Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Sestdiena, 1. jūnijs
Mairita, Bernedīne, Biruta

papildināta - Kampars: valdība budžeta grozījumus plāno apstiprināt 23.maijā

Valdība šā gada budžeta grozījumus plāno apstiprināt 23.maijā, un pašvaldību vēlēšanas 6.jūnijā nav iemesls, kas bremzētu budžeta grozījumu apstiprināšanu, trešdien LTV raidījumā 100.pants sacīja ekonomikas ministrs Artis Kampars (JL).Viņš skaidroja - lai apstiprinātu šā gada budžeta grozījumus un īstenotu plānotās strukturālās reformas nepieciešami apjomīgi grozījumi citos likumos, ko nevar tik ātri izstrādāt un pieņemt gan valdībā, gan Saeimā.

A.Kampars uzsvēra, ka pašvaldību vēlēšanas, kas notiks 6.jūnijā, nav par iemeslu, kādēļ valdība kavējas ar budžeta grozījumu apstiprināšanu. Viņš norādīja, ka jautājums ir par to, lai kvalitatīvi un pietiekami ātri varētu izstrādāt un pieņemt grozījumus gan šā gada budžetā, gan citos likumos.

Ja budžeta grozījumi tiks izstrādāti starptautisko aizdevēju noteiktajos termiņos, Latvijai bankrots nedraud, otrdien TV3 ziņu raidījumā atzina Ministru prezidents Valdis Dombrovskis.

"Pašreiz ir vienošanās ar starptautiskajiem aizdevējiem par to termiņu, kādā mēs veidojam budžeta grozījumus, un ja mēs šajos termiņos, par kuriem mēs esam vienojušies, iekļaujamies, tādā gadījumā mums bankrots nedraud," teica V.Dombrovskis.

Viņs arī skaidroja, ka valsts bankrots ir situācija, kad valsts vairs nespēj pildīt savas saistības un tāda situācija Latvijai pašlaik nav, un cerams, arī nebūs.

V.Dombrovskis arī norādīja, lai vienotos ar starptautiskajiem aizdevējiem, svarīgakais jautājums būs strukturālo reformu kvalitāte un ilgspēja. "Piedāvājot šīs kvalitatīvās strukturālās reformas, būs iespēja vienoties par lielaku budžeta deficīta līmeni," sacīja V.Dombrovis, piebilstot, ka jebkurā gadījumā valdība uzsāks darbu plānojot konsolidētā budžeta deficītu 7% apmērā no IKP un drīzumā būšot klāt Starptautiskā valūtas fonda un Eiropas komisijas tehniskās palīdzības misija, ar kuru šie jautājumi tiks detalizēti pārrunāti.

V.Dombrovskis sacīja, ka ir cerības saskaņot budžetu arī ar šo 7% deficītu, taču arī tas nav nekāds vieglais scenārijs.

Jau vēstīts, ka valdība ir sākusi darbu pie budžeta grozījumiem, taču vairāki eksperti jau pārmetuši par kavēšanos ar grozījumu pieņemšanu. Iecerēts, ka Saeima galīgajā lasījumā grozījumus apstiprinās 18.jūnijā.

Par grozījumiem budžetā valdība lems arī šonedēļ ārkārtas sēdē 30.aprīlī. Valdība par budžeta grozījumiem lēma jau ārkārtas sēdē 21.aprīlī. Valdība uzdeva ministrijām turpināt izdevumu samazināšanas scenāriju izstrādāšanu un īstenošanu.

(papildināta ar V.Dombrovska teikto)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas