Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +22 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

papildināta - Parex uzlikts uzrēķins par Kargina un Krasovicka nenomaksātajiem nodokļiem

Valsts ieņēmumu dienests (VID) pēc pārbaudes uzlicis sešu miljonu nodokļu uzrēķinu _Parex bankai. _Nenomaksātie nodokļi izveidojušies bijušo bankas īpašnieku Valērija Kargina un Viktora Krasovicka veikto darījumu dēļ, vēsta laikraksts Diena.

Teorētiski valsts zaudējumiem, glābjot banku, var pieskaitīt arī sešus miljonus latu, kurus Parex bankai uzrēķinājis VID. Kā liecina Dienas rīcībā esošā informācija, VID pārbaudes rezultātā veikts uzrēķins par papildus maksājamajiem nodokļiem, kurus nav nomaksājuši bijušie akcionāri, veicot kredītu un depozītu operācijas.

Finanšu ministrijas valsts sekretārs Mārtiņš Bičevskis atsakās komentēt, kā varētu tikt risināts šis jautājums, kamēr par to nav lēmusi valdība. Viņš atgādināja, ka, vienojoties par bankas pārņemšanu, ir paredzētas akcionāru saistības, ja atklājas jauni zaudējumi viņu rīcības dēļ.

Tiesa, akcionāriem saistību termiņš pārņemšanas līgumā ir noteikts īsāks nekā to paredz Civillikums. Kaut likumā noteikts, ka saistību tiesības izbeidzas desmit gadu laikā, V. Karginam un V. Krasovickim tie ir tikai trīs gadi.

Parex bankas pārstāve Inga Saleniece norādīja, ka banka šo situāciju nevar plašāk komentēt, jo lēmums par to nav pieņemts un tādēļ nav iespējams runāt par zaudējumu apmēru. Viņa piebilda, ka bankai saistībā ar uzrēķinu nav uzlikti nekādi ierobežojumi.

(pievienota pēdējā rindkopa)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šorīt pārbaudīs trauksmes sirēnas

Pirmdien no plkst.10 līdz plkst.10.08 visā valstī uz trīs minūtēm tiks iedarbinātas trauksmes sirēnas, lai pārbaudītu valsts agrīnās brīdināšanas sistēmas ieslēgšanas kārtību un tās darbību, kā arī,...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas