Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Reģionos Reformu partija startēs ar pieticīgām ambīcijām

Reformu partija, kurai šīs būs pirmās pašvaldību vēlēšanas, uz tām neiet ar mērķi pārņemt varu pašvaldībās, kuras tagad vada spēcīgi līderi, bet gan gūt pārstāvniecību lielākajā daļā novadu un pilsētu, kā arī piedalīties valdošās koalīcijas darbā.

Domes sēdē sestdien Reformu partijas (RP) reģionālo nodaļu vadītāji iepazīstināja arī ar sarakstu līderiem daļā pašvaldību. Vēlēšanu kampaņā RP noskaņota iesaistīt ministrus, kas ir tās nozīmīgākais resurss, lai spēkotos ar konkurentiem, kuru cilvēki jau tagad vada pašvaldības.

Nesen Tukumā RP rīkoja tikšanos ar iedzīvotājiem par siltuma tarifiem, kurā uz cilvēku jautājumiem atbildēja Ekonomikas ministrijas pārstāvji, kā arī Saeimas deputāti. Tikšanās ar iedzīvotājiem par viņiem svarīgiem jautājumiem ar valdības pārstāvju piedalīšanos ir viena no formām, ko RP izmantos kampaņā. Tukuma nodaļas vadītājs Edmunds Jurēvics bija gandarīts, ka uz tikšanos ieradusies arī domes vadība. E. Jurēvics, kurš pats plāno startēt Tukuma novada domes vēlēšanās, iepazīstināja ar priekšvēlēšanu situāciju visā Zemgalē, atzīstot, ka dažviet partijai būs jācīnās ar «mikrooligarhiem, kas dzīvo pašvaldībās», kā tas varētu būt, piemēram, Jelgavā un Jelgavas novadā, taču tur, «par laimi, ir brīva prese». Zināmas grūtības RP varot piedzīvot vietās, kur mediji ir lojāli domes vadībai, atzina vairāki reģionu pārstāvji. Jelgavā partijas vietējais līderis ir Mārtiņš Vadzis, Bauskas novadā - Māris Freimanis, Jēkabpilī - Jānis Beinarovičs, Koknesē - Dainis Vingris, kurš jau tagad vada pašvaldību.

Viena no lielākajām RP nodaļām ārpus Rīgas ir Liepājā, kuras vadītājs uzņēmējs Jānis Vilnītis jau tagad ir domē, kurā ievēlēts no LPP/LC. Arī viņš ir nolēmis cīnīties ar pieredzējušo Liepājas mēru Uldi Sesku (Liepājas partija) par amatu. Viņš sēdē raksturoja gatavošanos vēlēšanām Kurzemē, kur RP startēs visās piecās lielākajās pašvaldībās - arī Ventspilī, kur tas, iespējams, notiks kopā ar Vienotību. Te saraksta galvgalī būs brāļi Aivis un Ivars Landmaņi, kuriem abiem ir domes darba pieredze kā Vienotības partiju pārstāvjiem, kā arī Dzintars Kantsons. Kuldīgā, kur ir notikusi nodaļas vadības maiņa, kā saraksta līderis pieteikts Aleksandrs Cimermanis, Talsu novadā - Sandra Pētersone, kas ir pagasta pārvaldes vadītāja, Saldus novadā RP saraksta pirmajā trijniekā būs Māris Bobkovs, Sergejs Beļkevičs un Jānis Kleins.

Latgalē RP startēs visās pašvaldībās, kas dažviet varētu notikt kopā ar citām partijām vai arī ar nepilniem sarakstiem. Juris Viļums, kas pats dzīvo Dagdā, raksturojot situāciju reģionā, atgādināja, ka Latgales pašvaldību vadītāju vidū tikpat kā nav valdības partiju pārstāvju. Viens izņēmums ir Daugavpils domes priekšsēdētāja Žanna Kulakova, kas nesen iestājās RP. Rēzeknē gandrīz visas latviskās partijas startēs ar kopīgu sarakstu, bet Preiļos partijai ir spēcīgs līderis Jāzeps Šņepsts, kurš kādreiz bija Tautas partijā un ir viens no ietekmīgākajiem cilvēkiem novadā. No Vidzemes sarakstu pirmajiem cilvēkiem tika atklāti tikai nedaudzi, piemēram, Haralds Bruņinieks - Valmierā, Agnese Jaunzeme - Limbažu novadā, Juris Jātnieks - Madonas novadā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas