Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Privātfirma piedāvā maksāt Ls 8400 par iespēju pie ārstiem reklamēt medikamentus

Medikamentu ražotājiem plašākai sabiedrībai nezināma firma CoMed piedāvā gadā maksāt 8400 latu par "mārketinga pakalpojumiem", citādi viņi pie konkrētiem ārstiem nevarēs reklamēt savu produkciju. Aiz šīs firmas stāv milzu "zirneklis", izpētījis laikraksts Diena. Viens tā tausteklis ir saistīts ar lielāko zāļu vairumtirgotāju valstī firmu _Recipe plus.

_ Otrs lēnām pārņem dominējošo stāvokli zāļu mazumtirdzniecībā — tam pieder _Mēness aptieku_ ķēde, kurai piesaistīti aptuveni 20 ārstu doktorāti. Trešais tausteklis ir vēl attīstības stadijā — veselības centru pārpirkšana visā valstī. "Zirnekļa" tīklā jau ir lielie Pļavnieku un Juglas veselības centri Rīgā un poliklīnikas Daugavpilī un Cēsīs, piektdien vēstīts laikraksta pētījumā.

Visvairāk ražotāji satraukušies, ka Recipe plus saistīto firmu iestādēs strādājošie ārsti pacientiem izrakstīs to firmu zāles, kas būs samaksājušas par "mārketinga pakalpojumiem", vēstīts laikrakstā. Līdz ar to tiek aizskartas arī patērētāju intereses. Recipe plus pārstāvis aizdomas par konkrētu zāļu firmu produkciju lobēšanu Dienai noliedz, sakot, ka ir "pārprasts".

Diena raksta, ka aicinājumu "neslēgt sadarbības līgumus" par mārketinga pakalpojumiem ar firmu CoMed saviem biedriem jau izsūtījušas divas farmācijas nozares asociācijas. Zāļu ražotājus neapmierina, ka Recipe plus no viņiem jau tā pieprasa atlaides par zāļu tirgošanu Mēness aptiekās, tādēļ maksāt vēl atsevišķi par pieeju ārstiem kāda starptautiska zāļu ražotāja pārstāvis sauc par "reketu". Galvenais zāļu ražotāju satraukuma iemesl esot ārstu ieinteresētību izrakstīt to firmu zāles, par kuru reklamēšanu iepriekš samaksāts. Pamatā informāciju par jaunākajiem medikamentiem Latvijas ārsti iegūst tieši no ražotājiem, jo ir pārāk kūtri, lai paši meklētu alternatīvus informācijas avotus.

Žurnālistes Ingas Spriņģes pētījumu “Par lojalitāti jāmaksā” lasiet piektdienas laikrakstā Diena


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nākamajā nedēļā iespējamas salnas

Nedēļas nogalē naktis kļūs vēsākas, gaisam nākamās nedēļas tumšajā laikā atdziestot līdz pat nullei grādu, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķu prognozes.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas