Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Petraviča atzīst, ka nav viegli apvienot ministres un deputātes darbus

Labklājības ministre, Saeimas deputāte Ramona Petraviča (KPV LV) atzīst, ka šajā "ļoti sarežģītajā laikā" nav viegli apvienot ministres un deputātes darbus.

Atbildot uz jautājumu, vai noliks Saeimas deputāta mandātu, Petraviča norādīja, ka "šis ir tiešām ļoti sarežģīts laiks," un atzina, ka "nav viegli apvienot darbu".

Politiķe skaidroja, ka jautājums par iespēju nolikt parlamentārietes mandātu uz laiku, kamēr ir labklājības ministre, tiks pārrunāts un par to tiks lemts KPV LV Saeimas frakcijā.

Kā ziņots, KPV LV valde savas biedres Petravičas atkāpšanos no amata nerosinās, taču aicina politiķi izvērtēt iespēju atstāt deputātes amatu, lai krīzes laikā pilnvērtīgāk pievērstos Labklājības ministrijas (LM) vadīšanai.

"KPV LV" valdes loceklis Artūrs Vējš aģentūrai LETA pastāstīja, ka valde uzklausījusi ministri par Covid-19 izplatības mazināšanu sociālās aprūpes iestādēs. "LM šajā jautājumā ir darījusi cik iespējams, lai gan pastāv kādas nianses, kas kavējas dēļ citām ministrijām un valdības kopējā lēmuma. Varbūt ministrijai arī kādos aspektos vajadzēja vairāk uzmanības pievērst. Tas ir tas, ko dzirdējām no ministres," uzsvēra Vējš.

Ņemot vērā, ka Petraviča ieņem deputātes amatu, valdes locekļi aicinājuši ministri izdarīt izvēli un koncentrēties uz darbu ministrijā. "Aicinājām ministri apsvērt vai gadījumā nav nepieciešams visus spēkus veltīt ministrijā šajā valstij grūtajā laikā. Tas ir viņas ziņā vai pievērsties deputāta vai ministra darbam. Šos divu pienākumu pildīšana paņem ļoti daudz spēka un darba ir daudz gan parlamentā, gan ministrijā," uzsvēra Vējš.

Savukārt Petraviča šodien preses konferencē pavēstīja, ka Saeimas frakcija neatzīst KPV LV valdi un uzskata to par neleģitīmu. Politiķe norādīja, ka ir savākti ap 100 biedru paraksti, lai sasauktu jaunu partijas biedru sapulci. Biedru parakstu skaits jaunas sapulces organizēšanai esot lielāks, nekā biedru skaits, kuri ir ievēlējuši KPV LV valdi, kuru frakcija neatzīst, uzsvēra politiķe.

Jau vēstīts, ka atbilstoši Uzņēmumu reģistra (UR) lēmumam pašlaik KPV LV valdē ir 6.decembrī ievēlētie Toms Andersons, Elita Lazda, Artūrs Vējš, Agnese Zaļakmentiņa, Miks Vizbulis un Raimonds Nipers.

Savukārt 12.decembrī notika cita, tagad jau bijušās KPV LV valdes rīkota sapulce, kurā valde tika ievēlēta daļēji citā sastāvā, tajā skaitā ar Petraviču un dažiem Saeimas deputātiem. Taču UR ir divreiz atteicis šīs valdes reģistrāciju pašreizējās, 6.decembra valdes vietā, ņemot vērā dokumentos konstatētos trūkumus, kuri jānovērš līdz aprīļa otrajai pusei.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas