Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Trešdiena, 12. jūnijs
Nora, Lenora, Ija

Pauls Raudseps: Rēķinveži

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Circenis
C
Visi te cepas par to, ka lāva izņemt MILJARDU VALSTS naudas! Varbūt tomēr mazliet mazāk emociju un vairāk loģikas? Neviens jau neizņēma VIŅAM NEPIEDEROŠU naudu!! Izņēma SAVUS IEGULDĪTOS depozītus! Cerams, katrs piekritīs, ka viņam katram viņam piederošu depozītu bankā ir tiesības izņemt, protams sakaņā ar līguma noteikumiem, ieskaitot soda sankcijas. Cita lieta, ka naudas uz brīdi, kad visi sāka tos noguldījumus izņemt, vairs bankā nepietika, tāpēc vajadzēja dabūt "piešprici" no valdības. Tātad lielāko daļu naudas valdība Parexā ir ielikusi kā depozītu un tai ir tiesības to izņemt... tikai vai būs ko izņemt (bankā nekad reāli nav tik daudz naudas, cik ir noguldījumu kopsumma). Lielākā problēma laikam bija tajā, ka NEDRĪKSTĒJA neļaut IETEKMĪGIEM noguldītājiem no austrumu puses to savu naudiņu izņemt (un izvest ĀRĀ no LV), jo citādi K&K būtu ne tik vien jāraizējās par savu naudu, bet arī dzīvībām! Tāpēc arī "palūdza" ilgus gadu kopīgu ne visai gaišu gešeptu rezultātā izveidojušos īso saitīšu valgā iepītos valstsvīrus viņus izpestīt!
Stokholmas sindrom
S
CIk labi ka mums bija PAREX!
Haris
H
2008. gada: 29. decembris. Parex bankas pilnīga pārņemšana valsts kontrolē bija Starptautiskā Valūtas fonda (SVF) prasība, pirmdien publicētā intervijā laikrakstam «Dienas Bizness» sacījis Latvijas Bankas vadītājs Ilmārs Rimšēvičs. Bankas pārņemšana bijis viens no starptautisko naudas aizdevēju nosacījumiem — naudu Latvijai varētu piešķirt, ja valsts pilnībā pārņem Parex. Jautāts, vai faktiski tā bija SVF prasība, Rimšēvičs atbildējis: «Jā.»
Pipo
P
Gribētu piekrist Skaistulei. Žīdi naudiņu no bankas pumpēja jau sen, cik tieši , varam minēt. Gribu atgādināt lidostas naudas zādzību, kad divi malači Vīnes lidmašīnā savācaPB naudas maisus.
TangoArgentiino
T
Pareizi ir Raudsep! Neroc pārāk dziļi, ka neuzroc kādu skeletu! Turpini snaust tāpat kā Maizītis un publicēt slavinošas runas! Kazi, paņems Tevi LB par finansu žurnālistu!
jautājums
j
Un tomēr ! Ja Ēlerte ir nolēmusi iet politikā, tad vēlētājiem ir tiesības šo to zināt. Par viņas saistību ar Parex. Saskaņā ar viņas amatpersonas deklarāciju, kas ir publiska, viņai bija 0,5 milj. noguldījums Parex vēl 08.2008. . Nauda ir vēl joprojām turpat vai arī ir izvesta uz citu banku? Ja ir izņemta,tad kad ?
Elizabete
E
Neesmu Parex klients un interesanti palasīt, ko tik viņi nav darījuši. Vēsture:
gm
g
Reizeem patieshaam gruuti aptvert, kur ir taa smalkaa robezha starp VK atbilstoshu retoriku un politiskiem pazinjojumiem, kuri biistami robezhojaas ar konjunktuuru.
andris B.
a
VK nav jānodarbojas ar zīlēšanu kafijas biezumos - kā būtu, ja būtu. Un cik sen atpakaļ raudzīties? Varbūt tad vajadzētu atgriezties pie savādās tikšanās starp Godmani (dīvaina sagadīšanās) un diviem gavrikiem 199... gados, kad tika pieņemti šādi tādi lēmumi. Kā būtu, ja viņiem pateiktu striktu "nē". Kā būtu, ja viņu kantorīti jau toreiz aizklapētu ciet. Varbūt šodien mums Latvijā nebūtu šādu problēmu? VK ir konstatējusi faktus, rupjus likuma pārkāpumus. Domāju, ka Prokuratūrai jāaatrod vismazākais iemesls, lai šajā sakarā ierosinātu lietu un uzsāktu īstu izmeklēšanu. Lai procesu paātrinātu, ĢP varētu piesaistīt VK darbiniekus. Jebkurā gadījumā jāpasaka paldies TV3. Ja nebūtu viņu Sudraba pēc valdības spiediena daudzus jautājumus notušētu.
Skaistule
S
Zini, piekrītu šim domu gājienam.Man pat šķiet, ka sindicētie kredīti tika paņemti, lai izveidotu šo shēmu. Atceries, Kargins it kā sen jau esot bijis noguris un gribējis no banku lietām atpūsties. Afēra tika plānota jau gadiem. Tagad atklājas, ka drošais kredītportfelis nemaz nav drošs, - tukšs. Šiem diviem zagļiem shēma bija izdomāta sen, kā izpumpēt naudiņu. Iesaistīti politiķi, kuri ir uzpirkti.
Skaistule
S
BB arī izvērtēja ārzemnieki un neko, viss ar galiem ūdenī. lavents pat cietumānepabija, tikai slimnīcas apsargātā lažiņā.
@
@
"'Tam jāpieskaita šajās bankās valsts un pašvaldību glabātie miljoni" Tad jau vajag atkal visus valsts līdzekļus iemest kādā kuģi un priecāties, ka tā glābšanai nu jau vajadzēs 10 miljardus, ko atkal kāds laipni aizdos. Raudseps neredz LC un TP - bankas saikni, kas nozog valsti un tās naudu?
Zigurds
Z
Ne tikai man ir konts Parexā, bet arī daudziem citiem. Un tādēļ banka bija jāglābj. Cita lieta kā. Un te komentētājam pilsonim ir taisnība. Rodas vēl viens jautājums - cik par šo "kavēšanos" saņēma Godmanis un Co, kuri pie tā ir vainīgi? Vai tas nebija Godmanis, kurš deva zaļo signālu tādas bankas sākumam?
zvirbulēns
z
Raudsep, Jūs jau atklāti nostājaties efēristu pusē, vai Jums tā nešķiet???
replika
r
Tad tāpēc Diena tik ilgi cepa savu komentāru... :))))) Visi argumenti par 3 mlrd. zaudējumiem ir vismaz komiski. Jo tie balstās uz viedokli, ka Parexā 2008 gada beigās nav ne naudas, ne kredītportfeļa, nav nekā. Starp citu, vai toreiz jau bija Latvijā noteikts tik liela garantētā summa, kas jāizmaksā noguldītājiem, vai arī šadu likumu pieņēma jau pēc PB notikumiem? Un vai patiesi šī kompensācija valstij būtu jāizmaksā nekavējoties? Un vai patiesi vispirms nebija jāļauj izņemt naudu valsts un pašvaldību institūcijām? Pēc tam rezidentiem un tikai pēc tam nerezidentiem? Ja ne Krūmane, ne Rimševics laikus neredzēja, ka PB ir tik lielas problēmas, no kurienes viņiem ir šī pārliecība, ka 4...5 bankas vēl būtu bankrotējušas? :) Vienu brīdi aklums, jau otrā izcila gaišredzība. Skolotāju arodbiedrībai ir jāsniedz tiesā prasība par zaudējumu, kas radušies no nesaņemtās algas, piedziņu no valsts. Un tad Maizītim būs iemesls ierosināt lietu par zaudējumiem... Pašlaik reālie zaudētāji ir pensionāri, skolotāji , mediķi un policisti, bet Valsts neko nav zaudējusi? :)))

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas