Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

RP nostāju valdības veidošanā noteiks Demiters

Reformu partijas (RP) valde šodien vienbalsīgi pilnvarojusi RP valdes priekšsēdētāju Edmundu Demiteru pieņemt "jebkuru lēmumu" saistībā ar jaunās koalīcijas veidošanu. Līdz ar to izšķiršanās par RP strādāšanu valdībā kopā ar Zaļo un zemnieku savienību (ZZS) nonākusi Demitera rokās.

Tas varētu nozīmēt, ka RP nākamajā valdībā sadarbosies ar ZZS, jo politiskā spēka valdes priekšsēdētājs iepriekš akcentējis, ka pašreizējā situācijā RP nevar atļauties atteikties veidot plašāku koalīcijas modeli.

Demiters aģentūrai LETA norādīja, ka RP valde šovakar viņam uzticējusi lielu atbildību un tagad ir laiks pārdomām. Līdz ar to viņš nesniedza skaidru atbildi, vai atbalstīs darbu vienā valdībā kopā ar ZZS.

Kā ziņots, noslēdzot pirmo sarunu kārtu ar Saeimā pārstāvētajām politiskajām partijām par jaunas valdības veidošanu, Valsts prezidents Andris Bērziņš trešdien pieņēma lēmumu nevirzīt nevienu no pirmajās sarunās minētajiem Vienotības premjera amata kandidātiem.

Bērziņam sarunu gaitā neesot radusies pārliecība, ka trīs izvirzītie kandidāti Ministru prezidenta amatam ir stiprākie, ko Vienotība var piedāvāt. Vienotība premjera amatam piedāvāja aizsardzības ministru Arti Pabriku, premjera padomnieku Intu Dālderi un Eiropas Parlamenta deputātu Krišjāni Kariņu.

Nav izslēgta iespēja, ka topošās koalīcijas partneri varētu vienoties par vairākuma atbalstu kādam no Vienotības izvirzītajiem, taču Valsts prezidenta Andra Bērziņa noraidītajiem premjera amata kandidātiem, žurnālistiem trešdien sacīja Vienotības frakcijas vadītājs Dzintars Zaķis.

Neoficiāli izskanējis, ka Vienotība varētu mēģināt vienoties ar topošās koalīcijas partneriem par atbalstu Pabrika kandidatūrai premjera amatam.

Parlamenta kuluāros tika runāts, ka Bērziņš no Vienotības sagaidot partijas līderes Solvitas Āboltiņas virzīšanu Ministru prezidenta amatam. Āboltiņa žurnālistiem apstiprināja, ka šo jautājumu ir pārrunājusi ar prezidentu un viņš šādu piedāvājumu bija "neoficiāli izteicis", tomēr respektējis Āboltiņas argumentus, kāpēc viņa pašlaik nevar būt kandidāte uz premjera amatu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas