikos kada sodien dzivo latviesi, kada nabadziba, bankrota ir Latvijas valsts, vai kads gribetu atjaunot Latvijas valsti, ja notiktu Karteja Krievijas okupacija Latvija? Tikai pateicoties K.Ulnamim un vina realizetajai poltikai, saimnieciskajam uzplaukumam latviesi sevi saka uzskatit par pilnvertigu taut, latviju par patstavigu, suverenu valsti un tas bija tas motivs, kurs lika latviesiem pec gariem 50. gadiem krievu okupacijas gadiem atjaunot Latvijas valsts neatkaribu. Ja sodiem Krievija okupetu Latviju, saubos, vai kads pat pec desmit gadiem veletos atjaunot Latvijas neatkaribu, jo cilveki dzivo nabadziba, posta, bezceriba, bet pasu latviesu politki, ministri, ieredni, prezidenti, Saeimas deputati zog no valsts, no iedzivotajiem. Secinajums ir tads,ka labklajiba, ceriba, darbs un ta augli liek cilvekam ilgoties pec neatkariba, patstavibas. Latvijas valsts parvalde ir degradeta sakot ar valdinu,ministriem, ieredniem, Saeimas deputatiem un tas ir tragiski un ta ir tragedija Latvijas valstij, latviesu tautai. Latvijas pastavesanas vesture nav neviena izcilaka, gudraka politika bijis par K.Ulmani. Visi sie smerdeli, kankari, zagli,kuri pedejos 20 gados plivinas ir puveni, sudu mucas.
saimniece
s
Skiet, ka paredzeeto bistiiti iipasi kuslu padara amputeetie pleci - Ulmanis visiem asocieejas ar druknu pleciigu viiru, ne optiski izdilusu kermeniiti.
to borcinsh
t
Komentāru dzēšana ir ļoti aktuāla. Lamas, ķengāšanos gan atstāj,...
Yes
Y
Lai miers Kārļa Ulmaņa dvēselei!
borcinsh
b
...liels paldies ,Jums "Dieninieki", par to ka nonemat manu komentaru ! Pilniigi pareiz, Latvieshu lasitajiem "atlauts" Jusu aviizee tikai Человекa-idiotu komentarus lasit... bet ieraudzit, ka izskatas shodien krievu-fashistus "salidijumu", ( to adrese es te atstaju ) - stingri aizliegts ! PS.... no sakumaa gribeju Jus apsveikt Neatkariibas Dienaa, bet pardomaju - nav vel skaidrs kam Jus kalpojat un kada Jums ir "sakara" ar to Svetku.
alkass
a
vispār vizuāli tas tēls bildē atgādina šleseru!
Человек
Ч
Apskaužu latviešus, tāpēc arī kā tāds mazs pirdiennacists te vāros. Latviešiem bija izcils, pašaizliedzīgs valsts vadonis pagājušā gadsimta trīsdesmitajos gados. Krieviem visu pagājušo gadsimtu tāds nav bijis un nav arī šodien. Bet ar varmākām Krievija gan var lepoties.
Vaira
V
Savā prezidēšanas laikā centos līdzināties Kārlim Ulmanim, lai tauta ari mani mīlētu, bet tas diemžēl man neizdevās. Laikam man nebija tik stiprs nacionālais mugurkauls un mana patmīlība mani pieveica. Tagad to apzinos un mēģinu laboties.
un
u
Skatos, esi jau uzvilcis to rozā prezervatīvu. Seko līdzi modei. Bet cilvēka dzīvība būs vitāli svarīga ikvienam.
un
u
Neaizmirsti, Jenoc, rozā prezervatīvi šodien ir modē!
Jenoc
J
Feins patriots, ja uzskata, ka Staļina laikā Latvijā klājās labāk, nekā tagad. Un Ulmaņa fans pie tam, un citādi domājošos sauc par stulbeņiem un idiotiem. Komentāri lieki :)))
Antons
A
Rozā prezervatīvi arī šodien ir modē!
patriots
p
Pilniba pievienojos E.Snores kunga viedoklim, jo tas ir 100% taisnigs un pareiz. A.Cakste ir izdomats un slavinat no dazadiem slinkiem, diedelnikiem, Vai kads ir pajautajis, no K.Ulmana kritizetajiem, vecajiem latviesiem, kuri dzivoja, stradaja K.Ulmana laikos, ko vini saka par so talantigo, izcilo latviesu valsts viru? Es nekad ne no viena latviesa nesmu dzirdjis ne Latvija, ne arzemes, kurs butu teicis kaut vienu sliktu vardu par Karli Ulmani, nevienu. Vel vairak, ja Latvija, brivaja Latvija pie valsts vadibas nebutu bijis Karlis Ulmanis ka pedejais valstsvirs, nedomaju, ka sodienas Latvija butu neatkariga, ka kads butu cinijies par Latvijas suverinitates atjaunosanu. Jo tikai pateicoties K.Ulaman milzigajiem, patriotiskajam, saimnieciskajam darbam, ka rezultats bija, ipasi jau 1934-1940. Latvijas saimnieciskais uzplaukms, latviesi saprata, ka vini pasi ir saimnieki sava zeme, ka ar godigu darbu var iekartot savu dzivi un vii cela majas, attistija rupnicas, lauksaimnieciba un beidzot tika norobezoti zagli,korumpanti,pielideji no valsts varas,kuru netruka ari tajos laikos, jo K.Ulmanis prata izcili izmantot pasaules ekanomisko situaciju,tirgus konjingturu Latvijas intereses. Ja kads K/Ulmanim parmet to, ka vins ir vainigs pie ta, ka Latviju okupaja Krievijas okupanti tad tas ir pilnigs stulbenis, idiots. Pateicoties Ulmanim Latviju krievu okupanti neizpostija ta,ka vini to butu izdarijusi,ja Ulmana Latvija pretotos siem vajpratigajiem okupantiem par to nevar saubu but nevienam sapratigajam cilvekam, nebutu ne skaistas Rigas, ne citu skaisto mazpilsetu saglabajusas. Sodiem, pedejo 20..gadu laika Latvijas valsts ir izlaupita ta, ka to neizlaupija Krievijas okupanti okupejot Ulmana Latviju, iedzivotaji ir iznicinati,sakriploti, trimda izdziti ta, ka to neizdarija Krievijas okupanti un luk, tad ari tiem, sodienas valdosajiem zagliem, banditiem, korumpantiem no LC, TP, ZZS, LC/LPP banditiskajiem grupejumiem nepatik K.Ulmanis, jo ir bijis cilveks Latvijas vesture, kurs maceja, vareja, prata valsti vadit un taja saimniekot ta, ka Latvijas valsts strauji attistijas un iedzivotaji jutas laimigi, protams, ka ne visi, jo tas ir vienkarsi neiespejams.
stulbums
s
bīstama mode

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

KĀ VĒRTĒT ZATLERA INICIATĪVU PAR KĀRLI ULMANI?

Politologs Ivars Ījabs:

Es nedomāju, ka Ulmanis būtu pelnījis to, lai viņu aizmirstu, bet viņš arī nav vienīgais pirmskara politiķis, kuru mums vajadzētu pieminēt. Apsēstība ar Ulmani, ja tā nāk no prezidenta, izskatās maigi izsakoties dīvaina. Viņš droši vien cenšas pieskaņoties tautas noskaņojumam, jo Ulmanis šodien ir modē. Es gan gribētu, lai prezidents pats kārtīgi paskaidrotu, ko viņš īsti domā par Kārli Ulmani, bez standrartfrāzēm un divdomīgas retorikas. Problēma šeit nav Ulmanī, problēma ir Zatlera nespējā argumentēt savu viedokli par vēsturi.

Pati piemiņas zīme nav nekas slikts - Kārlis Ulmanis nav pelnījis, lai viņu aizmirstu vai atcerētos tikai ar sliktu – viņš ir pelnījis, lai viņu atcerētos kritiski. Ulmanim pietiek fanu visās aprindās, kas šo iniciatīvu būtu varējuši realizēt arī bez pašreizējā Valsts prezidenta palīdzības. Acīmredzot mūsu pašreizējais prezidents zinādams to, ka viņš neko nevar izdarīt, vienkārši mēģina izpatikt sabiedriskajai domai.

Dokumentālās filmas "Padomju stāsts" režisors Edvīns Šnore:

"Es pilnībā atbalstu Kārļa Ulmaņa piemiņas godināšanu. Uzskatu, ja nebūtu Kārlis Ulmanis, tad nebūtu arī  neatkarīgas Latvijas.Tieši Kārlis Ulmanis bija viena no centrālajām figūrām, kas mērķtiecīgi darbojās, lai 1918.gada 18.novembrī tiktu proklomēta Latvijas Republika.Tolaik, kad Rīgā valdīja bads un svešas varas okupācija, ļoti daudzi latvieši, iespējams pat lielākā daļa, neticēja, ka mums vispār var būt sava valsts. Ulmanis tam ticēja un šo sapni spēja īstenot.

Kārlim Ulmanim pārmet krievu ielaišanu 1940.gadā. Uzskatu, ja nebūtu Kārļa Ulmaņa, tad krievi šeit būtu ienākuši jau 1919.gadā pēc [Pētera] Stučkas uzvaras. Latviešus piemeklētu tas pats liktenis, kas pārējās PSRS tautas 1920.-1930.gados. Desmitiem tūkstoši tiktu deportēti un nogalināti, Latvija tiktu kolonizēta, latviešu nacionālais gars būtu pilnībā salauzts līdzīgi kā Baltkrievijā un latviešu valoda diezin vai šodien tiktu lietota oficiālajā saskarsmē."

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pārkāpumi un sodi aug

Trešajās valstīs reģistrētie transportlīdzekļi būs jādeklarē CSDD sistēmā.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas