Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

papildināts (19:45) - FOTO: Bērziņš jaunajai valdībai novēl labu komandas darbu "pilnus četrus gadus"

Jaunajai valdībai jāstrādā kā vienotai komandai "pilnus četrus gadus", vairāk pievēršoties darbam uz āru un vairāk varas uzticot pašvaldībām, trešdien, uzrunājot jauno valdību, sacīja Valsts prezidents Andris Bērziņš.

"Mans aicinājums visam Ministru kabinetam ir paskatīties uz aizgājušo 24 neatkarības gadu veikumu, un pietuvināt to šodienas situācijai un nākotnes attīstības mērķim," pauda Bērziņš.

Tāpat viņš aicināja ministrus būt ļoti vērtējošiem, pieņemot izmaiņas un apgrūtinājumus Latvijas attīstībai. Bērziņš uzteica visus ministrus - gan tos, kas valdībā ir atkārtoti, gan arī jaunos, kas pirmo reizi sāks pildīt šos pienākumus. "Visi jaunpienācēji ir ar augstu profesionālo sagatavotību," teica Bērziņš.

Prezidents un premjere uzsvēra, ka Latvijai un arī valdības darbam jo īpaši 2015.gada pirmajā pusē būs pievērsta visas Eiropas un ārpasaules uzmanība līdz ar prezidentūru Eiropas Savienības padomē. Tāpēc jo īpaši būtiski, lai valdība spētu sadarboties kā vienota komanda, kuras gars būs jāpierāda arī tuvākā mēneša laikā, kad jāsagatavo 2015.gada budžeta projekts.

Straujuma savukārt izteica cerību, ka turpmāk valdības sēdēs būtu aktīvāka visu ministru līdzdalība, lai neturpinātos iesāktā prakse, ka sēdēs vairāk uzstājas ministriju valsts sekretāri un citi ierēdņi, bet ministri "nesaprot, ko runā".

Straujuma arī pateicās prezidentam, uzticot jaunās valdības vadīšanu un ministriem, īpaši tiem, kuri valdības darbā ir pirmo reizi.

Trešdien apstiprinātais Ministru kabineta sastāvs ir otrā valdība Laimdotas Straujumas vadībā un kopumā 19.valdība Latvijā.

Vienotību jaunajā valdībā pārstāvēs premjere Laimdota Straujuma, finanšu ministrs Jānis Reirs, ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs, iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis un satiksmes ministrs Anrijs Matīss. Savukārt izglītības un zinātnes ministra amatu uzņemsies Vienotības izvirzītā līdzšinējā Iespējamās misijas vadītāja Mārīte Seile.

Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) pārstāvji jaunajā valdībā būs ekonomikas ministre Dana-Reizniece Ozola, zemkopības ministrs Jānis Dūklavs, aizsardzības ministrs Raimonds Vējonis, labklājības ministrs Uldis Augulis, kā arī veselības ministrs Guntis Belēvičs.

Savukārt nacionālajā apvienība Visu Latvijai!/TB-LNNK jaunajā valdībā būs pārstāvēta ar vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministru Kasparu Gerhardu, tieslietu ministru Dzintaru Rasnaču un kultūras ministri Daci Melbārdi.

Valdībā strādās septiņi ministri no iepriekšējas valdības.

Savukārt par nākamā gada budžeta pieņemšanu prezidents Latvijas Televīzijas Dienas ziņām norādīja, ka "tā būs sarežģīta, bet notiks laikā."

Tāpat Bērziņš prognozēja, ka īpaši sarežģīti lēmumi jauno valdību gaida veselības un izglītības jomā.

Pēc Bērziņa domām, arī nupat ievēlētā Saeima būs pietiekami spēcīga, jo tajā ir daudz bijušo pašvaldību darbinieku. Tādējādi varētu notikt valsts un pašvaldības varu tuvināšanās.

(Papildināts ar foto un pēdējām trim rindkopām)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pirmdien daudzviet ilgstoši līs

Jaunā nedēļa sāksies ar lietainu un salīdzinoši vēsu laiku, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas