Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 13. maijs
Ira, Iraīda, Irēna, Irina

Sudraba: Jāspēj piedot tiem, kas mums kādreiz darījuši pāri, lai mēs uzbūvētu nākotni

Visiem Saeimā ievēlētajiem politiķiem ir uzlikta liela atbildība par Latvijas kā nacionālas un konkurētspējīgas valsts veidošanu, tādēļ vislabākā koalīcija būtu tāda, ko veidotu visi Saeimā ievēlētie spēki, uzskata Valsts kontroliere Inguna Sudraba.

"Labākā koalīcija būtu tāda, ja visi, kas šodien ir ievēlēti Saeimā, strādātu valsts labā, nevienu neatstumjot un nenoliedzot. (..) Domāju, ka tā nav utopija," sacīja Sudraba.

Viņa aicināja politiķus paskatīties uz valsts attīstību plašāk, "nevis domāt par sevi savos trīs kvadrātmetros, kuros viņi jūtas stipri".

"Tiem, kas dzīvo ar Amerikas, Krievijas, Eiropas Savienības ideoloģiju, tādā veidā varbūt iegūstot īstermiņā labumu sev un nespējot pastāvēt paši par savu valsti, ir jāsaprot, ka nevienam citam nav vajadzīgs, lai Latvija būtu stipra un konkurētspējīga. Tiem, kas nu jau vairāk kā 70 gadus, kopš 1940.gada, meklē vainīgos okupācijā, es gribu teikt, ka vēsture ir būtiska un tā ir jāciena, bet mēs nevaram dzīvot mūžīgā naidā. Tādā veidā mēs nekad neuzbūvēsim stipru nacionālu valsti. (..) Ir jāspēj piedot tiem, kas mums kādreiz darījuši pāri, lai mēs uzbūvētu nākotni," viņa uzsvēra.

Viņa piekrita viedoklim, ka "Saskaņas centra" pašreizējie izteikumi būtu vērtējami kā piekāpšanās un ceļa atvēršana sev uz valdību, tomēr pauda cerību, ka SC teiktais būs patiess un šis politiskais spēks to pierādīs.

Vienlaikus Sudraba uzsvēra, ka nacionālie jautājumi nebūtu jānoliek malā un "Saskaņas centra" viena paša iesaistīšana valdībā nebūtu pareiza.

"Domāju, ka visiem ir jāapsēžas pie viena galda un jāsaprot, ka mēs visi dzīvojam vienā zemē un elpojam vienu gaisu un mums visiem šī valsts ir vajadzīga," sacīja Valsts kontroliere.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jaunnedēļ gaidāms mierīgs un silts laiks

Jaunnedēļ Latvijā ieplūst silta gaisa masa, kas noteiks gaisa temperatūras paaugstināšanos, daudzviet termometra stabiņam pakāpjoties līdz +20 grādu atzīmei, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas u...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas