Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

papildināta - Kursīte-Pakule un Druviete pametīs Vienotību, ja valdībā ņems arī SC

Viņa arī norādīja, ka pašlaik nav pamata uzticēties SC, kas iekļūšanas valdībā dēļ ir gatavs atbalstīt jebkuru potenciālo partneru ideju. "Ir jāņem vērā, kā viņi ir rīkojušies visus iepriekšējos gadus jautājumos, kas bijuši ārkārtīgi svarīgi Latvijai," viņa piebilst.
11.Saeimā ievēlētās Vienotības pārstāves Janīna Kursīte-Pakule un Ina Druviete gatavas pamest politisko spēku, ja jaunajā valdībā tiks iesaistīts arī Saskaņas centrs.

Kursīte-Pakule laikrakstam Neatkarīgā attiecībā pret iespējamo sadarbību ar SC ir kategoriska: "Es noteikti šādā koalīcijā neiešu". Viņa uzsver, ka šāds lēmums nekādā gadījumā nav saistāms ar nacionālajiem jautājumiem. "Ja mēs balstāmies uz ZRP sludinātajiem principiem, tad mums jāturpina cīņa ar partijām, kas atbalstīja oligarhus – Zaļo un zemnieku savienību (ZZS). Tādēļ neredzu loģiku iespējamajam lēmumam iet koalīcijā ar SC, kas iepriekš rīkojies līdzīgi ZZS," saka politiķe. Viņa ir apņēmības pilna pamest šobrīd pārstāvēto politisko spēku, ja tas piekritīs valdībā sastrādāties ar SC. "Es neredzu sevi šādā koalīcijā. Runa ir par vērtībām, kuras atbalstīja Saskaņas centrs, bet tā vadība nav mainījusies," uzskata J.Kursīte-Pakule.

Arī I.Druviete ir gatava pamest Vienotību un kļūt par ārpusfrakciju deputāti, ja partija nolems valdībā sastrādāties ar SC. Viņa gan uzskata, ka šis scenārijs nepiepildīsies, jo Vienotības Saeimas frakcijas deputāti trešdien vienojušies, ka koalīcija ar SC nav iespējama.

"Mana sajūta ir tāda, ka šāda iespēja samazinās, kaut arī sarunas vēl nav beigušās. Par to gan vēl jālemj partijas valdes sēdē. Izmantošu visas iespējas, lai argumentētu, ka šāda koalīcija nav pareizais risinājums, jo atšķiras ekonomikas jautājumu risinājumu redzējums," saka I. Druviete.

Šodien vairāki frakcijas deputāti sola doties uz Vienotības ārkārtas valdes sēdi un pieprasīt tanī pieņemt lēmumu - nesadarboties ar Saskaņas centru. Vienotības valdes loceklis un arī frakcijas vadītājs Dzintars Zaķis gan saka, ka maz ticams, ka valde šādu lēmumu pieņems, vēstī Latvijas Radio. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas