Laika ziņas
Šodien
Migla
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

SC vēlas, lai grozījumus Kredītiestāžu likumā skata nākamajā Saeimas ārkātas sēdē

Saskaņas centrs (SC), par kura virzītajiem grozījumiem Kredītiestāžu likumā izskanējis, ka tie ir vēlīgi bijušajiem Parex bankas bijušajiem akcionāriem Valērijam Karginam un Viktoram Krasovickim, vēlas panākt, lai tie tiktu izskatīti tuvākajā ārkārtas sēdē, liecina SC izsūtītā informācija.

SC Saeimas frakcijas deputāti nosūtījuši vēstuli visām parlamenta frakcijām un Saeimas Budžeta un finanšu komisijas, kurā tiek skaidrota nepieciešamība veikt grozījumus, kā arī izteikts aicinājums grozījumus tomēr izskatīt.

Grozījumus bija paredzēts skatīt ceturtdienas Saeimas sēdē, taču atbildīgā komisija, kurā iepriekšējā dienā grozījumi atbalstu nebija guvuši, nebija iesniegusi priekšlikumu tabulu, līdz ar to parlamentam nebija, par ko balsot. Saeimas Budžeta komisija šonedēļ otrdien bija noraidījusi izmaiņas likumā, taču dienu vēlāk opozīcija atkārtoti mēģināja panākt likuma tālāku virzību. Proti, SC deputāts Ivans Ribakovs komisijas sēdē rosināja Kredītiestāžu likuma grozījumus atkārtoti iekļaut komisijas darba kārtībā un pārbalsot otrdienas komisijas balsojumu. Tomēr balsis sadalījušās tāpat kā otrdien, un likumprojekta virzība tika noraidīta.

Sākotnēji Kredītiestāžu likuma grozījumi bija iekļauti ceturtdienas Saeimas sēdes darba kārtībā. Ierosinājums tos izslēgt no darba kārtības neguva atbalstu, taču vēlāk, kad deputātiem par likumprojektu bija jābalso, izrādījās, ka tabula nav iesniegta un deputāti nevar balsot par dokumentu. Arī vēlāk tika secināts, ka tabulas joprojām nav, un likumprojekts tika pārcelts uz nākamo Saeimas sēdi.

SC vērtē, ka Saeimas Budžeta un finanšu komisija, neiesniedzot likumprojekta kopsavilkuma tabulu un nepieļaujot likumprojekta izskatīšanu parlamenta pavasara sesijā, "faktiski sarīkojusi sabotāžu".

SC uzskata, ka grozījumi likumā jāizskata ātrāk, jo tie samazinās iespējamu mahināciju risku Parex bankas restrukturizācijā un iespējamā pārdošanā. Grozījumu kritiķi gan norādīja uz to iespējamo vēlību bijušajiem bankas akcionāriem. Diena jau vēstīja, ka pēc Parex sadalīšanas labajā un sliktajā daļā otrajā paliktu arī bijušo Parex akcionāru noguldītais bankas subordinētajā kapitālā. Par to bijušie bankas īpašnieki pērn procentos saņēma teju piecus miljonus latu. Grozījumi paredzēja, ka sliktajai daļai pēc sadales vismaz trīs gadus būtu jāstrādā kā kredītiestādei. Ja sliktā daļa šajos trijos gados nespētu pildīt prasības kredītiestādēm, to nevarētu pārveidot vai pasludināt par maksātnespējīgu. Banka būtu jāstutē valstij, bet bijušajiem akcionāriem vismaz trīs gadus būtu nodrošināti procenti par noguldīto.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas