Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +27 °C
Daļēji saulains
Ceturtdiena, 23. maijs
Leontīne, Ligija, Lonija, Leokādija

Stradiņa slimnīca loģistikas plānošanai gatava atvēlēt Ls 737 944

Lai varētu optimāli plānot grandiozās «nākotnes slimnīcas» pacientu, personāla, piegādes un citas plūsmas, P. Stradiņa klīniskā universitātes slimnīca (PSKUS) rīkojusi konkursu plāna izstrādei, un pavisam nesen izvēlējusies uzvarētāju, kurš piedāvāja darbu veikt par 737 944 latiem. PSKUS par šādu summu nemulst - pieteikums Iepirkumu uzraudzības biroja (IUB) mājaslapā liecina, ka slimnīca bija rēķinājusies administratīvās organizācijas plāna izstrādei atvēlēt miljonu latu. Tomēr, līgums vēl nav noslēgts, jo divi uzņēmumi apstrīdējuši konkursa rezultātus IUB.

Konkursā uzvarēja Solve Consulting Managementberatung Gmbh un Gmbh Ebner Hohenauer HC Consult. Plānu slimnīca grasās apmaksāt par valsts galvotā aizdevuma līdzekļiem. PSKUS Attīstības biroja vadītājs Aldis Rozenbergs norāda - iepirkums rīkots par administratīvās organizācijas un telpu programmas izstrādi, šāds plāns ir nepieciešams pirms jauno ēku skices projekta izstrādes, lai precīzi plānotu slimnīcas darbības loģistiku, «piemēram, kur atrodas uzņemšana, kur laboratorijas, kur radioloģijas nodaļa, cik māsas nepieciešamas intensīvās terapijas nodaļā». Šobrīd laiks no pacienta nokļūšanas slimnīcā līdz diagnozei reizēm aizņemot pat vairākas dienas, tādēļ galvenais uzdevums esot šo procesu padarīt maksimāli ātru.

Pēc A. Rozenberga domām, konkursa līgumsumma nav liela: «Ja paskatās šādu pakalpojumu cenas ASV, Kanādā vai Anglijā, tad administratīvās organizācijas plāns plus telpu programma tiek aprēķināta 10 000 ASV dolāru uz vienu gultu». Līdz ar to summa varētu PSKUS pat sasniegt 10 miljonus dolāru. Jauno slimnīcas korpusu paredzēts būvēt par valsts galvotā aizdevuma naudu, pieejamā summa ir 64 miljoni latu. Veselības ministrijas pārstāve (VM) Egita Pole neapšauba plāna nepieciešamību, tā esot jau saskaņota ar VM.

IUB vadītājs Andrejs Tiknuss uzņēmumu Ernst&Young Baltic un Nordic Healthcare Group iesniegto sūdzību saturu detalizēti nekomentē, vien norāda - «sūdzības ir par vērtēšanu, abi uzņēmumi diskvalificēti par it kā neatbilstību konkursa nolikuma prasībām». Abu uzņēmumu piedāvājumi bijuši ar zemāku cenu nekā konkursa uzvarētāja piedāvātā līgumcena, turklāt šī atšķirība cenās bija ievērojama.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas