Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Ploriņš aiziet no Veselības ministrijas, turpmāk vadīs NMPD

Veselības ministrijas (VM) valsts sekretārs Armands Ploriņš iesniedzis atlūgumu, un no otrdienas viņš savus līdzšinējos darba pienākumus vairs nepilda, taču, kā _Dienu _informēja veselības ministra p.i. Linda Mūrniece (JL), no trešdienas viņš pildīs Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) priekšnieka pienākumus.

Jāatgādina, ka 15.martā jeb tieši nedēļu pirms demisijas NMPD priekšnieka vietā iepriekšējā veselības ministre Baiba Rozentāle (TP) iecēla NMPD priekšnieka p.i. Semojonu Štrihu. Šo lēmumu kritizēja L.Mūrniece.

Par A.Ploriņa atlūgumu L.Mūrniece atbild diezgan lakoniski - pēc abpusējas vienošanās. Tiesa, neoficiāli izskan versijas, ka šāds L.Mūrnieces gājiens varētu būt veids, kā atbrīvot VM valsts sekretāra krēslu, jo ministrijā gaidāmas būtiskas pārmaiņas. L.Mūrniece stāsta, ka uz brīvo valsts sekretāta vakanci tuvākajās dienās tikšot izsludināts konkurss.

Tiesa, jāpiebilst, ka A.Ploriņa līdzšinējā darbība VM raisījusi arī atsevišķus jautājumus, piemēram, pēc Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas (BKUS) korupcijas skandāla bija neskaidrības, kāpēc A.Ploriņš BKUS valdes locekļa amatā pirms dažiem gadiem bija iecēlis iepriekš ar veselības aprūpes nozari pilnīgi nesaistīto tobrīd Tautas partijas (TP) biedru un dāsno ziedotāju Aivaru Lisenko. Viņš šajā korpucijas skandālā ir viens no aizdomās turētajiem. A.Ploriņš nespēja skaidri atbildēt uz jautājumu, kāpēc uz viņa galda parādījās A.Lisenko CV un kāpēc pusgadu pēc CV atsūtīšanas viņš izvēlējās tieši šo cilvēku augstajam amatam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas