Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +10 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Privātfirma piedāvā maksāt Ls 8400 par iespēju pie ārstiem reklamēt medikamentus

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
max
m
Un vai tad Latvijas ārsti ir analfabēti, kuri var uzzināt par jaunumiem farmakolologu piedāvājumā vien tad, ja kabinetā katru dienu ielaužas 4-5 glumi tipiņi un steigā mutiski ! :D informē? Nekur Rietumeiropā šāda sistēma nav pat ļaunākajos mugos iedomājama.
max
m
Kā var būt, ka ārsts piesaistīts kaut kādai aptiekai??? Ārsts tikai izraksta recepti un pacients pats var pirkt zāles kur vēlas. Jeb ārsti kopā ar Mēness aptieku izveidojuši kaut kādu kreiso sistēmu
max
m
Kā var būt, ka ārsts piesaistīts kaut kādai aptiekai??? Ārsts tikai izraksta recepti un pacients pats var pirkt zāles kur vēlas. Jeb ārsti kopā ar Mēness aptieku izveidojuši kaut kādu kreiso sistēmu?
lela
l
labs raksts pašā avīze, garš un izpētīts
lela
l
daži ārsti jau ir izlaidušies. pat tādi ārsti kas pirms pāris gadiem bija ļoti labi un profesionāli, tagad pat neapskata tevi vizītes laikā, bet jau skricilē uz lapiņas citu par citu dārgākas zāles. nekādas ticības tādam ārstam. un tas notiek pat tad, kad esi samaksājis normālu summu par savu vizīti. pat nezin kur lai iet. šī sistēma gan ārstiem nepatiks. te jau puisis ir tīri ārstu daļu sagribējis, laikam jau krīze īstais laiks šādam plānam, savādāk jau ārsti kratītos no tādiem "jumtiem" vaļā.
lasītājs
l
Cepuri nost autores priekšā! izlasīju visu garo rakstu. Beidzot kāds saņēmies runāt. Ja vien vēl tās firmas atklāti runātu, ne anonīmi, tam būtu lielāks svars un varētu jau rosināt KNAB izmeklēšanu. Šis monopols kļūst arvien lielāks un baisāks, tāpēc presei jāturpina turēt roku uz pulsa!
Velies sarkano vai zilo kapsul
V
Mana pieredze zalu firmas parstvji parasti nemaz neparzina pamat faktus par vinu parstavetam zalem. Farmokinetika, zalu iedarbiba (mechanism of action) is svesi jedzieni. Varbut jo arsti vieniem to neprasa. Parstvji zin indikacijas un visbiezak sastopamas blakus paradibas. Saruna par kliniskiem petijumiem kuri apstiprina zalu effektivitati, kuros gadijumos (slimibas), kura pacientu (pusaudzi vai pensionariem) neesmu sastapis
Monitoresana, arzemju speciali
M
Nepieciesams monitoret kadas zales arsti izraksta un ar kadu frekvenci. Ar loti vienkarsam STATISTIKAS METODEM vares secinat kuras zales arstiem visiemilotakas. Var jau sagaiditi ka ortopedi parakstis pacientiem ar locitavu sapem un traucejumiem pret iekaisumu lidzeklus, bet ari vares noteikt ja kada FIRMA ir kadus arstus uzpirkusi. . Nedomaju ka musu Veselibas ministrija vai par Valsts Zales Agenturai ir velmes un pat kompetenci sadu monitoresanu istenot. Arzemes si monitoresana jau 20+ gadus un vairak notiek. Laikam padaudz(apdauziti) lai iedomaties lugt palidzibu no arzemes specialistiem.
arsts
a
Nu ja 4-5 pārstāvji dienā??? Pamatā parstāvji ok , un ja negribi runāt tad to var ātri un korekti atrisināt uz vietas ( manā situācijā ,tas gadienā ,ja sapringts grafiks ), bet ikdienā es saku ,nekādu pierakstu kad gribi tad nāc tik rēķinies ar iespējamu aizķeršanos . Var ieviest laikus , vai vispār nepieņemt ,un to pārstāvji ātri iegalvo kā kuram labāk
pedants
p
Kad beidzot iemācīsities lietot vārdu "piedāvāt"? Rakstam ir virsraksts "Privātfirma piedāvā maksāt Ls 8400 par iespēju pie ārstiem reklamēt medikamentus".
es
e
Būtu tikai apsveicami, ja sakārtotu ražotāju pārstāvju darbu. Šobrīd 4-5 pārstāvji dienā nāk pie ārsta , tas traucē man ķā ārstam strādāt, un rada lielu neapmierinātību pacientos. Jo šie jaunie gados cilvēki iet bez rindas, bieži vien pat nepieklauvējot. Kur šeit ir ētika? Ja saruna starp pārstāvi un ārstu steigā ilgst 5 -10 minūtes - par kādiem jaunumiem un aktualitātēm tad var pastāstīt?Kur ir darba kvalitāte. Eiropā pārstāvju darbs arī ir sakārtots - nav tādas iespēja iet kad grib un kur grib. Es esmu par šī darba sak'ārtošanu un apsveicu tos , kas uzdrīkstas. Pārmetums raksta autorei - zemas kvalitātes pasūtījuma raksts. Autori interesēja vairāk cik kuram ir naudas, kurš tiesāts, kurš nē, kam kas pieder. Taču neintersēja pati problēma kā tāda. Nav komentāru no pieminēto veselības centru administrācijas un arī ārstiem. Beigās tāds neprofesionāls ķengu raksts vien sanāca. Gribētos atgādināt žurnalistes kundzei par tādu smalku lietu kā "ētika". Jauku dienu viesiem. Ceru ka pieminētie veselības centri ir pateicīgi par reklāmu.
Jo
J
Tos nX 8500 tauta vien samaksās.
ne tikai gimenes arsti
n
Biju med konference. Lv profesors reklame konferencu sponsoru zales. Jautajums celas vai esot citi veidi ka arstet slimibu ko tobrid diskuseja (atbilde JAA!) bet profesoram palika sarkans gimis un atbildeja ne.
Eiroskeptikis
E
Seit slepjas loti lielas rezerves - likvidejot sleptos monopolus, aizliegumus, lobijus medicinas sistema brivi vares savu budzetu samazinat par 40%, bet Latvijas cilveeki - ietaupit pat lidz 99% no naudas,ko vini sobriid teeree par zaaleem.
Arstus nevis tablesu izplatita
A
Diezgan nopietna farmokaslogiska suternisms. Tipiskais LR loti maz vai neko nezina par medicinu un vel mazak par farmakologija. Valsts pienakums ir aizstavetot sos cilvekus no farm. firmas mantkaribas un nekaunibas. Latvijas valdiba saubos ka spes kaut kadus likumus vai vadlinijas sai joma uzstadit. Vesturiski viniem vienalga par LR iedzivotajiem un kalpo tiem kuri vinus maksa

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Latvija paliek tukša

Valsts iedzīvotāju skaita kritums 34 gadu laikā par teju 30% ir satraucošs fakts.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas