Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

SKDS: Balsojot tikai izlēmušajiem, Rīgā Saskaņa/GKR būtu vairākums

Ja rēķina tikai savu izvēli jau izdarījušus vēlētājus, Rīgas domes vēlēšanās vairākumu iegūtu partiju Saskaņa un Gods kalpot Rīgai (GKR) kopīgais saraksts, sestdien Saskaņas kongresā pavēstīja pētījumu aģentūras SKDS vadītājs Arnis Kaktiņš.

Aptuveni ceturtdaļa vēlētāju nebija izlēmuši, par ko balsotu. Ja vēlēšanās piedalītos tikai izlēmušie, 51,8% būtu atbalstījuši Saskaņu/GKR sarakstu, 15,1% - Nacionālo apvienību, 13,5% - Zaļo un zemnieku savienību, 9,6% - Vienotību, informēja Kaktiņš.

Viņš arī stāstīja par respondentu izvēles stabilitāti - no Saskaņas vēlētājiem tikai aptuveni katrs ceturtais varot pārdomāt un izvēlēties citu politisko spēku. Citu partiju pozīcijas neesot tik stabilas - no nacionālās apvienības vēlētājiem savu izvēli nemainītu aptuveni puse, bet no ZZS un Vienotības atbalstītājiem - aptuveni ceturtdaļa.

Kaktiņš norādīja, ka Rīgas domes priekšsēdētāju Nilu Ušakovu (S) un pilsētas koalīcijas darbu vairākums aptaujāto novērtēja pozitīvi.

Viņš gan akcentēja, ka ASV prezidenta vēlēšanas parādīja, ka reitingi ir laba lieta, bet vēlēšanu dienā rezultāts mēdz būt citādāks. Līdz ar to Kaktiņš vēlēja Saskaņai neieslīgt pašapmierinātībā, paļaujoties uz aptauju rezultātiem.

Kaktiņa prezentētā aptauja veikta no 1. līdz 6.novembrim, telefoniski aptaujājot 500 respondentus.

Kā ziņots, partija Saskaņa sestdien pulcējusies ikgadējā kongresā, kurā diskutē par gatavošanos pašvaldību vēlēšanām.

 

Top komentāri

Maģistrs
M
Neticiet statistikai kam nav norādīts ticamības intervāls, kļūdas robeža un izlases ansambļa atlases metodika. Tā ir propaganda, un ar statistiku to vieno tikai skaņa.
Olga
O
Nez vai S. dabūs pat 20 krēslus Saeimā. Par Rīgu un Rēzekni, protams, ir jautājums. Ja jaunie neies vēlēt, tad arī turpmāk vietas latviešu dārziņos trūks. Viss pašu rokās.
serzhikam trolim
s
Ja nav ko teikt par tēmu, aizver troļļojamo caurumu un lasies! Starp citu, latviski lasīt neprotošais Kremļa nacist, britu karavīra lietā vēl nav izmeklēšanas rezultātu, tātad nav arī ko apspriest! Ko nu, trolli?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pirmdien daudzviet ilgstoši līs

Jaunā nedēļa sāksies ar lietainu un salīdzinoši vēsu laiku, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas