Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Svētdiena, 12. maijs
Valija, Ina, Ināra, Inārs

Poker-tv no Jēkaba ielas

Tas, kas notika Saeimas pirmajās darba dienās ar parlamenta priekšsēdētāja vēlēšanām, atgādina patiesu trilleri ar daudziem nezināmajiem. Var jau būt, ka īstenībā nekādu noslēpumu nav un nostrādāja vienkāršas atsevišķu deputātu antipātijas pret Zatleru. Tad vienīgi bēdīgi, ka pie «tiesiskuma» koalīcijas sevi pieskaitošie tautas kalpi ir par gļēviem, lai publiski atzītu savu pozīciju, un faktiski piedalās melošanā. Un rodas jautājumi, kā šie individuālie dumpinieki strādās un sevi parādīs vēlāk. Labs sākums tiesiskumam - ar melošanu.

Bet varbūt ir bijis salts aprēķins. Varu piedāvāt vairākus iespējamos variantus. Pirmais ir aprēķina variants, kas liekas acīmredzamāks un tieši tāpēc varbūt nav tas īstākais - kā labos detektīvos tie aizdomīgākie nekad nav tie vainīgākie. Tā ir Solvitas Āboltiņas (iespējams, bez Dombrovska ziņas) organizēta rīcība, lai pati varētu nonākt Saeimas spīkera amatā. Pēc sešu deputātu aiziešanas, par kuru arī vēl ir jautājums, kas to pieorganizējis, zatleriešiem vairs nav īsti kur sprukt, jo ar Saskaņu vairs balsu nepietiek valdībai. Līdz ar to ir iespējas spēlēt uz visu banku un atsēdināt zatleru vēl dziļāk politisko realitāšu «dīvāniņā». It sevišķi, zinot, ka arguments - premjeram un spīkeram nevajadzētu nākt no vienas partijas - nestrādās, jo zatleriešiem tāda īsta kandidāta premjeram nemaz nav. Nakts pauze tādā gadījumā bijusi vienīgi lielisks aktierstiķis. Galvenokārt, lai zatlerieši paši saprastu - citas izejas viņiem nav, un pasniegtu šo amatu Āboltiņai «uz šķīvīša».

Pastāv arī otrs, nedaudz eksotiskāks variants. Piemēram, zatlerieši pēc sešu deputātu zaudēšanas varētu riktīgi sabīties, ka viņiem neizdosies saglabāt sev piecu ministru posteņus. Un tad kāds viltnieks, pelēkais kardināls, varētu izdomāt - upurēsim Zatleru (paši par viņu slepeni nenobalsosim), izdarīsim tā, lai par Saeimas priekšsēdētāju ievēlVienotības pārstāvi, un tad ar uzmestu lūpu paģērēsim - par tādu «pāridarījumu» Dombrovskim mums tie pieci ministri jāatstāj. Ciniski? Bet zināmā mērā loģiski.

Pastāv vēl teorētisks variants, ka tas bija mēģinājums fundamentāli izjaukt uzkonstruēto koalīcijas instalāciju. Taču tas ir maz ticams, jo pēc četru nedēļu pūliņiem diez vai kāda interesēs ir vēl uz nenoteiktu laiku atlikt iesēšanos varas krēslos un riskēt pazaudēt jau tā ar pūlēm sarūpēto. Es domāju - amatus, ne jau programmas.

Lai kā tas arī būtu, nedēļas sākumā deputāti paspēlējās uz nebēdu. Ja translācija no Saeimas nama būtu translētapoker-tv kanālā, mēs visi varētu būt gandarīti par mums sagādāto izpriecu. Diemžēl to translēja valsts televīzija, un tai vajadzēja par būt par mūsu jaunievēlēto tautas priekšstāvju pirmo darba dienu. Par jaunu sākumu.

Vēl paliek jautājums - vai Valsts prezidents arī tā vienkārši piesēdīsies pie «galda» un būs ar mieru iesaistīties spēlē ar blefiem?

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas