Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +7 °C
Viegls lietus
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

Reskājs: Es negribu nest ārā nekādu netīro veļu

Saeimas deputāts Vladimirs Reskājs nolēmis pamest politisko partiju apvienību Saskaņas centrs (SC). Intervijā laikrakstam Diena viņš stāsta par lēmuma iemesliem un saviem nākotnes plāniem. Esat pieņēmis lēmumu izstāties no Saskaņas centra Saeimas frakcijas un partijas. Kāds tam ir iemesls?

Taisnība, esmu pieņēmis tādu lēmumu. Tas nav pieņemts emociju iespaidā. Es uz to gāju jau labu laiku. Iemesli ir ļoti vienkārši. Domāju, ka, izstājoties no SC, es varēšu pilnvērtīgāk realizēt savus mērķus un vēlētājiem dotos solījumus. Tas ir ceļš uz priekšu.

Bet jābūt taču kādam konkrētam iemeslam, kādēļ jūs to darāt tieši tagad?

Es negribu nest ārā nekādu netīro veļu. Šodien es tiešām negribētu minēt neko tādu, kas varētu kādu kaut kādā veidā diskreditēt. Es gribu iet uz priekšu.

Kas jums Saskaņas centrā traucēja iet uz priekšu?

Es vienkārši uzskatu, ka ārpus SC es varēšu kvalitatīvāk realizēt savus mērķus, to, ko esmu solījis saviem vēlētājiem.

Kādi ir jūsu mērķi?

Uz valsti un politiku es neskatos kā uz atsevišķām sastāvdaļām, kas eksistē atrauti viena no otras. Es uz to skatos kā uz pasākumu kopumu, kurā viss ir saistīts. Ja runājam globāli, es solīju uzlabot sociālo un ekonomisko dzīvi. Pie tā es arī turpināšu strādāt.

Un kādi ir jūsu nākotnes plāni?

Vispirms es turpināšu darīt to, ko es darīju. Man ir vairāki iesniegti likumprojekti. Tajā skaitā tie, kas skar bezdarba mazināšanu jauniešu vidū. Turpināšu strādāt pie pašvaldību pārvaldības formas maiņas un citiem likumprojektiem. Droši vien neslēpšu, ka man simpatizē tie procesi, kas notiek biedrībā Latvijas attīstībai. Īpaši ideja par mērķtiecīgu valsts attīstību, jo manā skatījumā šobrīd Latvijas politika ir vienkārši reaģēšana uz kaut kādiem notikumiem, un reizi gadā notiek budžeta pārdale. Mēs redzam, ka visu laiku, neskatoties uz to, cik līdzekļu ir budžetā, mēs saskaramies ar vienu un to pašu problēmu, ka līdzekļu trūkst. Pats par sevi tas nekad nebeigsies, lai to mainītu, ir vajadzīga domāšanas maiņa. Politiķu domāšanai būtu jābūt vērstai uz mērķtiecīgu valsts attīstību. Mums, pirmkārt, ir jāļauj iedzīvotājiem pelnīt. Uz valsts attīstību ir jāskatās kā uz vienotu veselumu, bet es to neredzu ne Ministru kabinetā, ne parlamentā, ne arī kur citur. Galvenais, kas mums pašlaik nepieciešams, ir saprast, kas mēs esam, kur mēs esam un ko mēs vēlamies sasniegt. Tāpēc, ja šī virzība biedrībā Latvijas attīstībai saglabāsies un tā pārtaps par partiju, tad visdrīzāk es pievienošos tai.

Jums jau ir piedāvāta konkrēta vieta šīs topošās partijas sarakstā?

Nē, man nav piedāvātas nekādas vietas. Es drīzāk esmu par ideju.

Diena.lv jau vēstīja, ka līdz ar Reskāja SC frakcija Saeimā saruks līdz 30 pašreizējā 31 deputāta vietā un SC Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Jānis Urbanovičs norādīja, ka būtu melots, ja sacītu, ka viņš pēc Reskāja lēmuma ir priecīgs vai noskumis.

Pilnu interviju Kas mēs esam, un kur mēs esam? lasiet ceturtdienas laikrakstā Diena

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pirmdien daudzviet ilgstoši līs

Jaunā nedēļa sāksies ar lietainu un salīdzinoši vēsu laiku, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas