Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Smiltenes orķestra vadītājs: bērnus politiskajā reklāmā neizmantojām

Smiltenes mūzikas skolas pūtēju orķestris X Latvijas skolu jaunatnes Dziesmu un deju svētku gājienā sestdien piedalījās krekliņos ar politisko partiju apvienības _Vienotība _simboliku, taču orķestra vadītājs Pēteris Vilks apgalvoja, ka notikušajam neesot "absolūti nekāda zemteksta" un viņš bērnus neesot mēģinājis izmantot politiskajai reklāmai.

Vilka vadītajā pūtēju orķestrī spēlē bērni 10 līdz 12 gadu vecumā, bet vecākie orķestra dalībnieki ir pilngadīgi, tātad viņi var piedalīties Saeimas vēlēšanās.

Uz jautājumu, vai, pirms uzvilkt krekliņus, tika domāts par to, ka bērni reklamēs kādu politisko apvienību, Vilks apgalvoja, ka viņam tas pat prātā neesot ienācis. "Nu, godīgi sakot, man tas pat prātā neienāca. Ja bērnam uzdāvina kreklu, kāpēc viņu nevilkt. Ja tādu kreklu apskatās no 10 metru attāluma, tad neredz, kas tur ir virsū," taisnojās orķestra vadītājs, paužot viedokli, ka ap notikušo esot sacelta nepamatota ažiotāža.

Jaunieši krekliņus ieguvuši, kad piektdien uzstājušies pie partiju apvienības Vienotība biroja Rīgas centrā, kur tajā laikā notikušas apvienības organizētās radošās darbnīcas. Pēc uzstāšanās krekliņi jauniešiem uzdāvināti.

Orķestra dalībniekiem bijuši arī citi krekliņi, kas izmantoti iepriekš, taču vienotas formas uz svētkiem bērniem nav bijušas.

Kā stāstīja apvienības Vienotība sabiedrisko attiecību vadītāja Gunda Reire, Smiltenes mūzikas skolas pūtēju orķestris pieteicās spēlēt pie politiskā spēka biroja un viņiem uzdāvināti krekliņi. "Vienotība, dāvinot krekliņus, nenoteica, kad un kādos pasākumos viņiem būtu jāģērbjas Vienotības krekliņos. Tā ir brīva viņu izvēle, kad tos vilkt," sacīja Reire.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas