Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Piektdiena, 24. maijs
Marlēna, Ilvija, Ziedone

Par braukšanu dzērumā pieķertais Spolītis uz "pārdomu laiku" aptur darbību Vienotībā

Saeimas deputāts Veiko Spolītis, kurš iepriekš pieķerts par braukšanu dzērumā, nolēmis apturēt savu darbību partijā Vienotība, tomēr deputāta mandātu pagaidām nenoliks.Spolīša rīcību šodien vērtēja partijas valdes un frakcijas kopsēdē."Izrunājām šo ļoti nepatīkamo gadījumu un galarezultāts ir tāds, ka Veiko Spolītis aptur savu darbību partijā līdz laikam, kad viņš sapratīs, vai šis pārkāpums ļauj viņam pildīt deputāta pienākumus vai nē.

Tad viņš pieņems šo lēmumu," žurnālistiem pastāstīja Vienotības frakcijas priekšsēdētājas vietnieks Kārlis Šadurskis.Pēc Šadurska teiktā, ja Spolītis nolemšot nolikt deputāta mandātu, tad nebūšot pamats runāt par izslēgšanu no partijas. Savukārt, ja Spolītis nolems saglabāt deputāta mandātu, tad viņam būšot jāizstājas no partijas.Pārdomu termiņu Šadurskis neprecizēja, vien norādīja, ka tam jābūt "saprāta robežās".

Šadurskis uzsvēra, ka Spolīša pārkāpums ir ļoti smags un tas ir pretrunā ar to, ko deputāts apņemas, uzņemoties amata pienākumus. Turklāt, ja šāds pārkāpums notiktu jau pēc mandāta apstiprināšanas, tad tiktu pārkāpts deputāta zvērests.

Par šo pārkāpumu Spolītim pienākas arī administratīvais arests, un Šadurskis nevarot iedomāties, ka "partijas Vienotība biedrs, Saeimas deputāts iet "atsēdēt" cietumā".

Partija valdes un frakcijas kopsēdē šodien izvērtēja Spolīša rīcību, kā arī uzklausīja viņa skaidrojumu.

Spolītis aģentūrai LETA iepriekš sacīja, ka savu rīcību nožēlo un uzsver, ka uzņemas par to morālo atbildību, tomēr neplāno nolikt deputāta mandātu, jo tam esot nepieciešams daudz nozīmīgāks iemesls.

Spolītis pēc šī gadījuma vairs neturpinās darbu Vienotības Ētikas komisijā.

Jau ziņots, ka Spolītis pirms deputāta mandāta apstiprināšanas aizturēts, vadot automašīnu alkohola reibumā. Deputāta mandāts Spolītim apstiprināts 5.novembrī. Viņš kļuva par parlamentārieti uz laiku, kamēr Edgars Rinkēvičs (Vienotība) pilda ministra pienākumus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas