Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

papildināts (15:24) - Akceptē nolikto atslēgu principu uz vienīgo parādnieka mājokli

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Vilks
V
Var jau nolikt kādu citu, piemēram, šķūnīša atslēgu. Pirmajās reizēs jau, droši vien, nepārbaudīs :)
Koļa
K
Galvenais ir sacelt paniku... Kāpēc lai bankas neaizdotu naudu? Ja kredīts tiek ņemts mājokļa iegādei, kurš tiek pārdots par tirgus vērtību, ko attiecīgi novērtē vērtētāji. Ja banka būs gatava kreditēt 70%, ģimenei nebūs šie 30%, bet ir tiekai 10%, trūkstošos 20% nogarantēs valsts. Tas, ka klients nebūs visu iebāzsis skrūvspīlēs, tikai veicinās kredītu ņemšanu, nevis bremzēs..
Grābeklis
G
Ar šo likumu bankas drīz vien otras bankrotēs, jo kredītņēmāju psiholoģija lielākoties ir kā vecajā teicienā, kad kad aizņemies naudu, tad tērē svešu, bet, kad jāatdod, tad atdod savējo. Atdot neviens negrib, un arī vismaz 80% pie šiem noteikumiem nemaz necentīsies atdot.
Voldis
V
Bankas liekulīgi grib iestāstīt, ka rūpējas par kredītņēmējiem. Augļotāju bezkaunība.
* * *
*
Paldies, mīļā Saeima! Man kā izīrētajam tiešām necerēta dāvana! Cermams, ka pēc vēlēšanām netiks atņemta!
Laima
L
Lūk tā bankas šantažē valdību! Komercbankas šantažē valdību! Vai tas ir iespējams demokrātiskā valstī? izrādās - ir, jo īpaši tāpēc, ka pēdējo valsts banku valdība pārdevusi. Tātad - ja jūsu maks tagad ir kāda kaimiņa rokās, vai varat plānot savu budžetu??? Varbūt ir pienācis laiks zviedru banku monopolu apturēt - lai nāk šeit kādas citas bankas, piemēram, Austrijas (tur ir labi procenti un draudzīga tautsaimniecībai attieksme), Vācijas, kaut vai Polijas! Ja jau zviedriem te tik grūti, ja nepietiek ar peļņas miljoniem - pie sagrautas tautsaimniecības - tad lai aizvācas un dod vietu citiem. Teiksim - Japānas bankām, kuras pelna no IKP pauguma...un kur nav kredītprocenti.
ARGO
A
Svensoni un Bičevskis trako. Tas var nozīmēt tikai vienu - lēmums ir pareizs!
bee
b
Šim likumam bija jānāk pirms treknajiem gadiem. Bet nu nekas. Gan jau bankas savstarpējā konkurencē beigās tomēr sapratīs, kā pareizi un godīgi tie kredīti ir jādod. Nebūs jau tā, ka vairs bankas nekreditēs, būvnieki necels. Piekrītu, ka varbūt tas piebremzēs cenu kāpumu. Tālākais jau viss ir pašregulējošs process!
nu
n
Bankai jau principā pō, visi riski tiek iekļauti kredītprocentos un citos kredītņēmēja maksājumos.
  • 3
  • 0
bee
b
Banku izrādītā panika ir prasta lobēšana. Protams, ka viņiem šāds likums nav izdevīgs, bet patērētājiem, es domāju, tas ir tieši tas, kas vajadzīgs.
  • 3
  • 1
Maris
M
Ļoti labi un piekrītu! Jo man arī ir vienīgai dzīvoklis savām vajadzībām AB - bet sanāk sekojoši mani norok uzliktie % ko banka pelna- ja pamatsummu maksāju 150 eiro - tad procenti bankai jau būs drīz 10 gadi - 500 eiro tas ir godīgi!!!! Kredīts lēni dzēšas un jau bankai esmu samaksājis 80% vairāk nekā dzīvokļā nomaksai! Pilnībā piekrītu neiet runas kad nav naudas! ATBALSTĪS ĻOTI DAUDZ - KAM IR VIENĪGAIS DZĪVOKLIS...
Pika
P
Šādi grozījumi neko nemainīs to tūkstošu stāvoklī, kas ir jau nokļuvuši banku verdzībā, aizmukuši no valsts, kas viņus nevar aizstāvēt. Nekas jau vairs neatliek, jo nav iespējams nopelnīt tik daudz, lai tiktu vaļā no lielajām saistībām, kas uzņemtas par divistabu dzīvokli. Vienmēr parādās jautājums - kādam nolūkam zemesgrāmatā raksta nodrošinājuma summu? Vai nebūtu to jānoskaita nost no piedzenamā parāda, atdodot dzīvokli bankai par to summu, ko viņa pati noteica iegādes brīdī?
urā, urā, urā!
u
Gatavojaties! Tagad būs iespēja atbrīvoties no šī stulbuma, kurā esam iejūgušies pēdejos 10 gadus. Kuram nav ne gala ne malas! Jo Latvijā nevar nopelnīt pietikoši naudu, lai samaksātu mēnesī visus, visus maksājumus. Un šis projekts atrisinās ļoti daudzu ģimeņu iestugušo, nomokošo problēmu! Jo dēļ šiem kādreiz pagrābtajiem Hipotēku kredītiem un citiem kredītiem, kurus pakaļ meta, ir izjukušas, gandrīz izjukušas ģimenes! Ņemiet taču, ņemiet, Jūs taču esat maksāt spējīgs (2005-2007) Un Nedzimst vairs Latviešu bērni! Knapi vienu izperējuši. Un tagad pēc šī, Nolikto Atslēgu principa, daudzi teiks, aizrijieties! Ar savām Hipotēku Mūža lamatām! Visus šos pēdejos 10 gadus barojot bankas! Un daudzi/dzas beidzot varēs aizbraukt. Jo tur, šeit tādas problēmas nemoca. Jo ģimenes dzīves ir izpostītas, sabrukušas!
šallei
š
no lasītāja aizej pakaries savā šallē
  • 0
  • 3
Šalle
Š
Lasīt sākumā jāiemācas. Likuma grozījumi attieksies uz tiem kredītiem, kas tiks izsniegti, sākot ar 2015. gada 1. janvāri. No kā tu atbrīvosies, docent?
  • 7
  • 0
Bomzis
B
Ak tu nabaga bankas... ai ai ai :) Nesen biju pie šamējiem iegriezies... :) ... par manu algu(800)... pasmējās :) ...un vēl bērni esot!!! Izredžu nekādu!
SOS
S
Pārbarotā zagļu banda spilgti un atklāti pierāda, ka izpilda "KĀDA" labi apmaksāto Latvijas iznīcināšanas plānu, AKLIE MOSTATIES !!!
bb
b
Vienotība šo plānu ilgi loloja un beidzot ir realizējusi ar savu domubiedru no NA atbalstu, tāpēc vēlēšanās par to jāatceras- citādi mums draud Putina Krievijas kredīts un atņemtas atslēgas.
GRU rezidents
G
Trolli bb, vēl viens komentārs uz paģirām un izmetīšu no aģitbrigādes! Bez algas!
  • 2
  • 0
asd
a
Tas nozīmē, ka celsies īres cenas Jo dabūt bankas prasībām atbilstošu pirmo iemaksu dzīvokļa iegādei tagad būs gandrīz neiespējami...
Derglis
D
Par 1830 eiro diez ko kvalificēts darbs tur laikam nebūs...
  • 0
  • 0
nevajag ņemt aiz vaig
n
Ar 1830 eiro algu tev nekāda atslēgu nolikšana nespīd.
  • 1
  • 1
nevaig, nevaig
n
pūst pīlītes! Ļoti daudzi dzīvokļi paliks tukši, tiks atbrīvoti! Mikrorajonos būs daudz tukšu dzīvokļu! Nevienam nevajadzīgi! Un tāpat jau kādreiz tie debeskrāpji sabruks! Bet tuvākajā laikā cenas kritīsies! Bet mūs tas jau vairs neinteresē. Mēs/manējie pārcelsies uz sakārtotām zemēm! Kur ir elementāra garantija! Lūk es ar šīs nedēļas Pirmdienu/22 sept., dīķa šajā pusē, sāku strādāt jaunā darbā! Pēc nodokļiem es algā saņemšu 1830 eiro! Un jūs man gribiet pierunāt atgriezties Latvijā? Pēc šī Nolikto atslēgu likuma, man būs vieglāk pārliecināt palikušos mājās/Latvijā, par nekavoties Kofera ņemšanu pār pleciem! Man fonā, radio skan: De Randfichten - Kann Staapilz Find Ich Net.
  • 3
  • 2
Es
E
Nu, zukai jau gribētos, lai bankas segtu kā agrāk, 110% no summas, apmaiņā pret papīrīti par 300 Ls algu. Par augļošanu un apzinātu cilvēku ievilināšanu finanšu lamatās uz mūžu, ar sekojošu nodrošinājuma atņemšanu, vajadzētu kārt kokā
  • 6
  • 2
Zuka
Z
Man arī patīk. Pirms vēlēšanām ieliek vienu punktu no ASV likumu sistēmas klasiskā Eiropas likumu sistēmā. Esošie likumi par garantijām, ķīlām, maksātnespēju nemaz nav jāmaina? Tagad gudrīšus mācīs ar eiro. Banka segs varbūt 50% no pirkuma summas. Pirms tam būs jānes kaudzēm dokumentu par zemes grunts stāvokli, pašvaldības attīstības plāniem, projektiem tuvākā apkārtnē, lai pārliecinātos, ka netiek pirkts purvs. Plus kontrole, ka visa nauda tiešām aiziet pārdevējam, nevis daļa atnāk atpakaļ pircējam kurš pēc naudas saņemšanas 'atdod atslēgas'. Un par visām pārbaudēm un ziņojumiem maksās kredīta pretendents.
  • 4
  • 3
par ko cīnījās, to arī dabūja
p
Kas citus, šajā gadījumā bankas, uzskata par muļķiem, tas pats nonāk muļķa lomā.
  • 4
  • 2

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vēl viens vaibsts televīzijas portretā

Par publisko skandālu saistībā ar Latvijas Televīzijas lēmumu rīkot EP priekšvēlēšanu diskusijas krievu valodā Guntars Gūte sarunājas ar politologu Jāni Ikstenu.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas