Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +22 °C
Skaidrs
Trešdiena, 29. maijs
Raivis, Raivo, Maksis, Maksims

Politologs: partijas nenosauc prezidenta amata kandidātus iekšējā politiskā tirgus dēļ

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Lelle
L
Sveiks! Kā Tev patīk pietiek.com rakstītais ar ko Tavs favorīts bučojas! A Tu vēl te mal: "soristi, soristi, soristi...." Vai tik prezidenta kandidatūra netika saskaņota?! Mož ka to resno Sibīrijas vaņku virzīs, kurš ņje bum-bum latviski?!
pietiek.com
p
Pietiek rakstīja, ka Krievijas banku magnāts miljardieris Antonovs, decembra sākumā viesojoties Rīgā, 7.decembrī bankas Snoras birojā Rīgā tikās ar Lembergu un viņa dēlu Anriju, savukārt 8.decembrī Antonovam bija tikšanās ar eksministru, bijušo politiķi Jāni Jurkānu. Antonovu dēvē par Kremlim pietuvinātu Krievijas miljardieri,...
Kāds
K
te vēl var būt "iekšējais politiskais tirgus" ja Valsts bezdibeņa malā,mīļie politiķi atjēdzieties kamēr vēl laiks un dariet savu darbu kaut cik godīgi,atstājiet Zatleru uz nākošo temiņu,veiciet laikam abilstošas izmaiņas Satversmē,un radiet pienācīgus apstākļus,likumdošanu bez birokrātijas un darba vietas cilvēkiem,kuri grib šeit un tagad strādāt normāli dzīvot .Ļaujiet vaļu lauku dzīves attīstībai ne tikai uz papīra, bet reālā dzīvē palīdzot ,lai tie kam ir mantotas vecvecāku sētas, kas grib tur dzīvot ,attīstīties un veidot Latvijas lauku ainavas tiktu uz zaļa zara,tad arī pārējie pilsētnieki,kas gribēs dzīvot lauku vidē un kaut ko darīt savā un valsts labā tur atgriezīsies, nevis gaidīs zupas 'virtuves palīdzību, kā vienīgo glābiņu savai eksistencei.
He he...
H
Joks ir par pils Voldiņu cits... he he... jenotēni redz, ka Voldiņš pašreiz šiem paklausīgs kā suņuks, bet vai tāds būs pēc otreizējās ievēlēšanas.... hi hi... tāpēc jenotīšu krrristoskis ir izsaukts uz aizdīķa malas amīšiem, lai saņemtu konkrētus uzdevumus šajā lietā (krisstoskis arī pats tajā pilī gribētu sēdēt..) .... Būs joki... ha ha...
Sniper'sEye
S
Kāpēc ne?! Lembergam pēc prezidentūras beigām nevajadzētu valsts uzsauktu dzīvokli, viņam Rīgā īpašumi jau ir.
albertserts
a
Nu kapēc mainīt Zatleru uz kadu CITU?Atkal jaatmaksa kompensacija,jadod dzivoklis,pensija,sekretare,auto.Vajprats.Nu lai tacu "darbojas" otro terminu,viņš nemaz NAV slikts.Pat ļoti respektabls.Vai nu varbut kads CITS cer uz to pasu,ko teicu ieprieks.Vispar - vilinosi.
hmmm
h
Jaunais valsts prezidents būs Aivaras Lembers. 100 %. Slinkums šobrīd rakstīt pamatojumu, taču ir vairākas nopietnas pazīmes, kas par to liecina.
Bomzis Vamzis
B
nu kas ir demokrātija to vajadzētu apgūt ne tikai no politoloģijas lekcijām Latvijas augstskolā, bet arī palasot 20.gadsimta viena no lielākā cilvēku slepkavas gara darbu "Mein Kampf". Starp citu ar šo problemātiku - parlamentāro republiku, kas PAREIZI aprakstīta šajā grāmatā, ir atrisinājušas arī vispāratzītas demokrātiskas Valstis, to skaitā arī ASV - ASV valsts pārvaldes sistēma ir PREZIDENTĀLA REPUBLIKA, par šo var palasīt te: Politologs (raksta autors) apraksta IKDIENIŠĶU (PARASTU) situāciju parlamentārā republikā - Latvijas Republikā, kad pērc - pārdod (kupi - prodaj) darījums par Valsts amatpersonas amatu ir IKDIENAS un PARASTA prakse starp partijām.
zvirbulēns
z
Politologi - vaimanologi, kuri runā to, ko it kā tauta grib dzirdēt, tipa ah, uh, cik viss ir slikti, cik viņi ir slikti, utt., ir soristi īstenie, šitais kadrs nav politologs - viņš mums ir vaimanologs, un tas ir nožēlojami, jo viņš izkropļo lietas, maldina, kacina tautiņu.
zvirbulēns
z
Var jau lietot vārdu darījums, bet šāda terminoloģija faktiski ir nepareiza, sabiedrību maldinoša, jo ietver sevī negatīvismu (ko sliktu)! Var jau teikt, ka partijas, kuras izveido koolīciju un vienojas par amatiem un personām, kas tos amatus ieņems, veikušas darījumus, bet politikā šo darījumu nesauc par darījumu. Te tiek sadalīta vara, likumīgi, legāli un tiesiski, te nav vietas negatīvajam, tā tam būt demokrātijās.
Bomzis Vamzis
B
Ak zvirbulēn, 1. Kleptokrātija – dominē vara, kas rada likumus, noteikumus, projektus, kuru galvenais uzdevums ir sabiedrības resursu iepludināšana savās kabatās. 2. kukuļi Latvijas kleptokrātisko partiju vai partijnieku, vai līdzskrējēju starpā parādās tad, kad pret personīgā labuma gūšanu nav citu ko dot kā tikai naudu jeb kukuli. Tātad Tev vajadzētu paskatīties, kādi ir Latvijas prezidenta peinākumi - un pavisam neviļus, krīt acīs daži - izsludināt likumus vai neizsludināt likumus vai to grozījumus; atlaist vai neatlais Saeimu - ar šiem dažiem ir pilnīgi pietiekami, lai partijas cīnotos par sev (kleptokrātiskai partijai) labvēlīgāka Prezidenta iecelšanu - tāda ir bijusi atjaunotās Latvijas Republikas līdzšinējā prakse - secinoši politologa (raksta autora) bažas, proti, citēju "Sabiedrība jūt, ka tai patiesībā nav teikšana. Prezidenta izvēle ir politiskais tirgus, tas ir darījums starp partijām ... " ir gana patiess lai normāli pilsoņi saprastu būs darījums un nekas cits.
zvirbulēns
z
Vai tad politologa rīcībā ir ziņas, ka kāds kādam maksā, ka tiek doti kukuļi? Ja šādu ziņu nav, tad te viss notiek tā kā tam jānotiek!
abc
a
Prezidenta pilnvaras nebeidzas jūnijā, Ja tas nav zināms, tad var paskatīties 2007. gada kalendārā :)
Bomzis Vamzis
B
Kriminālatbildība par šo "iekšējo politisko tirgu" bija Jūrmalgeita nr.1 (Hlevickis), savukārt par citu "iekšējo politisko tirgu" Jūrmalgeita nr.2 ( Munkevics) šobrīd ir krimināllieta - abas lietas ir attiecināmas uz Valsts amatpersonu ievēlēšanu - es neredzu nekādu atšķirību starp "iekšējo politisko tirgu" Valsts amatpersonu ievēlēšanai vai tas ir pilsētas mēra amats vai Valsts prezidenta amats . Te var nejauši atcerēties, ka Zoodārza prezidentu Latvijas kleptokratiskā partijas izvēlējās Rīgas Zoodārzā - visticamāk būs atkal merkantilas partijnieku intereses un kleptokrātija par 100%. Tāpēc neuzskatu, ka "ar un ap valsts prezidenta kandidātu notiek normāls, pareizs, atbilstoši Satversmei process" , bet gan notiek pārdot - pērc (kupi - prodaj) darījuma gatavošana, protams bez tautas gribas, jo to taču mumsnosaka nevis tauta, bet 100 gabali no Saeimas.
Oskars
O
Vaira ar ZOBENU !!!!!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas