Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Sibīrijā uzstādīs piemiņas plāksnes izsūtītajiem

17.jūnijā komunistiskā terora upuru atbalsta un palīdzības fonda „Sibīrijas bērni” pārstāvji, kuri izdzīvoja un atgriezās Latvijā, kā arī viņu radinieki, godinot komunistiskā terora upuru piemiņu, Jeņisejskā uzstādīs plāksni latviešu mātēm, kuras izglāba bērnus, informē Ārlietu ministrija. Tāpat vēlāk Igarkā iecerēts uzstādīt plāksni latviešiem, kuri palikuši mūžīgajā sasalumā, un Kanskā – Latvijas bērniem, kuri palika Sibīrijā.

„Sibīrijas bērni” un režisore Dzintra Geka 15.jūnijā tikās ar Latvijas vēstniecības Krievijā pārstāvjiem un runāja par nepieciešamību veicināt diskusiju par 20.gadsimta Latvijas vēstures sarežģītajiem jautājumiem. Pēc tikšanās vēstniecības koka baznīcā mācītājs Guntis Kalme noturēja aizlūgumu par represijās bojāgājušajiem un viņu piemiņas saglabāšanu.

Dz.Geka un fonda pārstāvji uzdāvināja vēstniecībai filmas „… un Igarka, Cerība un Taurenis” un „Agapitova un Izglābtie”, kā arī grāmatas „Sibīrijas bērni” 2.sējumu, kurā apkopoti 670 dzīves stāsti un nesen angļu valodā pārtulkoto Ilmāra Knaģa darbu „Bij’ tādi laiki” (There was such a time).

1941.gada 14.jūnija deportācijās tika izsūtīti 15 425 Latvijas iedzīvotāji, to skaitā latvieši, ebreji, krievi, poļi. 3 751 no tiem bija bērni vecumā līdz 16 gadiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas