Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +18 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 1. jūnijs
Mairita, Bernedīne, Biruta

precizēta - Tverijons: ja Krasovickis un Kargins grib atgriezties Parex, lai pērk banku

Domāju, ka vilciens ir aizgājis, bijušo Parex _bankas _īpašnieku Viktora Krasovicka un Valērija Kargina paziņoto, ka viņi ir gatavi līdzdarboties bankas vadīšanā un divu gadu laikā panākt tās pelnītspēju, portālam _Diena.lv _novērtēja Latvijas Komercbanku asociācijas vadītājs Teodors Tverijons. Banka tiek gatavota pārdošanai un to agrāk vai vēlāk kāds iegādāsies, norādīja asociācijas vadītājs.

T.Tverijons uzskata, ka šobrīd tādā pašā veidā atgūt banku, kā Parex tika nodota valstij, kad abi akcionāri to atdeva par diviem latiem, nav iespējams ne praktiski, ne juridiski. Iespēja atgūt banku V.Karginam un V.Krasovickim ir parastā ceļā tāpat kā jebkuram citam – nopērkot, uzsvēra T.Tverijons.

"Šis nav tas gadījums, kad notiek kā šovā, kur tiek dotas iespējas. Tā ir reāla situācija, reālā biznesā. Kas ir bijis, bijis. Viņi var veidot jaunu biznesu, var atgriezties banku vadībā, tikai vispirms banku vajag iegādāties. Jāved sarunas ar Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības banku (ERAB) un Latvijas valsti un jāvienojas par cenu. Šie divi akcionāri ir gatavi Parex pārdot vienalga kam – bijušajiem īpašniekiem vai jauniem investoriem. Tur starpības nav. Tas, ka viņi ir šīs bankas bijušie īpašnieki, nedod viņiem nekādas priekšrocības."

T.Tverijons neredz ieguvumus no V.Krasovicka un V.Kargina iesaistīšanas bankas vadībā. "Nevajag aizmirst, ka šī banka jau daļēji pieder ERAB, tā kā tur ir ļoti nopietns īpašnieks. Teikt, ka jaunie akcionāri neprot pārvaldīt banku, ir pārspīlēti," viņš uzskata.

Līdzīgu viedokli pauda arī bijušais Latvijas krājbankas prezidents Mārtiņš Bondars. "Ja valsts ir gatava pārdot un cilvēki ir gatavi nopirkt, un Finanšu un kapitāla tirgus komisija neredz problēmas izsniegt šiem diviem indivīdiem atļauju, ņemot vērā reputāciju, tad tas ir risinājums."

Jautājums par bijušo Parex bankas līdzīpašnieku atgriešanos bankas vadībā nav valdības dienas kārtībā, norāda finanšu ministrs Einars Repše (JL). Viņš uzsver, ka šis jautājums valdībā nav apspriests pat diskusiju līmenī un nekas tāds nav plānots, par ministra viedokli portālu informēja ministra preses pārstāvis Aleksis Jarockis.

A.Jarockis informēja, ka E.Repše no trešdienas līdz piektdienai atradīsies ECOFIN sanāksmē, tādējādi, ja Finanšu ministrijas (FM) darbinieku tikšanās ar V.Kargina un V.Krasovicka pārstāvjiem, lai apspriestu bankas pārņemšanas līguma atslepenošanu, notiks šonedēļ, viņš nav plānojis tajā piedalīties.

FM informēja, ka tikšanās laiks vēl nav noteikts, taču tās laikā ir plānots pārrunāt tikai un vienīgi Ieguldījuma līguma publiskošanu.

(precizēta informācija par FM pārstāvju tikšanos ar V.Karginu un V.Krasovicki - tā nav plānota ceturtdien)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas