Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Premjers secinājumus par kultūras ministres darbu izdarīs pēc KNAB pārbaudes

Premjers Valdis Dombrovskis (Vienotība) secinājumus par kultūras ministres Žanetas Jaunzemes-Grendes (Nacionālā apvienība) darbu izdarīs pēc Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) pārbaudes rezultātiem.

Dombrovskis intervijā LNT raidījumā 900 sekundes uz jautājumu, vai pieļauj kultūras ministres nomaiņu, ņemot vērā KNAB sākto pārbaudi par viņas darbību, norādīja, ka secinājumus varēs izdarīt tikai pēc pārbaudes pabeigšanas.

KNAB pārbaudi sācis, lai izvērtētu atstādinātās Kultūras ministrijas valsts sekretāres Solvitas Zvidriņas vēstulē minēto informāciju par Jaunzemes-Grendes darbību.

Dombrovskis šo jautājumu esot pārrunājis ar ministri, taču viņš norādīja, ka konflikts ir izveidojies starp ministri un Zvidriņu. "Ja ir iesniegums ar konkrētiem faktiem, tā ir KNAB kompetence šos faktus pārbaudīt," piebilda valdības vadītājs.

"Ministre savu skaidrojumu ir sniegusi, un mēs redzam, ka ministrijas un valsts sekretāres versijas šajā gadījumā atšķiras," noteica premjers.

Savukārt, vaicājot par izglītības un zinātnes ministra Roberta Ķīļa ieceri reformēt ministriju, Dombrovskis pozitīvi novērtēja, ka Ķīlis ir sācis enerģiski strādāt un vērtē, kā efektivizēt ministrijas darbu.

"Pats fakts, ka ministrs ir enerģisks un sācis īstenot reformas, ir atbalstāms," atzina premjers, piebilstot, ka ministrijas reorganizācija ir jāsaskaņo arī valdībā.

Dombrovskis klāstīja, ka ministriju reorganizācija tika veikta pārsvarā 2009.gadā, samazinot ministriju centrālo aparātu par vidēji 30% un aģentūru skaitu. "Protams, ja ministri vēl redz optimizācijas iespējas, pie tā vajag strādāt," teica premjers.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jauniešiem svarīga ir droša un uzticama vide

Par jauniešu paškaitējuma iemesliem un to, kā novērst cēloņus, kuri jauniešus stimulē nodarīt sev pāri, Guntars Gūte sarunājas ar bērnu un jauniešu psihoterapeitu Nilu Saksu Konstantinovu.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas