Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Trešdiena, 8. maijs
Staņislava, Staņislavs, Stefānija

papildināta - Pilsētas centrā nošauj Daugavpils mēra vietnieku

Piektdien plkst. 16:55 pēcpusdienā Daugavpilī, Lāčplēša ielā, ar diviem šāvieniem galvā nogalināts pilsētas mēra vietnieks un uzņēmējs Grigorijs Ņemcovs, Dienai apstiprināja Valsts policijas pārstāve Ieva Rekšņa. Notikuma vietā strādā operatīvā grupa, policija vāc pierādījumus un meklē aculieciniekus.

Policija šobrīd pārbauda informāciju par G. Ņemcovam neilgi pirms nāves it kā izteiktiem draudiem. Pats noslepkavotais ar šādu iesniegumu policijā nebija vērsies. Draudi it kā saistīti ar kādiem G. Ņemcova biznesa darījumiem. Ierocis notikuma vietā nav atrasts, bet ir atrastas patronas čaulas, liecina neoficiāla informācija.

Noziegums pastrādāts netālu no Daugavpils universitātes, un G.Ņemcovs esot gājis kāda nama pagalmā. Aculiecinieks it kā redzējis no notikuma vietas mierīgā gaitā aizejam vīrieti, kas varētu būt iespējamais slepkava, par to portālam pastāstīja kāds Daugavpils iedzīvotājs. 

«Daugavpilī ir diezgan liels šoks, ziņa ātri izplatās,» portālam db.lv pastāstīja LPP/LC Saeimas deputāts, daugavpilietis Jānis Dukšinskis, kurš šobrīd atrodas pilsētā netālu no notikuma vietas. Aculiecinieki notikuma vietā it kā redzējuši aptuveni 20 gadu vecu vīrieti.

Daugavpils mērs Jānis Lāčplēsis (LPP/LC) aģentūrai BNS norādīja, ka šādas ziņas oficiāli līdz šim nav saņēmis. "Nekādu citu iespējamo pamatojumu es tur neredzu, kā tikai politisku," sacīja pilsētas mērs, runājot par slepkavību. Viņš paskaidroja, ka, viņaprāt, tie varētu būt centieni nomainīt politiskos svaru kausus.

Arī Daugavpils domes deputāts Rihards Eigims noslepkavotā kolēģa ietekmi saista ar viņam piederējušo mediju biznesu, bet viņam nav informācijas, kas apliecinātu, ka slepkavība saistīta ar to. «Jūs saprotat, es pats esmu šokā, ļaujiet atgūties, mēs paši neko nezinām, jo tas viss notika burtiski nupat,» portālam db.lv teica R. Eigims. Noslepkavoto viņš raksturo kā «mierīgu, padzīvojušu cilvēku», kuram nav bijis ienaidnieku. 

Uz iespējamiem draudiem, ko saņēmis G.Ņemcovs, norādījusi Daugavpils domes priekšsēdētāja vietniece Rita Strode (LPP/LC). "Viņam ik pa laikam tika draudēts, Grigorijs jau bija noguris bīties no tā. Daugavpils nekad nav bijusi bīstama pilsēta, taču pēdējos gados tā par tādu ir kļuvusi," teica R.Strode.

G.Ņemcovu var uzskatīt par Daugavpilī ietekmīgu cilvēku un šī ietekme saistīta ar viņam piederošo mediju biznesu, kā arī amatu Daugavpils domē. Sākotnēji iesaistoties politikā G. Ņemcovs atbalstījis kādreizējo Daugavpils mēru Rihardu Eigimu. Šobrīd G.Ņemcovs domē bijis ievēlēts no paša dibinātās partijas Latgales tauta. Tā domē atbalstījusi valdošo koalīciju. G.Ņemcovam pieder Daugavpilī ietekmīgā, lielā tirāžā izdotā avīze Million un tāda paša nosaukuma vietējā televīzija.

G.Ņemcovs dzimis 1948.gadā. Viņa amatpersonu deklarācija liecina, ka viņš bija SIA Latgales reklāma valdes loceklis un SIA Mediju aģentūra Miljons valdes loceklis. Viņam piederēja trīs dzīvokļi un garāža Daugavpilī. Ienākumu deklarācijā par 2009.gadu viņš norādījis skaidras naudas uzkrājumus Ls 10 000 un bezskaidras naudas uzkrājumus EUR 6126. Viņš deklarējis arī parādsaistības – 475 Ls un 57 432 eiro. Aizdevis viņš bija 11 328 Ls. G.Ņemcovs bija precējies, viņam ir dēls.

Portāls dinaburg.eu ziņo, ka G.Ņemcovs pusdienlaikā sniedzis interviju kādam žurnālistam, bijis jautrs un stāstījis par plāniem. Vietējos pilsētas portālos parādās ļoti pretrunīgas ziņas par noziegumu. Ir informācija, ka Pumpura skvērā esot atrasts audumā ietīts iespējamais slepkavības ierocis. Savukārt portāls gorod.lv ziņo, ka uzbrucējs bijis melnā virsjakā un melnās biksēs, cepurē ar nagu. Šis portāls vēsta, ka 9 mm pistole iemesta strūklakā Raiņa parkā.

Portāls dinaburg.ue publicējis arī fotogrāfijas no vietas, kur atrasts nošauts G.Ņemcovs.

(papildināta ar otro rindkopu)


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas