Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

Plāno iecelt Dombrovska parlamentāro sekretāru; apspriež Kristovska kandidatūru

Visdrīzākajā laikā premjers Valdis Dombrovskis (JL) varētu iecelt savu parlamentāro sekretāru, kura uzdevums būtu Tieslietu ministrijas politiskā pārraudzība. Vēl trešdien provizoriska vienošanās paredzēja, ka šo amatu varētu ieņemt Pilsoniskās savienības (PS) līderis un partiju apvienības _Vienotība _valdes priekšsēdētājs Ģirts Valdis Kristovskis. Tomēr tad viņam būtu jānoliek savs Rīgas domes deputāta mandāts.

Ģ. V. Kristovskis portālam db.lv  ceturtdien teica, ka jautājums par kandidatūru vēl nav izlemts, jo «vēl precizējam juridiskās nianses». Viņš arī izteicās, ka visticamāk uz šo amatu nepretendēs viņš pats, bet atteicās iztirzāt, vai tas saistīts ar izšķiršanos starp amatu Rīgas domē un valdībā.

Politiskā vienošanās starp premjera partiju Jaunais laiks un PS, kas ir tās partneris Vienotībā, paredz, ka PS arī var virzīt kandidātu Veselības ministrijas (VM) parlamentārā sekretāra amatam. Veselības ministra amatam apstiprināšanai Saeimā nākamceturtdien tiks virzīts ārsts un uzņēmējs Didzis Gavars, kura kandidatūra nākusi no premjera. PS vēlējusies VM parlamentārā sekretāra amatam virzīt Antru Sakni, kuru iepriekš virzīja veselības ministres amatam. Tomēr arī viņai tādā gadījumā būtu jānoliek Rīgas domes deputātes mandāts. Šobrīd tiek apsvērts iztikt bez VM parlamentārā sekretāra, tā vietā A. Sakni ieceļot par nākamā veselības ministra padomnieci.

Koalīcijas partijas jau ilgstoši nespēj panākt vienošanos par tieslietu ministra amatu un pašlaik šos pienākumus amatu apvienošanas kārtībā pilda aizsardzības ministrs Imants Lieģis (PS). Uz tieslietu ministra amatu pretendējusi gan PS, gan ZZS. Tieši ar šīm neatrisināmajām domstarpībām saistīta vienošanās starp JL un PS , ka TM politiskai pārraudzībai tiks iecelts Ministru prezidenta parlamentārais sekretārs.

Šādu amatu paredz Ministru kabineta iekārtas likums, bet līdz šim Latvijā šī iespēja nav izmantota, līdz ar to nav ieviesusies prakse, kas ļautu spriest, cik ietekmīgs būtu šāds amats. Ministru kabineta iekārtas likums paredz iespēju premjeram uz savu pilnvaru laiku iecelt Ministru prezidenta parlamentāro sekretāru. Saskaņā ar likumu, Ministru prezidenta parlamentārais sekretārs uztur valdības vadītāja saikni ar Saeimu un tās komisijām, pārstāv premjeru likumdošanas procesā Saeimā, piedalās likumprojektu sagatavošanā un izskatīšanā, kā arī veic citus premjera dotos uzdevumus un pilda normatīvajos aktos noteiktos pienākumus. Ministru prezidenta parlamentārais sekretārs arī sasauc un vada parlamentāro sekretāru sanāksmes, lai nodrošinātu informācijas apmaiņu un parlamentāro sekretāru darbības koordināciju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas