Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Otrdiena, 7. maijs
Henrijs, Jete, Henriete, Enriko

Premjers kritisks par KPFI neizmantotā finansējuma novirzīšanu tirdzniecības jomai

Premjers Valdis Dombrovskis (V) otrdien valdības sēdē kritiski vērtēja Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) ierosinājumu Klimata pārmaiņu finanšu instrumenta (KPFI) neizmantoto finansējumu novirzīt arī tirdzniecības nozares projektiem.

VARAM rosināja neizmantoto finansējumu pievienot konkursa "Kompleksi risinājumi siltumnīcefekta gāzu emisiju samazināšanai" pieejamajam finansējumam, un viena no atbalstāmajām nozarēm tajā bija arī tirdzniecība.

Dombrovskis vaicāja, vai nevajadzētu vairāk orientēties uz ražošanu. "Vai mums ir kāda valsts atbalsta politika vai nav? Ja sākam atbalstīt veikalus, tad kaut kas nav kārtībā," sprieda premjers.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Edmunds Sprūdžs (RP) norādīja, ka nekas nemainās un ir paredzēts arī turpināt atbalstīt ražotājus, taču ir bažas, ka no šīs jomas netiks saņemts pietiekams pieteikumu skaits, lai apgūtu visu finansējumu. Līdz ar to ministrija rosina labāk izmantot finansējumu kaut vai tirdzniecības nozares projektiem, nevis pazaudēt to pavisam. Turklāt ministrija ieklausījusies arī sadarbības partneru - Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras (LTRK) - viedoklī.

LTRK pārstāvis Jānis Butkevičs apliecināja, ka atbalsta VARAM priekšlikumu atbalstu sniegt mazumtirdzniecības uzņēmumiem. Viņš norādīja, ka tas ir iespējamais pretinflācijas instruments, potenciāli samazinātas cenas.

Premjers norādīja, ka saprot LTRK biedru pozīcijas, taču arī valstij, viņaprāt, jābūt savai pozīcijai. Viņš pauda viedokli, ka tirdzniecība ir tā nozare, kas sekmīgi attīstījusies bez valsts atbalsta un ar Latvijas ekonomikas struktūru drīzāk jādomā par ražošanu, tranzītu, loģistiku, informācijas un komunikācijas tehnoloģijām, bet tirdzniecības nav starp prioritārajām nozarēm.

Dombrovskis gan atzina, ka var pieņemt argumentu par nevēlēšanos zaudēt līdzekļus, tādēļ viņš aicināja VARAM skaidri iezīmēt kritērijus, lai prioritāri finansējumu iegūtu nevis tirgotāji, bet citas nozares. Premjers vaicāja arī par citiem uzņēmējdarbības veidiem, kas "palikuši ārpusē", puspajokam norādot, ka varbūt visus nevajagot iekļaut, piemēram, diez vai vajagot siltināt kazino.

Kā ziņots, valdība otrdien atbalstīja neizmantotā KPFI finansējuma novirzīšanu konkursa "Kompleksi risinājumi siltumnīcefekta gāzu emisiju samazināšanai" pieejamajam finansējumam.

Patlaban tiek lēsts, ka konkursa "Kompleksi risinājumi siltumnīcefekta gāzu emisiju samazināšanai" otrajai kārtai varētu būt pieejami 20 507 693 latu no neizmantotā finansējuma no KPFI konkursiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas